Badevands-temperaturen i Danmark – 2019

1

Her er de danske badevands-temperaturer – sommeren 2019. Læs her hvordan du ser målingerne på smartphonen.

Sommeren er over os. Temperaturer over 20-22 grader og blå himmel befolker de danske badestrande. Hvis du vil være sikker på, at strandturen ikke bliver en iskold oplevelse, kan du på forhånd tjekke badevandstemperaturen.

OBS: Denne artikel er opdateret… Læs den nye udgave med det seneste om badevandet her.

De danske badevandstemperaturer kan “måles” direkte fra smartphonen. Gennem tiden har der været flere forskellige badevands-apps, men jeg har ikke haft synderlig stor succes med ret mange af disse.

Den bedste anbefaling jeg kan give er vejr-appen fra TV 2 kaldet TV 2 VEJR.

Badevandstemperaturer TV 2 Vejret
Badevandstemperaturer i TV 2’s vejr app (Foto: MereMobil.dk)

TV 2 Vejr har kun temperaturerne på badevandet aktiveret i appen i badesæsonen. Mandag den 24. juni 2019 var i år skæringsdatoen. Fra denne dato blev badevand tilgængelig i denne vejrapp.

Lige nu er antallet af målinger begrænset, men der kommer nok flere målepunkter hen over sommeren. Kerteminde rapporterer i dag 17 grader mens Hornbæk ligger på 20 grader. Mon ikke vi kommer lidt højere de kommende måneder.

Badevand eller ej så tager rigtigt mange alligevel til stranden. Danmark har trods alt 8.750 kilometer kystlinje, der ikke kun giver badeoplevelser, men som også lægger op til mange naturoplevelser.

Du kan hente TV 2 Vejr til både Android, iPhone og iPad.

Mere til historien

Det er antallet af solskinstimer der afgør badevandets temperatur. Vinden er i denne sammenhæng mindre vigtig. Høj sol fra morgen til aften sikrer god opvarmning af havvandet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer