Tom har snegleinternet, selvom der kan leveres 100 mbit/s forbindelse

18

Internettet er plagsomt langsomt hos Tom, siger DR-indslag. Fakta er, at der ligger 100 mbit/s bredbånd ved toppen af huset i Mariager.

SkyWire Facebook opslag 5/3-2018
Skywire Facebook opslag 5/3-2018

I TV Avisen på DR1 kl. 18:30 den (5/3-2018) viste DR historien om en uheldig dansker, som sammen med naboerne er plaget af dårligt internet. Så dårligt internet, at han slet ikke kan bruge sin internetforbindelse til at streame TV på.

Altså igen en perfekt DR case på en uheldig dansker, som ikke kan få bredbånd, og som derfor er nødsaget til at søge Statens bredbåndspulje, så han forhåbentligt kan få et teleselskab til at rulle fiber ud med statsstøtte i området.

– DR påstår: Virksomheder mangler fiberbredbånd – vi tjekker

Vi har på MereMobil.dk af flere omgange faktatjekket udsendelser og artikler fra DR, når emnet omhandler mobiltelefoni og bredbånd til danskerne – simpelthen fordi DRs historier er smækfyldte med fejl, som gør historierne direkte forkerte.

Denne gang faktachecker vi ikke DR, for det er slet ikke nødvendigt, selvom vi med et et hurtigt tjek kan se, at TDC/YouSee forventer at kunne levere 4G mobilt bredbånd med 50-100 Mbit/s på adressen.

– Dårlig bredbåndsdækning: Medierne glemmer research

Firmaet Skywire, som leverer fast trådløst bredbånd, var nemlig hurtige på tasterne og har gjort opmærksom på, at TV Avisens case er direkte forrykt.

Skywire Facebook side skriver firmaet:


“Hos Skywire dækker vi naboerne til Tom Aalund Madsen, som er omtalt i indslaget i TV Avisen på DR1 kl. 18:30.

Hans genbo er kunde hos os.

Ligesom genboen kan Tom Aalund Madsen få 100/100 Mbit/s fast trådløst bredbånd fra Skywire, det er endda uden offentlig støtte og det behøver død og pine ikke være fiber. Vi leverer en hastighed, der opfylder regeringens målsætning om 100/30 Mbit/s til alle danskere i 2020.

Han skal montere en parabol på en høj position på sit hus og måske beskære toppen af nogle træer. Vi vil gerne lade Tom Aalund Madsen teste vores forbindelse helt gratis og uden beregning i 1 måned. Han skal bare kontakte os!”


Dermed er endnu en case fra TV Avisen død og begravet, og endnu engang udstiller det journalisternes manglende research, som fører til historier, som er direkte forkerte. Gad vide hvornår Seernes og Lytternes redaktør på DR gør noget ved det?

– DR påstår: Dårligt internet for enden af grusvejen – vi tjekker

På MereMobil.dk håber vi, at Tom Aalund Madsen tager kontakt til Skywire, så han kan få løst sit problem med manglende bredbånd i løbet af kort tid. Og så kunne han måske komme i TV Avisen igen, så han kan forklare, hvor let han fik løst sig problem helt uden statsstøtte? Det tvivler vi dog på, da det jo ikke er en god historie.

På MereMobil.dk mener vi, at det er vigtigt at sætte fokus på de danskere som mangler ordenligt bredbånd, men det er lige så vigtigt at informere om løsningerne.

Se TV avisens indslag her.

OPRÅB til DR: I er velkomne til at kontakte os på MereMobil.dk. Vi hjælper gerne med viden og tjek af fakta.

Mere til historien

Læs endnu en artikel om hvor gode journalister er til at læse statistik.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer