Sommeren kan smadre din smartphone – sådan undgår du det

TIP: Sommer og høje temperaturer Kan smadre din smartphone. Læs hvordan du undgår det.

apple temperature_cool_down

Advarsel om forhøjet temperatur i iPhone

Vi er i skrivende stund ramt af en historisk varm sommer herhjemme. Termometeret i sommeren 2018 viser temperaturer, som vi normalt at rejser mange kilometer sydpå for at få.

Selvom mange elsker sol og sommer, så kan den faktisk også godt have nogle ulemper. Sommervarmen kan nemlig være en trussel for smartphonen. Vand og sand er en farlig kombination for mobilen. Det gælder uanset om du holder ferie hjemme i Danmark eller sydpå.

Mange smartphones i dag er IP-certificeret, men det betyder dog langt fra at de er direkte vandtætte. Men du kan heldigvis tage nogle forholdsregler.

Når solen bager vil nogle smartphonebrugere opleve, at telefonen går i ”undtagelses-tilstand” ved simpelthen at lukke ned. Her skriver telefonen, at den først kan bruges igen når den er kølet ned. Lukker telefonen ned pga. overophedning så er det telefonens eget ”selvforsvar”, der træder i kraft.

Jo mere du bruger telefonen jo varmere bliver den. Men hvis omgivelserne er varme, så kan telefonen ikke komme af med dens varme, som udvikles i batteri, skærm og processor.

Et godt råd er derfor, at opholde telefonen i skyggen og undgå direkte sollys. Generelt er det ikke meget anderledes end med vi mennesker.

Smartphones er i dag ret hårdføre, men der skal ikke mere end et sandkorn eller noget støv til at ”slå den ihjel”, hvis det sætter sig et forkert sted. Pas derfor på sandkorn i ladestik, højttaler og mikrofon.

GUIDE: Sådan undgår du mobil-turistfælerne

Gode råd til mobilbrug i sommerlandet

  • Undgå at lægge din mobil direkte i solen eller i en varm bil
  • Overopheder din telefon, så køl den langsomt af – læg den IKKE i køleskab eller fryser
  • Opbevar ikke mobilen sammen med fugtige håndklæder og badetøj
  • Lad være med at have mobilen for tæt på kroppen, hvor den udsættes for fugt og sved
  • Udsæt ikke din telefon for store temperaturskift. Det kan skabe kondens
  • Bliver din mobil våd, så tag omgående batteriet af og lad delene tørre HELT (hvis batteriet kan tages ud)
  • Sand kan komme ind over alt. Blæs forsigtigt (MEGET forsigtigt) sandet ud af hullerne med trykluft
  • Brug en vandtæt mobiltaske, men pas på kondens

Bukselommen er et farligt sted

Telefonen behøver ikke kun være udsat for vand eller sand for, at blive ødelagt i sommervarmen. Faktisk er bukselommen rigeligt til at påføre mobiltelefoner fugtskader, så du behøver slet ikke lægge telefonen i strandtasken sammen med vådt badetøj og håndklæder.

Mobilen har heller ikke godt af den saltholdige luft ved stranden, samt det klorholdige vand ved poolen.

Du kan oftest slå op i hvilke temperaturer din smartphone eller tablet kan tåle at være. Eksempelvis oplyser Apple, at iPads og iPhones er designet til temperaturer omkring 0-35 graders celcius. Men de kan tåle at være i temperaturer mellem -20 og 45 graders celcius – hvis ikke de bruges. Har du en Android-telefon skal du undersøge, hvad de enkelte producenter skriver om den pågældende model.

Telefonerne kan godt fungere ved højere eller lavere temperaturer, end der er angivet, men producenten står kun inden for det der oplyses.

GUIDE: Sådan måler du badevandstemperaturen med mobilen

Arghhh…

Går din smartphone går i stykker som følge af en vand-, fugt- eller sandskade, er der ingen hjælp at hente i reklamationsretten, da disse skader ikke er dækket. Dermed kræver det, at du har en ekstra (udvidet) elektronikforsikring ved dit forsikringsselskab, men her er ofte en selvrisiko.

Mere til historien

Har du cover eller lignende på telefonen kan dette også virke som en slags ”varme-beholder”, som gør telefonen har sværere ved at komme af med varmen.

Festivalklar? Sådan vælger du den rigtige powerbank

GUIDE: Den bedste powerbank er ikke den billigste. Her er mindst 5 gode råd til, hvordan du vælger den rigtige powerbank.

(mere…)
Sådan undgår du at slettede billeder dukker op igen

TIP: Læs hvordan du sikrer dig mod, at dine slettede billeder fra iPhone og iPad pludselig dukker op igen.

(mere…)
Hvad er det bedste og billigste mobilabonnement til børn?

TIP: Børne-abonnement til telefonen! Hvad er det? Læs om priserne og mobilabonnementer til børn.

(mere…)
Sådan gør du noget ved din afhængighed af sociale medier

TIP: Flere og flere danskere bliver afhængige af sociale medier, det viser en ny undersøgelse. Her er 5 tips til at gøre noget ved det.

(mere…)
Sirenen – dette skal du vide om beredskabsmeddelelser på mobilen

BAGGRUND: S!renen er systemet til beredskabsmeddelelser i Danmark. Her er, hvad du skal vide.

(mere…)
Skrækindjagende mange danskere er uvidende om e-affald

FN-rapport viser, at mængden af elektronisk affald stiger voldsomt hurtigere, end vi kan nå at genanvende den.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram