Lastbilchauffør? Har du øjnene på mobilen?

Væsentligt flere lastbilchauffører, end privatbilister, roder i blandt andet smartphonen under kørslen. Gør du?

Chauffører der kører tunge køretøjer, som eksempelvis lastbiler, har travlt med meget andet end trafikken. I hvert fald for godt 15 procents vedkommende. Det skriver DR.

Tallene kommer fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, som gennemførte en undersøgelse i foråret 2018, hvor 26.000 trafikanter blev observeret. Rigspolitiets tal viser også, at cirka 5,6 procent af trafikanter i personbiler, ikke har fornøden opmærksomhed på trafikken.

Både lastbilchauffører og personbilister kigger i smartphonen, indstiller GPS, talre i mobiltelefon uden at bruge et headset, drikker og spiser mad under kørslen m.m.

Som opfølgning på undersøgelsen har politikredsene haft skærpet fokus på denne problemstilling. Blot få sekunders uopmærksomhed kan få fatale konsekvenser som at overse en anden trafikant.

Ifølge DR er Sydøstjysk Vognmandsforening tvivlene overfor Rigspolitiets tal. Foreningen tror ikke forskellen er så stor mellem lastbilchaufførerne og privatbilisterne, når det kommer til deres adfærd under kørslen.

Bruger du en iPhone kan du benytte den udvidede "Forstyr ikke"-funktion. Denne kan automatisk sætte telefonen i en særlig ”Forstyr ikke under kørsel”-tilstand. Med denne aktiveret vil telefonen ikke ringe, og notifikationer fra eksempelvis Facebook blokeres. På den måde lyser den fristende skærm ikke op hele tiden.

Det koster 1.500 kroner i bøde, hvis du benytter mobiltelefonen under bil- eller knallertkørsel - og bliver taget. Det giver ikke et klip i kørekortet. Det koster 1.000 kroner hvis du bliver taget med mobilen i hånden på cyklen.

Sådan bruges ”Forstyr under kørsel”

Mere til historien

Opmærksomheden under kørslen kan også ødelægges af urolige børn, indstilling af GPS, noget man taber på gulvet eller der skal ledes efter solbriller, drikkevarer osv., lyder det fra Sikker Trafik.

Mindre skærmtid øger den fysiske aktivitet

Skoleklasses fokus på skærmtid bekræfter ph.d.-afhandling om emnet.

(mere…)
Forældres bekymring om barnets første mobil er muligvis overdrevet

Alder og mobil har ikke nødvendigvis sammenhæng med børns trivsel. Det handler om, hvad telefonen bliver brugt til, lyder det fra forsker.

(mere…)
Skiferie? Håndholdt telefoni er VILDT dyrt

Står vinterferien på et smut til Norge? Pas på. Bøderne er steget voldsomt og håndholdt mobiltelefoni er ekstremt dyrt.

(mere…)
5,3 milliarder mobiltelefoner bliver affald i 2022

Gamle mobiltelefoner indeholder værdifuldt materiale og bør i langt højere grad genbruges, lyder opfordringen fra organisationer der har til formål, at håndtere producentansvaret for udtjent elektronik.

(mere…)
EU vil forlænge levetiden på smartphones

EU er tæt på en lov, der vil øge levetiden på en smartphone til det dobbelte - og kræve hurtigere softwareopdateringer.

(mere…)
5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram