Briterne gennemtjekker Huaweis software nøje

Huawei imødegår frygt og kritik. Nu splittes deres software ad.

Tech-giganten Huawei er gået minutiøst til værks i et modangreb på den fortsatte mistanke om, at Huawei spionerer på vegne af den kinesiske regering via selskabets meget udbredte netværksudstyr.

Således har Huawei ikke kun efter drøftelser med den britiske efterretningstjeneste gennemført en næsten komplet omskrivning af dets legacy-software, men har også ansat en af den britiske regerings toprådgivere, skriver Computerworld.

Den tidligere IT-direktør og toprådgiver for den britiske regering, John Suffolk, har fået ansvaret for Huaweis sikkerhedslaboratorium i Banbury.

Her splittes Huaweis produkter ad, og softwarekoden gennemgås nøje af sikkerhedseksperter fra de britiske cybermyndigheder, fortæller Eric Xu, Huaweis såkaldte “rotating CEO”, ifølge Computerworld.

USAs udenrigsminister, Mike Pompeo, har desuden meddelt, at USA vil “have svært” ved at være i lande, der samarbejder med Huawei, skriver Computerworld.

Den vestlige verens spionage-frygt er således nået nye højder.

For knap tre uger siden trak telekæmpen Vodafone nemlig i håndbremsen, og satte nærmest Hauwei på porten.

Spionage-frygten ramte Vodafone, som ganske enkelt stoppede al udrulning af Huawei-udstyr i centrale dele af infrastrukturen i hele Europa. Det var et tryk på “pauseknappen”, lød meldingen. Men hvor længe udrulningen skal være på pause er uvist.

Tech-ekspert og rådgiver John Strand, Strand Consult, siger i Meremobil.dk’s seneste podcast blandt andet, at frygten bygger på uvidenhed om 5G-nettet.

Det er specielt politikere, som er nervøse og det giver overvejelser om hvorvidt Huawei skal udelukkes fra at være med i opbygningen af 5G-net – eller helt fjernes som netværksleverandør, siger John Strand.

John Strand tilføjer, at HVIS kineserne virkelig vil overvåge os, så er der mange andre muligheder end mobilnettet.

Eric Xu har desuden, uimodsagt, sagt, at de britiske efterretningstjenester ikke fundet nogen bagdøre i selskabets software overhovedet.

Huawei meddeler også, at det vil investere to milliarder dollar over de kommende fem år i at forbedre selskabets software-udvikling.

Mere til historien

Huawei er en af verdens tre store leverandører af tele-infrastruktur. De øvrige to er Ericsson og Nokia. I Europa sidder Huawei på omkring 35 procent af markedet.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram