Dette sker når din smartphone får hedeslag

Dårlig batteritid og mobildækning, mindre skærmlys og samt reduceret ydelse. Det er nogle af problemerne der opstår, når telefonen sveder.

Samsung Advarsel om høj temperatur

Advarsel om høj temperatur på en Samsung telefon (Foto: Samsung)

Med temperaturer over 30 grader sveder ikke bare mennesker og dyr. Smartphones, tablets og bærbare computere har det også meget varmt.

Selvom smartphonen kan blive ufattelig varm, når den ligger direkte i solen, eller for eksempel i bilen, tager den som udgangspunkt ikke skade.

Når telefonen får det for varmt reduceres ydelsen, for at forhindre yderligere overophedning og eventuelle komponentskader. I eksterme situationer lukker telefonen automatisk ned.

Eksempelvis vil iPhone vise en temperaturadvarsel, hvis den bliver for varm. Samsung har også temperaturadvarsler i stil med iPhone. Samsung advarer ligeledes inden den automatisk slukker.

Det første du vil opleve, ved en eksterm ophedning er reduceret ydelse. Apps åbner langsommere eller lukkedes ned, skærmlyset er svagere, processorydelsen nedsættes og radiomodtagelsen kan være udfordret.

TIP: Sådan passer du på mobilen i sommervarmen

Du kan også komme ud for, at batteriet drænes væsentligt hurtigere end normalt, ved eksterme temperaturforhold.

Inden for rimelighedens grænser tager telefonen ikke permanent skade. Det fortæller Hallvard Opheim, kommunikationschef i Eplehuset, til Tek.no.

Selvom det er fristende, må du ikke smide telefonen i fryseren. Her risikerer du kondensering, hvilket kan give væskeskade, der ikke er dækket af reklamationsretten.

Ifølge Apple og Samsung er den perfekte driftstemperatur for en iPhone og en Samsung smartphone mellem 0 og 35 graders celsius, hvis telefonen benyttes. Hvis den ikke benyttes, kan den håndtere temperaturer mellem -20 og 45 grader.

Mere til historien

iPhone har faktisk også en advarsel ved lave temperaturer ligesom ved overophedning. Her kan telefonen først bruges, når den igen har fået varmen.

Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Sociale medier forbydes for mindreårige

Et flertal i en amerikansk delstat har stemt for, at sociale medier skal forbydes for børn under 17 år.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Hvad er din yndlings-telefon?

VIDEO: Hvilken telefon er din 'go-to' telefon - og hvorfor?

(mere…)
De 5 bedste gamle smartphone-funktioner, vi savner

Ville du ikke hellere have gode højttalere og et udskifteligt batteri end en foldbar skærm?

(mere…)
Den bedste smartphone – mine 2023-favoritter

TOP-3: Jeg har valgt den bedste smartphone for 2023 – min personlige favorit. Hvad var din?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram