Huaweis GPU-opdatering giver begrænset gevinst

Grafikydelsen boostes med op til 60 procent, lover Huawei. Reelt er gevinsten yderst begrænset.

Huawei lovede i juli op til 60 procents hurtigere grafikydelse på en række telefoner. Nu begynder opdateringerne at rulle ud til en lang række modeller. Desværre er gevinsten yderst begrænset for de generelle brugere af produkterne.

Jeg har opdateret Huawei P20 Pro med den nye GPU-Turbo release.

Målinger af benchmark før og efter med henholdsvis Antutu Benchmark og 3D Mark har stort set ikke flyttet noget. Du kan se tallene herunder.

Nu viser det sig, at GPU Turbo kun er gældende på to spil. I andre sammenhænge end titlerne PlayerUnknown’s Battleground og Mobile Legends ses ingen ændring. Det oplyser Huawei Danmark til MereMobil.dk.

P20 Pro Antutu 3D Mark
Før GPU update 202.743 2.990
Efter GPU Update 208.429 2.991

Jeg hilser altid softwareoptimeringer velkomne. Kodekarlene hos producenterne bør selvfølgelig skrive den mest effektive kode de kan. I denne sammenhæng synes jeg dog, at Huawei oversælger varen, når opdateringen kun giver en gevinst på to udgivelser.

Vi skrev i sommer følgende: ”Det vil særligt være mellemklasse smartphones såsom P20 lite eller MATE 10 lite, som for alvor vil kunne mærke et ordenligt boost med den nye opdatering. GPU Turbo vil nemlig gøre disse modeller i stand til at afvikle krævende spil med en langt højere billedhastighed”.

Huawei havde ikke fortalt alle detaljer til os og andre tech-journalister, da de udsendte de første meldinger om disse opdateringer, der på magisk vis kunne forbedre selv ældre mobiler markant.

I en pressemeddelelse som Huawei har udsendt i denne uge, lyder det:

– ”Vi har igennem det seneste år arbejdet hårdt på at forbedre opdateringerne til vores smartphones hvilket den nye GPU Turbo opdateringen er et eksempel på. Vi håber at alle brugere som spiller spil med et højt grafikkrav vil kunne mærke en betydeligt forbedret spiloplevelse”.

Hvis du vil gå ombord i det tekniske omkring GPU Turbo opdateringen så læs denne artikel på GSMArena.

Herunder kan du se Huaweis planer for udrulningen af GPU Turbo.

Udrulingsplan for GPU Turbo

August 2018

 • Huawei P20 Pro
 • Huawei P20
 • Huawei Mate 10 Pro
 • Huawei Mate 10
 • Porsche Design Huawei Mate 10
 • Porsche Design Huawei Mate RS

September 2018

 • Huawei Mate 10 Lite
 • Huawei Nova 2i
 • Huawei P Smart
 • Huawei P20 Lite
 • Huawei Y9 2018

November 2018

 • Huawei Mate 9 Pro
 • Huawei Mate 9
 • Huawei P10 Plus
 • Huawei P10

Mere til historien

Huawei har tidligere udtalt, at opdateringen ikke blot forbedrer ydeevnen. Batteritiden skulle også blive bedre.

Tags:

Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.