Her er sangteksterne til julesangene – som app

0

TIP: Hvor finder jeg teksterne til julesangene? Her er den digitale genvej til julesalmerne.

Juletræ
Juletræ Når der danses rundt om juletræet skal sangteksterne være på plads. På nettet findes både apps og sanghæfter. (Foto: Gerd Altmann)

Du behøver ikke bruge de slidte sanghæfter, der var med i Hjemmet og Familie Journalen i 70’erne, når turen med familien går rundt om juletræet.

Velkommen til den moderne tidsalder.

Selvfølgelig findes sangteksterne til julesangene som app samt i andre digitale udgaver.

Vi har samlet fire digitale genveje til teksterne, så du kan synge “Højt fra træets grønne top”, uden at komme ud af takt eller glemme noget af teksten.

Her finder du teksterne til julens sange

  • JuleAppen: Find blandt andet teksterne til ”Dejlig er den himmel blå”, ”Det kimer nu til julefest”, ”På loftet sidder nissen” og mange andre. Appen fungerer, men er temmelig gammeldags i dens design og opbygning. Gratis download til iPhone og iPad samt Android.
  • Sangbog: Sangteksterne er her let tilgængelige i et flot design. Teksterne ses på skærmen mens simpel musik akkompagnerer de ofte dårlige sangstemmer. Sangbog har endda sangene indsunget, så du blot skal mime. De 14 julesange koster 25 kroner. Download til iPhone og iPad.
  • Julestads: Udover bunkevis af juleinfo indeholder denne website også julesange med teksterne til alle de kendte sange. Også noderne til sangene findes her. Gratis tilgængelig på nettet.
  • Download og print sanghæftet: Er du mere til sanghæftet, men er det blevet væk eller spist af tidens tand, så har Alt for damerne et sanghæfte liggende online. Du kan enten synge med fra websiten eller downloade sanghæftet, som du efterfølgende selv printer. Hæftet med julesange kan hentes gratis.

Juletræet som vi går rundt om er fra 1800-tallet. Det første træ blev tændt i Danmark i 1811, men først da digtere og forfattere i Danmark begyndte at omtale det, blev den underlige skik fra Tyskland, noget vi tog til os. Først omkring 1. Verdenskrig (1914-1918) blev juletræet almindeligt i Danmark.

TIP: Sådan ringer du til Julemanden

Mere til historien

På MereMobil.dk er vi mobilløse juleaften. Her kommer den analoge sangbog frem. Mobilen bruges udelukkende som kamera.

Læs også:
Vi gider ikke have mobilerne ved julebordet

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer