Samsung har afsløret en foldbar smartphone - se den her

VIDEO: Her kan du se Samsungs foldbare smartphone, der netop officielt er fremvist.

Samsung har fremvist en prototype på en smartphone, der kan foldes, så den fylder mindre. Det skete på Samsung Developer Conference i San Fransisco.

Konstruktionen består af en 7.3 tommer skærm med 1536 x 2152 pixels opløsning (420 PPI). Ifølge Samsung kan skærmen foldes hundrede tusindevis af gange uden at tage skade.

Når enheden er foldet sammen, træder den ydre skærm på 4,58 tommer i kraft (840 x 1960 pixels), så den kan benyttes som en hver anden smartphone.

Skærmen kalder Samsung for ”Infinity Flex Display”.

Ved fremvisningen blev lyset i salen dæmpet for at skjule elementerne i designet, som Samsung stadig gerne vil holde for sig selv.

- ”Theres a device inside her. And it is stunning,” lød det fra Justin Denison, Senior Vice President, mobile marketing, Samsung.

Android er klar

Samsung har samarbejdet med Google om at optimere Android til foldbare skærmen på telefoner. Det er blevet til et brugerinterface kaldet One UI, der kører på toppen af Android.

Samsung arbejder desuden på en emulator til udviklerne, som får mulighed for at afprøve hvordan apps kan, og skal, ændre sig, når enheden bliver foldet sammen eller foldet ud.

Her er demoen af Infinity Flex skærmen

Hvornår kan du købe en foldbar telefon?

Du skal ikke forvente at kunne købe en foldbar Samsung telefon lige med det samme. Samsung siger godt nok, at de er klar til at masseproducere Infinity Flex Display inden for få måneder, men hvor langt Samsung reelt er i udviklingen melder historien ikke noget om.

Tidligere har 2019 været nævnt som lanceringsåret for de første kommercielle foldbare telefoner, men reelt er Samsungs præsentation i San Fransisco nok et spørgsmål om, at fortælle industrien at de stadig er en relevant producent, der har noget i ærmet.

Siden dagene med Windows Phone 8 i 2013 har der været talt om fleksible og bøjelige skærme. Microsoft fremviste dengang en prototype på en fleksibel telefon med 5,7 tommer skærm der kunne ”foldes som et stykke papir”.

Samsung registrerede et patent på en klaptelefon med foldbar skærm i 2016. I fjerde kvartal 2017 talte Samsung officielt om en helt ny produktlinje med foldbare OLED-skærme.

Producenter som ZTE, Sony og NEC har tidligere været på banen med prototyper, der dog ikke har fået nogen særlig opmærksomhed.

Mon Samsung bliver klar med en foldbare smartphone til forbrugerne i 2019? Hvad tror du?

Mere til historien

Samsung sagde godt nok, at prototypen var en rigtig enhed. Men der er jo ingen garanti for, at det vi har set ikke blot er et statisk display eller en meget begrænset hardware, der bare skal demonstrere en idé.

Samsung Galaxy S23-serien får stor kamera-opdatering

En softwareopdatering, som forbedrer kameraets ydeevne samt andre rettelser, er på vej til Samsung Galaxy S23-serien.

(mere…)
Samsung Galaxy A54 test | ualmindelig vellykket

TEST: Prisen er fornuftig og kvaliteten god. Læs min Samsung Galaxy A54 test her. Måske er A54 den eneste mobil, du behøver.

(mere…)
Er Samsung på vej med en 3-sidet foldbar?

Samsung har sendt flere varianter af foldbare smartphones på markedet. Nu kommer der måske en 3-sidet variant.

(mere…)
Se den påskegule iPhone

VIDEO: Gul er forårets farve. Kom tæt på iPhone 14 i en genopfrisket variant.

(mere…)
For billig? Tæt på Motorola Moto G53

VIDEO: Du savner en billig basal smartphone, der er god nok til det meste. Du skal se testen af Motorola Moto G53.

(mere…)
Samsung Galaxy A-serien får to nye medlemmer - mød A34 og A54

Samsung har netop præsenteret to nye modeller. Vi ser her nærmere på Galaxy A54 og Galaxy A34, som er to nye populære prisvenlige telefoner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
92 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram