Samsung har afsløret en foldbar smartphone – se den her

VIDEO: Her kan du se Samsungs foldbare smartphone, der netop officielt er fremvist.

Samsung har fremvist en prototype på en smartphone, der kan foldes, så den fylder mindre. Det skete på Samsung Developer Conference i San Fransisco.

Konstruktionen består af en 7.3 tommer skærm med 1536 x 2152 pixels opløsning (420 PPI). Ifølge Samsung kan skærmen foldes hundrede tusindevis af gange uden at tage skade.

Når enheden er foldet sammen, træder den ydre skærm på 4,58 tommer i kraft (840 x 1960 pixels), så den kan benyttes som en hver anden smartphone.

Skærmen kalder Samsung for ”Infinity Flex Display”.

Ved fremvisningen blev lyset i salen dæmpet for at skjule elementerne i designet, som Samsung stadig gerne vil holde for sig selv.

– ”Theres a device inside her. And it is stunning,” lød det fra Justin Denison, Senior Vice President, mobile marketing, Samsung.

Android er klar

Samsung har samarbejdet med Google om at optimere Android til foldbare skærmen på telefoner. Det er blevet til et brugerinterface kaldet One UI, der kører på toppen af Android.

Samsung arbejder desuden på en emulator til udviklerne, som får mulighed for at afprøve hvordan apps kan, og skal, ændre sig, når enheden bliver foldet sammen eller foldet ud.

Her er demoen af Infinity Flex skærmen

Hvornår kan du købe en foldbar telefon?

Du skal ikke forvente at kunne købe en foldbar Samsung telefon lige med det samme. Samsung siger godt nok, at de er klar til at masseproducere Infinity Flex Display inden for få måneder, men hvor langt Samsung reelt er i udviklingen melder historien ikke noget om.

Tidligere har 2019 været nævnt som lanceringsåret for de første kommercielle foldbare telefoner, men reelt er Samsungs præsentation i San Fransisco nok et spørgsmål om, at fortælle industrien at de stadig er en relevant producent, der har noget i ærmet.

Siden dagene med Windows Phone 8 i 2013 har der været talt om fleksible og bøjelige skærme. Microsoft fremviste dengang en prototype på en fleksibel telefon med 5,7 tommer skærm der kunne ”foldes som et stykke papir”.

Samsung registrerede et patent på en klaptelefon med foldbar skærm i 2016. I fjerde kvartal 2017 talte Samsung officielt om en helt ny produktlinje med foldbare OLED-skærme.

Producenter som ZTE, Sony og NEC har tidligere været på banen med prototyper, der dog ikke har fået nogen særlig opmærksomhed.

Mon Samsung bliver klar med en foldbare smartphone til forbrugerne i 2019? Hvad tror du?

Mere til historien

Samsung sagde godt nok, at prototypen var en rigtig enhed. Men der er jo ingen garanti for, at det vi har set ikke blot er et statisk display eller en meget begrænset hardware, der bare skal demonstrere en idé.

Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Samsung på vej med Galaxy Watch FE

Samsung kan være på vej med et billigere smartwatch i sortimentet. Rygterne lyder, at de er på vej med Galaxy Watch FE.

(mere…)
Samsung Galaxy S24 FE måske på vej til sommer

Galaxy S24 FE kan være på vej allerede til sommer.

(mere…)
Samsung Galaxy A55 test | faktisk ret god billigtelefon

TEST: Denne telefon bringer dig ned i gear! Kameraet og batteritiden overrasker men ydelsen er begrænset. Læs min Galaxy A55 test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
92 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram