Hvor varmt er badevandet? Sådan tjekker du temperaturen

2

Badevandstemperaturen kan tjekkes på smartphonen. Her er den bedste app, når du skal vide om det er strandvejr.

badevand strand
Badevandstemperaturen langs de danske kyster kan ses på smartphonen, men kun når det er sæson for standture.

Lufttemperaturen er på den anden side af 20 grader. Vinden rører kun let på sig, og regnen er udeblevet i flere dage. Nu er det strandvejr! Men hvor varmt er badevandet ved de danske kyster lige nu?

Det bedste vandtermometer til smartphonen leverer TV 2 Vejret. I appen TV 2 Vejr finder du et landsdækkende kort over badevandstemperaturerne. TV 2 Vejr er tilgængelig på iPhone og Android.

Når der zoomes ind på et område, popper flere målinger frem, end dem der i første omgang vises på oversigtskortet, og giver et detaljeret overblik.

BEMÆRK: Uden for badesæsonen er badevandstemperaturerne ikke tilgængelige i appen.

LÆS OGSÅ: Tjek badevandstemperaturen i Danmark sommeren 2019

DMI har også badevandstemperaturer, men deres website og app er relativt håbløse på smartphonen. Derfor er TV 2’s app nok det bedste bud, når du skal afgøre om vandtemperaturen er rigtig for dig.

Når du kigger på temperaturen ved din favoritstrand, så kan du have i baghovedet, at vandtemperaturen i en svømmehal typisk ligger mellem 24 og 28 grader.

Børnebassinet vil have en temperatur omkring 30 grader, mens babybassinet har en vandtemperatur omkring 33 grader.

ANMELDELSE: Netatmos vejrstation er must-have for vejrnørden

Har du tjek på strandflagene?

På strande med livreddere angives med et flag, om du bør gå i vandet. Et rødgult (eller grønt) flag indikerer, at livredderposten er åben.

Ved gult flag skal du udvise særlig opmærksomhed, når du bader. Flaget signalerer farer som fralandsvind, strøm, brandmænd m.m. Når det røde flag er hejst, frarådes badning ved stranden.

På flere danske strande ses desuden en stander med et grønt redningsnummer. I tilfælde af en nødsituation, hvor du har behov for eksempelvis ambulance, kan du ved opkald til Alarmcentralen oplyse nummeret på skiltet. Det giver redningspersonalet information om den præcise lokation, skriver Trygfondens side respektforvand.dk.

I sagens natur skal man altid have respekt for vand. Lær at svømme hedder det første af de fem baderåd – og vel nok også det vigtigste.


Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Gennem årerne har der været flere forskellige apps med badevandstemperaturer, men kvaliteten har været meget ringe på disse apps. Har du gode bud på apps til badevandstemperaturer så skriv en kommentar herunder.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer