Dette sker når din smartphone får hedeslag

Dårlig batteritid og mobildækning, mindre skærmlys og samt reduceret ydelse. Det er nogle af problemerne der opstår, når telefonen sveder.

Samsung Advarsel om høj temperatur

Advarsel om høj temperatur på en Samsung telefon (Foto: Samsung)

Med temperaturer over 30 grader sveder ikke bare mennesker og dyr. Smartphones, tablets og bærbare computere har det også meget varmt.

Selvom smartphonen kan blive ufattelig varm, når den ligger direkte i solen, eller for eksempel i bilen, tager den som udgangspunkt ikke skade.

Når telefonen får det for varmt reduceres ydelsen, for at forhindre yderligere overophedning og eventuelle komponentskader. I eksterme situationer lukker telefonen automatisk ned.

Eksempelvis vil iPhone vise en temperaturadvarsel, hvis den bliver for varm. Samsung har også temperaturadvarsler i stil med iPhone. Samsung advarer ligeledes inden den automatisk slukker.

Det første du vil opleve, ved en eksterm ophedning er reduceret ydelse. Apps åbner langsommere eller lukkedes ned, skærmlyset er svagere, processorydelsen nedsættes og radiomodtagelsen kan være udfordret.

TIP: Sådan passer du på mobilen i sommervarmen

Du kan også komme ud for, at batteriet drænes væsentligt hurtigere end normalt, ved eksterme temperaturforhold.

Inden for rimelighedens grænser tager telefonen ikke permanent skade. Det fortæller Hallvard Opheim, kommunikationschef i Eplehuset, til Tek.no.

Selvom det er fristende, må du ikke smide telefonen i fryseren. Her risikerer du kondensering, hvilket kan give væskeskade, der ikke er dækket af reklamationsretten.

Ifølge Apple og Samsung er den perfekte driftstemperatur for en iPhone og en Samsung smartphone mellem 0 og 35 graders celsius, hvis telefonen benyttes. Hvis den ikke benyttes, kan den håndtere temperaturer mellem -20 og 45 grader.

Mere til historien

iPhone har faktisk også en advarsel ved lave temperaturer ligesom ved overophedning. Her kan telefonen først bruges, når den igen har fået varmen.

Mindre skærmtid øger den fysiske aktivitet

Skoleklasses fokus på skærmtid bekræfter ph.d.-afhandling om emnet.

(mere…)
Forældres bekymring om barnets første mobil er muligvis overdrevet

Alder og mobil har ikke nødvendigvis sammenhæng med børns trivsel. Det handler om, hvad telefonen bliver brugt til, lyder det fra forsker.

(mere…)
5,3 milliarder mobiltelefoner bliver affald i 2022

Gamle mobiltelefoner indeholder værdifuldt materiale og bør i langt højere grad genbruges, lyder opfordringen fra organisationer der har til formål, at håndtere producentansvaret for udtjent elektronik.

(mere…)
EU vil forlænge levetiden på smartphones

EU er tæt på en lov, der vil øge levetiden på en smartphone til det dobbelte - og kræve hurtigere softwareopdateringer.

(mere…)
5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
3 telefoner til under 3.000 kroner

KØBSGUIDE: Hvis dit budget til en ny telefon er begrænset, så tjek disse 3 telefoner til under 3.000 kroner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram