DR påstår: Dårligt internet for enden af grusvejen – vi tjekker påstanden

Endnu en artikel om en uheldig dansker, der er koblet af det digitale samfund. Vi faktachecker om artiklen er retvisende.

Ikke alle danskere har adgang til en stabil internetforbindelse derhjemme. Èn af de uheldige danskere, som mangler stabilt bredbånd er Morten Hougaard fra Hyllested Skovgårde i Syddjurs Kommune. Det skriver DR.

– “Det er enormt svingende. Nogle dage kan vi ikke engang sende en mail,” forklarer Morten Hougaard til DR.

Der blev nedgravet fiber flere steder i Syddjurs kommune i sommer, men Morten Hougaards husstand blev forbigået, hvilket han er utilfreds med.

– “Det har jeg det rigtig skidt med, og det er der mange der har. Fordi vi bor 950 meter nede ad en grusvej, kan vi ikke komme med. Det vil koste en egenbetaling på 225.000 kroner,” siger Morten Hougaard.

 – Dårlig bredbåndsdækning: Medierne glemmer research

Altså en rigtig skidt situation, hvor en uheldig dansker må leve med bredbånd så langsomt og ustabilt, at han ikke engang kan sende en mail. Og endnu en historie om en dansker, som skal betale flere hundrede tusinde kroner for at komme på bredbåndsvognen. Det skriver DR i hvert fald.

MereMobil.dk fakta-checker

Traditionen tro, så fakta-checker vi DRs artikler ekstra godt, før vi citerer DRs historier om telebranchen – og det har vi selvfølgelig også gjort i dette tilfælde.

Resultatet er (ikke overraskende), at Morten Hougaard har adgang til mobilt bredbånd fra både Net-1, 3, TDC, Telenor og Telia. Det kan man faktisk ved selvsyn finde ud af, ved at undersøge sagen på Tjekditnet.dk, som DR overraskende nok linker til i artiklen. Dette har journalisten tilsyneladende ikke lige gjort i sin research. Det kunne ellers give en langt mere interessant vikling.

Teleselskaberne jagtes som Muhammed tegnere

Både Telia, Telenor og TDC vil kunne levere hastigheder højere end 10 Mbit/s via mobilt bredbånd, såfremt der benyttes korrekt udstyr. Vi har på MereMobil.dk en hel baggrundsartikel om det korrekte udstyr, og hvordan man selv kan opsætte det.

En oplagt mulighed for Morten Hougaard kunne f.eks. være Telias nye Telia Home løsning, der leverer en 10/10 Mbit/s (op til) forbindelse til 249 kroner per måned. Telia Home kan muligvis levere “fast 4G” på adressen – vi har tidligere omtalt produktets fordele og ulemper i denne artikel.

Så enkelt kan Morten Hougaard allerede i dag komme på internettet med høj hastighed og samtidig spare 225.000 kroner.

Tilbage står faktisk kun spørgsmålet om hvorvidt DRs overskrift på artiklen “Morten Hougaard bor på en grusvej: Internet er for dårligt til at sende mails” overhovedet er tilnærmelsesvis sandfærdig?

Mere til historien

Sidste vi faktacheckede DR var i artiklen “DR påstår: Virksomheder mangler fiberbredbånd – vi tjekker

Netflix og Disney+ kvæler ikke dansk streaming

De danske streamingkunder ser mere indhold fra DR og TV 2 end fra de store streaminggiganter.

(mere…)
’Sara & Monopolet’ taber lyttere, men det er IKKE hele historien
(mere…)
Stjernerne har et fast greb om danskernes streaming

Store begivenheder med danske stjerner er det store trækdyr i ny stigning af danskernes streamingforbrug.

(mere…)
Det betyder det nye loginsystem på DRTV for dig

Nyt loginsystem til DRTV tvinges igennem. Personlige anbefalinger og mulighed for at se med fra udlandet, er blandt fordelene.

(mere…)
DR har fjernet Sara & Monopolet

Har DR kun trukket "Sara & Monopolet" væk fra andre podcast-udbydere end deres egen?

(mere…)
Disse danskere driver streamingen fremad

Især to tv-stationer streames af de danskere forbrugere, og udgør knap halvdelen af danskernes streamingforbrug.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram