Der er stadig liv i feature-phones

Smartphones er ikke ’must-have’ alle steder i verden. De simple mobiltelefoner sælges stadig i stor stil.

Nokia 105 Classic
Nokia 105 Classic (Foto: HMD Global)

Hvis du tror klassiske mobiltelefoner, der ikke er smartphones, ikke har en fremtid, så tror du forkert. Salget af de såkaldte feature-phones går strygende.

Ifølge analysefirmaet Couterpoint stiger salget af features-phones for fjerde kvartal i træk. I den samme periode har smartphone-salget været på tilbagegang.

Ifølge Counterpoint er markedslederne iTel og HMD Global. Disse tegner sig hver for en markedsandel på 14 procent. Jio har 11 procent mens Samsung sidder på 8 procent af salget.

Årsagen er billige 4G-telefoner til udviklingsmarkederne som Indien og Afrika.

Der sælges flest feature-phones i Indien (36 procent), Mellemøsten og Afrika (36 procent). Nummer tre er Asien. Europa tegner sig kun for 6 procent af salget.

En af de største fordele ved feature-phones er batteritiden. I Afrika er elektricitet stadig en udfordring. Derfor foretrækker nogle brugere de mere simple telefoner, der kører længere på en opladning.

Feature-phones bliver også anvendt som backup-telefon. Hvis smartphonen er nede på strøm, og ikke kan oplades, er det godt med en ekstra telefon.

Der ses stadig en glidning over mod smartphones, men ikke alle forbrugere er tekniske og foretrækker de mere simple enheder. Desuden er købekraften ikke særligt stor i de markeder hvor feature-phones gør sig godt. Der er ganske simpelt ikke så mange penge at købe telefoner for.

Selvom feature-phones er meget simple kommer flere af dem med både 4G-forbindelse, pre-installeret Facebook, Whatsapp og andre social-media apps. Det betyder, at der for mange er færre argumenter for at investere i en noget dyrere smartphone.

Mere til historien

I Danmark er smartphones førstevalget for langt de fleste, men der findes stadig simple mobiltelefoner på markedet. I juni 2018 sendte HMD Global eksempelvis Nokia 8810 4G i handlen.

Salget af iPhone falder

Apple er udfordret af manglende kunstig intelligens i produkterne og presses af Samsung.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Apple har for første gang solgt mere end Samsung

Det globale smartphone-marked gik tilbage i 2023, men Apple har vundet markedsandele fra konkurrenterne.

(mere…)
Lysere tider på smartphone-markedet

To års nedgang har præget smartphone-markedet, men nu tyder det på, at vi går lysere tider i møde.

(mere…)
Stjernerne har et fast greb om danskernes streaming

Store begivenheder med danske stjerner er det store trækdyr i ny stigning af danskernes streamingforbrug.

(mere…)
Samsung har solgt langt flere mobiler end Apple

Koreanske Samsung har lagt god afstand til Apple, målt på salgstal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram