Trods høj pris er danskerne vilde med de nye iPhones

24

Den dyreste iPhone Xs Max koster omkring 13.000 kroner. Trods den høje pris er interessen stor, melder teleselskaber.

iPhone Xr
iPhone Xr (Foto: Apple)

Apple offentliggjorde dette års nye iPhone-modeller i sidste uge. Forudbestillingerne startede i fredags inden den endelige salgsstart, der er fredag i denne uge.

 – Her er de tre nye iPhones: iPhone Xs, iPhone Xs Max og iPhone Xr

Danmark har været kendt som “iPhone-land”. Med det menes, at markedsandelene er store og danskerne er glade for de nye modeller når de lanceres én gang om året.

Tårnhøje priser skræmmer ikke mobilkøberne

Sidste år lancerede Apple deres jubilæums-model, iPhone X, som kostede over 10.000 kroner i den dyreste konfiguration. Det holdt dog ikke danskerne fra, at købe den nye model. I år er Apple så klar med iPhone Xs Max, der i varianten med 512 GB intern hukommelse koster små 13.000 kroner. Men det skræmmer heller ikke danskerne.

– ”Vores kunder har vist stor interesse for de to nye iPhones, og selvom vi normalt oplever lidt mindre efterspørgsel efter de største iPhones, så viser de første salgstal faktisk, at der er stort set samme efterspørgsel eller både XS og XS Max,” lyder det fra Morten Høgh, indkøbschef i YouSee, til MereMobil.dk.

Også hos Telenor mærkes interessen for 2018-modellerne fra Apple.

– ”Vi oplever en stor interesse for de nye modeller. Der er i øjeblikket en lille overvægt af folk, der vælger iPhone Xs, men overraskende mange vælger Max versionen, hvilket måske kan kobles op på, at det er den, der adskiller sig mest fra iPhone X,” siger, Jacob Balshøj Andersen, Head of Device i Telenor, til MereMobil.dk.

Behovet for mere hukommelsesplads stiger

Størstedelen af kunderne efterspørger dog 64 GB-versionen, som er den mest efterspurgte hukommelsesvariant. Men overraskende mange er også interesseret i iPhone Xs og iPhone Xs Max med 512 GB hukommelse.

– ”Flere steder er der blevet sat spørgsmålstegn ved, om danskerne er parate til at betale prisen for de allerstørste iPhones. Det er de. Vi kan se, at cirka en tredjedel af vores kunder vælger en iPhone med 512 GB – og det er både blandt de kunder, der vælger en XS og en XS Max,” siger Morten Høgh.

Samme tendens ses hos Telenor, der dog også oplyser at det er svært at spå om den endelige tendens, da de store størrelser særligt henvender sig til “first movers”.

– “Ser vi på størrelsen, så er det ligesom, vi så det med iPhone X, at det er 64GB, der er den mest populære størrelse. Dog ser vi, at flere denne gang vælger 256GB. Hvor fordelingen ved iPhone X ca. var 80/20, så er det med Xs og Xs Max nærmere en 60/40 fordeling,” lyder det fra Jacob Balshøj Andersen.

Ønsker man ikke at betale så mange penge for al den interne hukommelse, så kan man benytte forskellige Cloud-tjenester, så alt data ikke ligger gemt lokalt.

Holder sig til det “sikre” med farvevalg

Når det kommer til farvevalget er mobilkunderne hos Telenor og YouSee kunder fortsat traditionelle. Her er det stadigvæk farven Space Grey, som er den mest populære.

– ”Den populære Space Grey slår stadig de andre farver af banen, men vi kan se, at også Guld er populært. Cirka halvdelen af de forudbestilte iPhones er i Space Grey, mens cirka 30 procent er i Guld og 20 procent i Sølv,” slutter Morten Høgh.

– “I forhold til valget af farver, så er Guld varianten ind til videre ret populær, men det er dog stadig Space Grey, der er kundernes klare favorit,” siger, Head of Device i Telenor, Jacob Balshøj Andersen afsluttende.

De øvrige teleselskaber er endnu ikke vendt tilbage, hvilke af varianterne der er de mest efterspurgte hos deres kunder.

Den officielle salgsstart på iPhone Xs og iPhone Xs Max er fredag den 21. september 2018.

 – Det koster iPhone Xs Max, Xs og Xr i Danmark


Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Det er ikke kun Apple, som har hævet grænsen for, hvad en smartphone kan koste. Også Samsung Galaxy Note 9 med 512 GB intern hukommelse har en pris hos blandt andet YouSee på over 10.000 kroner uden abonnement.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer