Microsoft vender ikke længere ryggen til Apple

Populære apps fra Microsoft og Adobe har hidtil vendt ryggen til Apples cashcow. Microsoft overgiver sig nu.

Office 365 Mac App Store
Microsoft Office 365 I App Store på Mac (Foto: MereMobil.dk)

Hidtil har Microsoft Office på Mac kun været tilgængelig via download fra Microsoft selv. Efter flere års fravær har Microsoft overgivet sig. Nu kan Word, Excel, PowerPoint og Outlook installeres direkte fra App Store på Mac-computere.

Tiltaget gør det hurtigere, og lettere, at installere Office-programmerne på Mac. Desuden bliver Microsoft Office løbende opdateret via App Store i stedet for Microsofts eget AutoUpdate (MAU) program.

Office er tilgængelig som Microsoft Office 365 i App Store. Du skal altså have et abonnement på Office 365 for at kunne benytte programmerne.

Officielt farvel til et lovende mobilstyresystem

Hvis du har Office installeret på Mac i forvejen bliver installationen overskrevet, så du henter Office 365 fra App Store.

Hvordan afregner Microsoft med Apple?

Når apps bliver tilgængelige i App Store ryger udviklerne direkte ind i Apples indtægtsunivers. Apple tager 30 procent af omsætningen, mens udgiveren beholder de 70 procent.

Uden Microsoft har sagt det, så er det tydeligt, at Microsoft har været tilbageholdende med at udgive betalingsprogrammer i App Store. En så stor udgiver, der i årevis succesfuldt har distribueret egne apps, er næppe interesseret i at skulle dele med Apple.

Derfor gætter jeg på, at Microsoft og Apple har forhandlet et andet split end 70/30. 

Hvis de store udbydere ikke kan findes i App Store, så udvandes værdien af appbutikken for Apple. Dermed bliver brugerne mindre tilbøjelig til at installere fra App Store, og så har vi en nedadgående spiral.

Hvor er Adobe?

Måske kan Microsoft-aftalen smitte af på Adobe, der også er en helt stor udgiver af programmer på Mac-platformen.

Adobe kører installationen af Adobe Creative Cloud samt programmer som Photoshop, Premiere Pro, Aftereffects, Audition m.fl. via deres egen website.

Aktuelt er det kun Adobe Photoshop Elements, der kan hentes via App Store på Mac. Elements-programmerne henvender sig primært til privatbrugerne.

Mit gæt er derfor, at Adobe ikke er interesseret i at dele indtægterne med Apple.

Epic Games vendte ryggen til Android

Giga-succesen Fortnite, fra Epic Games, kan installeres fra App Store på iPhone og iPad. Her er der nok tale om, at succesen har været så stor fra starten, at Epic Games kunne fravælge Apples mobilplatform.

En af årsagerne er nok også, at apps på iPhone og iPad ikke kan installeres udenom App Store.

På Android har Epic Games droppet Google Play, og vejleder til hvordan Fortnite installeres fra Epic Games egen website. Android giver, modsat Apple på iOS-platformen, mulighed for installation uden om Google Play.BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.


Mere til historien

App Store og Google Play anes som sikre. Brugerne kan hente apps uden at være bekymrede for virus, malware og den slags. I princippet i hvert fald.

iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Temu-appen er populær – men køb ikke dette

Forbrugerrådet Tænk er klar med en advarsel mod varer, som du skal gå udenom på den populære shopping-app Temu.

(mere…)
Salget af Xbox-konsoller er i frit fald

Xbox-konsoller kan måske forsvinde helt ud af markedet. Sådan lyder meldingen fra spil-analytiker.

(mere…)
Hold øje med strømpriserne – og spar penge

Selvom strømpriserne netop nu ikke er skyhøje, så er der stadig penge at spare ved at holde øje med priserne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram