Nogle mobilbrugerne skifter kun sjældent styresystem

En ny undersøgelse viser, at nogle mobilbrugere er meget loyale over for deres valg af mobilstyresystem. Faktisk er det sjældent, at der skiftes platform.

Grafen viser ifølge CIRP, hvor mange mobilbrugere fordelt på platform, som holder fast i enten Android eller iOS. Bemærk, at undersøgelsen er hæftet med en række fejl. Grafen beskriver derfor kun deltagerne af undersøgelsen. (Graf: CIRP)

Hvor stor er sandsynligheden for at en Android-bruger bliver ved med at have en Android-telefon? Den er ret stor. Sådan lyder konklusionen i en ny undersøgelse, hvor analysebureauet CIRP har spurgt 500 mobilejere om deres valg af telefon i perioden januar 2016 til december 2017. Det skriver MacRumors.

Android P er klar til udviklerne – her er de første nyheder

Ifølge CIRP dokumenterer undersøgelsen, at mobilbrugere holder fast i deres valg af platform. Faktisk vælger mellem 85 og 90 procent af undersøgelsens brugere at holde fast i deres mobilstyresystem.

En del af forklaringen skal formodentlig findes i de “økosystemer”, der omgiver platforme som iOS og Android. Hvis man køber apps i Google Play er det eksempelvis ikke muligt at overføre dem til en iPhone. Dermed er pengene i praksis spildt. Derfor er det mindre attraktivt at skifte platform.

Måske udskydes Airplay 2 – fjernet iOS 11.3 og tvOS 11.3

En anden faktor er platforms-specifikke features. Eksempelvis er Apples iMessage kun officielt tilgængeligt på Apple-apparater. Det kan derfor volde problemer, hvis en inkarneret iMessage-bruger vil skifte til Android.

Generel tendens?

Undersøgelsen fra CIRP er behæftet med en række problemer, som betyder, at man ikke kan generalisere ud fra den. Eksempelvis er antallet af respondenter i surveyen ikke tilstrækkelig stort til at kunne generalisere præcist. Derudover specificerer CIRP ikke, hvordan man har fundet sine deltagere.

For at kunne lave en surevy, der kan udbredes til samtlige mobilbrugere, skal alle mobilbrugere have samme forudsætning for at deltage i undersøgelsen. Og det er ikke muligt at se om det er tilfældet i denne undersøgelse.

Derudover er undersøgelsen hæftet med en stor statistisk usikkerhed på 3 procentpoint. Desuden oplyser CIRP heller ikke nogen p-værdi.

Du kan selv kigge nærmere på undersøgelsen og dens resultater her.

Mere til historien

Apple og Google har begge lanceret apps til den konkurrerende platform, som skal gøre det nemmere at skifte til konkurrenten.

iOS 17.5 er på vej – her er nyhederne

Apple har udgivet den anden betaudgave af iOS 17.5. Vi har set på de største nyheder i opdateringen.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Google I/O 2024 datoen – hvad skal du forvente?

Google har netop offentliggjort datoen for dette udviklerkonference. Her er, hvad du skal forvente.

(mere…)
Android 15 vil tillade tracking når mobilen er slukket

Når Android 15 frigives er en af nyhederne, at en enhed kan findes, selvom den er slukket.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram