Sådan bruger du Google Maps offline

GUIDE: Hvis du er på ferie, eller ikke har mulighed for at bruge data, så kan Google Maps offline være en god hjælp.

Google Maps offline (Foto: MereMobil.dk)

Har du brug for et kort og ikke har mulighed for at bruge data, så kan Google Maps være en god hjælp.

Med Google Maps har du mulighed for at downloade områder, som du kan benytte dig af offline. Områderne er i "Standard" type.

Apple Maps kan nu finde vej med offentlig transport

Du kan downloade op til 120.000 kvadrat kilometer, vær dog opmærksom på pladsen på din telefon. Region Sjælland fylder omtrent 1.500 MB.

Sådan downloader du et område:

  1. Åben Google Maps app'en på din Android eller iOS enhed.
  2. Klik på de tre vandrette linjer, i venstre øverste hjørne.
  3. Vælg Offline-kort og derefter Tilpasset kort.
  4. Indtegn nu det område du skal hente, og klik derefter Download.

Sådan bruger du kortet offline:

  1. Åben Google Maps og klik på søgefunktionen.
  2. Søg på din destination indenfor det downloadede område. Husk at vælge din placering, da den ikke selv gør det.
  3. Klik på bilen, hvis dette ikke er valgt, og klik derefter Vis.
  4. Ruten vises nu, og du kan starte kørslen,
Rute i København (Foto: MereMobil.dk)

Kortet indeholder vejnavne, og man kan kun lave en rute via bil. Ruter med cykel eller almindelige gå-ruter virker ikke offline. Der er heller ingen mulighed for alternative ruter ved kørsel.

Det er stadig muligt at benytte kortet og manuelt gå/cykle via vejnavne. Her skal man dog være opmærksom på, hvor man befinder sig.

Sådan undgår du mobil-turistfælderne i sommerferien

Bemærk: Trafikdata er ikke tilgængelige offline, og du skal aktivt selv klikke videre under kørslen. Hav derfor en medrejsende som kan gøre det for dig.

Google Maps kræver minimum Android 4.4 eller iOS 10 og nyere. Google Maps kan downloades gratis i Google Play og App Store.

Mere til historien

Google I/O afholdes snart, hvor der vil blive afsløret nyheder indenfor software- og hardware. Eventet afholdes fra den 7. maj. MereMobil.dk har tidligere skrevet, hvad vi kan forvente at se.

Sådan udvider du lagringspladsen på din PlayStation 5

GUIDE: PlayStation 5 kommer med 825 GB lagerplads, der hurtigt bliver fyldt. I denne guide viser vi, hvordan du kan udvide lagerpladsen på PS5.

(mere…)
De bedste ”tech-gaver” til konfirmanden 2022

KØBSGUIDE: Skal konfirmanden have en smartphone i gave eller købe mobil for nogle pengegaverne? Vi kommer med tips til tech-gaven.

(mere…)
Kom i gang med green-screen videoer fra mobilen

VIDEO: Med din telefon og en green-screen kan du skabe tjekkede videoer. Her er mine begyndertips til let og billigt at komme i gang med green-screen.

(mere…)
Sådan får du mere ud af din Nintendo Switch

TIP: Nintendo Switch har 5 år på bagen, men er ikke uden fejl. Vi tager et kig på hvordan du får mest muligt ud af din Nintendo Switch.

(mere…)
Her slutter livet for din iPhone

BAGGRUND: Jeg har besøgt en robot, der kan adskille og sortere iPhones til genanvendelse. Går fremtiden mod mere miljørigtig genanvendelse?

(mere…)
Google Maps på vej med større opdatering

Google er på vej med en opdatering, som bringer forbedringer i Google Maps til Apple Watch, iPhone, CarPlay, Android og Android Auto.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram