Lastbilchauffør? Har du øjnene på mobilen?

1

Væsentligt flere lastbilchauffører, end privatbilister, roder i blandt andet smartphonen under kørslen. Gør du?

Chauffører der kører tunge køretøjer, som eksempelvis lastbiler, har travlt med meget andet end trafikken. I hvert fald for godt 15 procents vedkommende. Det skriver DR.

Tallene kommer fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, som gennemførte en undersøgelse i foråret 2018, hvor 26.000 trafikanter blev observeret. Rigspolitiets tal viser også, at cirka 5,6 procent af trafikanter i personbiler, ikke har fornøden opmærksomhed på trafikken.

Både lastbilchauffører og personbilister kigger i smartphonen, indstiller GPS, talre i mobiltelefon uden at bruge et headset, drikker og spiser mad under kørslen m.m.

Som opfølgning på undersøgelsen har politikredsene haft skærpet fokus på denne problemstilling. Blot få sekunders uopmærksomhed kan få fatale konsekvenser som at overse en anden trafikant.

Ifølge DR er Sydøstjysk Vognmandsforening tvivlene overfor Rigspolitiets tal. Foreningen tror ikke forskellen er så stor mellem lastbilchaufførerne og privatbilisterne, når det kommer til deres adfærd under kørslen.

Bruger du en iPhone kan du benytte den udvidede “Forstyr ikke”-funktion. Denne kan automatisk sætte telefonen i en særlig ”Forstyr ikke under kørsel”-tilstand. Med denne aktiveret vil telefonen ikke ringe, og notifikationer fra eksempelvis Facebook blokeres. På den måde lyser den fristende skærm ikke op hele tiden.

Det koster 1.500 kroner i bøde, hvis du benytter mobiltelefonen under bil- eller knallertkørsel – og bliver taget. Det giver ikke et klip i kørekortet. Det koster 1.000 kroner hvis du bliver taget med mobilen i hånden på cyklen.

Sådan bruges ”Forstyr under kørsel”

Mere til historien

Opmærksomheden under kørslen kan også ødelægges af urolige børn, indstilling af GPS, noget man taber på gulvet eller der skal ledes efter solbriller, drikkevarer osv., lyder det fra Sikker Trafik.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer