Huawei fremviser nyt vildt chipset og skaber gisninger om nye mobilfunktioner

7

IFA: Den næste topmobil fra Huawei bliver snart lanceret, men vi tør allerede nu gætte på nogle af de kommende funktioner, den nye processor åbner for.

Richard Yu, topchef for Huawei, som nu er verdens andenstørste mobilproducent, benyttede sin keynote-præsentation på IFA-messen til at præsentere det nye Kirin 980-chipset.

Huawei kalder selv Kirin 980 for “verdens mest kraftfulde og intelligente chipset”, og Yu gjorde i løbet af sin præsentation meget ud af at sammenligne Kirin 980 med Snapdragon 845.

Naturligvis, understregede han igen og igen, er Snapdragon 845 den nye Kirin 980 underlegen på alle punkter. Det vil vi selvfølgelig lade komme an på en prøve, når den første smartphone baseret på Kirin 980 ser dagens lys om mindre end to måneder.

LÆS OGSÅ: Huawei Mate 20 lanceres medio oktober

Kraftig processor, bedre performance, mindre strømforbrug.

Det nye Kirin chipset anvender en intelligent “Flex-scheduling-mekanisme”. Chipsettet består af to super store kerner baseret på Cortex-A76, to store kerner baseret på Cortex-A76 og fire mindre Cortex-A55-kerner.

Sammenlignet med det traditionelle big.LITTLE design aktiverer denne konfiguration de rigtige kerner på de rigtige tidspunkter.

Richard Yu fra Huawei præsenterer det nye Kirin 980-chipset på IFA 2018 i Berlin. (Foto: MereMobil.dk)

Med sin 7 nm procesteknologi og plads til 6,9 milliarder transistorer i et område på én kvadratcentimeter kan Kirin 980 blandt andet levere 20 procent forbedret performance. Dertil kommer 40 procent mere effektivt strømforbrug sammenlignet med forgængeren, Kirin 970.

Der er også taget højde for, at spil til mobilen bliver mere og mere grafiktunge. Således har Kirin 980 fået integreret en Mali-G67 GPU, der giver 46 procent bedre grafikydelse med et langt mindre strømforbrug end tidligere.

LÆS OGSÅHuawei Mate 20 Lite er lanceret

Ny mobil får flere foto-funktioner med fjerdegenerations billedeprocessor

Huawei har også integreret en fjerdegenerations ISP (Image Signal Processor) i det nye chipset. Udover at øge datagennemløbet med 46 procent sammenlignet med Kirin 970, så forbedrer ISP’en også konfigurationerne for multi-kameraer. ISP’en introducerer blandt andet en ny HDR-teknologi.

Teknologien gengiver farver med højere kontrast, så objekter bliver bedre fremhævet.

Samtidig er den nye chip udstyret med multi-pass støjreduktion, der kan fjerne elementer fra et foto uden at gå på kompromis med detaljegraden. En anden afgørende feature ved den nye ISP er en opgraderet bevægelsessensor. Denne gør det nemmere at tage billeder af ting i bevægelse. Faktisk kan ISP’en genkende elementer i bevægelse med 97,4 procents sikkerhed.

Hvis man kaster sig ud i at spå om, hvad det kan betyde for en kommende Huawei topmobil, så kunne det eksempelivs betyde en funktion, der lader brugeren fjerne personer fra billeder. Eller markere personer og indsætte dem i et billede med en helt anden baggrund. Bevægelsessensoren vil muligvis kunne bruges til at animere personer, du har optaget på video eller taget fotos af.

Mere til historien

Kirin 980 har fået integreret verdens første modem, som understøtter LTE Cat.21 med en maksimal download-hastighed på 1.4 Gbps.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer