Kvinde? Vil du droppe smartphonen for s*x?

8

Danske kvinder i den fødedygtige alder hellere vil undvære s*x fremfor deres smartphone. Mænd vil hellere have samliv fremfor smartphonen.

Miljø billede date (Kilde: Huawei)
Miljø billede date (Kilde: Huawei)

Du er formentlig langt fra alene, hvis du som mand oplever, at mobilen foretrækkes af kæresten fremfor tæt fysisk kontakt.

Ifølge en ny undersøgelse, som Huawei har fået foretaget af Ipsos, så svarer hver anden kvinde (52 procent) mellem 18 og 45 år, at de foretrækker at undvære s*x i et halvt år fremfor at undvære mobiltelefonen i ligeså lang tid.

Kun 35 procent af de adspurgte mænd svarer, at de hellere vil undvære s*x fremfor telefonen.

LÆS OGSÅ: Par nyder ferien mere når mobilen bliver hjemme

Selvom det er kvinder i den fødedygtige alder, som altså svarer sådan, så skal vi måske ikke lægge mere i det end som så. Det er også en alder, hvor mange måske har perioder uden fast partner.

– “Smartphonen er for mange blevet et uundværligt arbejdsredskab. Det er vores primære kamera samt livlinen til børn, kæresten og omgangskredsen. Det er måske derfor det for nogle kan være mere overskueligt at forestille sig en længere periode uden s*x, hvorimod flere måneder uden en smartphone kan være helt utænkeligt,” fortæller Marie Dam Feldborg, der er Senior Marketing Manager hos Huawei, i en pressemeddelelse.

De 35-45 årige er der, hvor flest hellere vil opgive smartphonen i et halvt år. Dette har 62 procent i den aldersgruppe svaret.

I spørgsmålet om, at undvære en date eller smartphonen i et halvt år, der er det tydeligt, at smartphonen har større betydning end en eventuel date. Også her er det dog mændene, der virker til at være mest tilbøjelige til at ville droppe smartphonen.

Sikkert er det dog nok også, at svarerne måske havde ændret sig en anelse, hvis perioden havde været kortere. Netop fordi telefonen er blevet så uundværlig i de ting vi foretager os, så kan et halvt år uden måske virke uoverskueligt for mange.

Alkoholen dropper vi også fremfor mobilen

Samme undersøgelse konkluderer også, at 78 procent hellere vil undvære alkohol fremfor mobiltelefonen i seks måneder. Særligt de unge mellem 18 og 24 år vil helst ikke være uden telefonen.

– “For mange unge danskere er smartphonen jo deres direkte forbindelse til vennerne. Hvis man afskærer dem fra smartphonen, afskærer man dem muligheden for at være social på lige fod med deres jævnaldrende, og det er vel tæt på det værste, de unge kan forestille sig. Vores smartphones kan mere og mere, og de er blevet tilgængelige for langt de fleste danskere,” lyder det fra Marie Dam Feldborg.

Mere til historien

I undersøgelsen om smartphonevaner og adfærd har der deltaget mindst 500 respondenter fra hvert af de i alt 12 lande, som undersøgelsen er foretaget i. Data er indsamlet via e-survey i januar 2018. Respondenterne er fordelt repræsentativt i forhold til alder, køn osv. oplyses det.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer