Microsoft vender ikke længere ryggen til Apple

Populære apps fra Microsoft og Adobe har hidtil vendt ryggen til Apples cashcow. Microsoft overgiver sig nu.

Office 365 Mac App Store
Microsoft Office 365 I App Store på Mac (Foto: MereMobil.dk)

Hidtil har Microsoft Office på Mac kun været tilgængelig via download fra Microsoft selv. Efter flere års fravær har Microsoft overgivet sig. Nu kan Word, Excel, PowerPoint og Outlook installeres direkte fra App Store på Mac-computere.

Tiltaget gør det hurtigere, og lettere, at installere Office-programmerne på Mac. Desuden bliver Microsoft Office løbende opdateret via App Store i stedet for Microsofts eget AutoUpdate (MAU) program.

Office er tilgængelig som Microsoft Office 365 i App Store. Du skal altså have et abonnement på Office 365 for at kunne benytte programmerne.

Officielt farvel til et lovende mobilstyresystem

Hvis du har Office installeret på Mac i forvejen bliver installationen overskrevet, så du henter Office 365 fra App Store.

Hvordan afregner Microsoft med Apple?

Når apps bliver tilgængelige i App Store ryger udviklerne direkte ind i Apples indtægtsunivers. Apple tager 30 procent af omsætningen, mens udgiveren beholder de 70 procent.

Uden Microsoft har sagt det, så er det tydeligt, at Microsoft har været tilbageholdende med at udgive betalingsprogrammer i App Store. En så stor udgiver, der i årevis succesfuldt har distribueret egne apps, er næppe interesseret i at skulle dele med Apple.

Derfor gætter jeg på, at Microsoft og Apple har forhandlet et andet split end 70/30. 

Hvis de store udbydere ikke kan findes i App Store, så udvandes værdien af appbutikken for Apple. Dermed bliver brugerne mindre tilbøjelig til at installere fra App Store, og så har vi en nedadgående spiral.

Hvor er Adobe?

Måske kan Microsoft-aftalen smitte af på Adobe, der også er en helt stor udgiver af programmer på Mac-platformen.

Adobe kører installationen af Adobe Creative Cloud samt programmer som Photoshop, Premiere Pro, Aftereffects, Audition m.fl. via deres egen website.

Aktuelt er det kun Adobe Photoshop Elements, der kan hentes via App Store på Mac. Elements-programmerne henvender sig primært til privatbrugerne.

Mit gæt er derfor, at Adobe ikke er interesseret i at dele indtægterne med Apple.

Epic Games vendte ryggen til Android

Giga-succesen Fortnite, fra Epic Games, kan installeres fra App Store på iPhone og iPad. Her er der nok tale om, at succesen har været så stor fra starten, at Epic Games kunne fravælge Apples mobilplatform.

En af årsagerne er nok også, at apps på iPhone og iPad ikke kan installeres udenom App Store.

På Android har Epic Games droppet Google Play, og vejleder til hvordan Fortnite installeres fra Epic Games egen website. Android giver, modsat Apple på iOS-platformen, mulighed for installation uden om Google Play.KAFFEPAUSE MED TECH: To gange om ugen udgives nyhedsbrevet 'Kaffepause med tech' ☕️ Tilmeld dig gratis her - frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager gratis vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.


Mere til historien

App Store og Google Play anes som sikre. Brugerne kan hente apps uden at være bekymrede for virus, malware og den slags. I princippet i hvert fald.

Rygterne svirrer om nye iPhone-funktioner

Apple har netop offentliggjort datoen for dette års WWDC, men det er ikke nok, da rygterne svirrer om kommende funktioner i iOS 17.

(mere…)
Apple har oplyst datoen

Nu ved vi, hvornår der skal sættes kryds i kalenderen, hvis du vil følge WWDC 2023-keynoten.

(mere…)
Brugt iPhone – den store guide

GUIDE: En billig iPhone kan være en brugt iPhone. Læs her hvad du skal tænke over, før du køber en brugt iPhone.

(mere…)
Apple watchOS 9.4 løser ”vækkeur”-fejl

Apple har netop frigivet nye software til Apple Watch, som løser en træls fejl på vækkeurs-funktionen.

(mere…)
iOS 16.4 med forbedret lyd er klar til download

Apple har netop udsendt nye softwareopdateringer. Tjek din iPhone, Apple Watch og dine andre Apple-dimser.

(mere…)
Rygterne svirrer om datoen for Apple WWDC 2023

RYGTE: Apple har endnu ikke sendt invitationerne ud, men rygterne svirrer om, hvornår Apple vil afholde deres årlige udviklerkonference.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram