Udruldning af 5G-mobilnetværk slår 2G-nettet ihjel

Når den næste generation af mobilnetværk, 5G, slår igennem bliver det formentlig dødsstødet til det gamle 2G-mobilnetværk fra 90'erne.

Den første iPhone fra 2007

En verden uden 2G betyder, at blandt andre den første iPhone fra 2007 ikke længere kan ringe og sende SMS'er. (Foto: Apple)

Hvad står der oppe i toppen på skærmen på din telefon? Måske har du et Wi-Fi-symbol, men meget af tiden har du sikkert en forbindelse til mobilselskabets netværk. I fremtiden er det meget sandsynligt, at der kommer til at stå 5G.

Meget tyder nemlig på, at 5G kan blive utrolig populært på bekostning af ældre teknologier som 2G. Det vurderede analyseselskabet GSMA Intelligence i forbindelse med Mobile World Congress.

Ifølge GSMA Intelligence vil 5G stå for 14 procent af verdens mere end 9 milliarder mobildataforbindelser i 2025. Og det er selvom 5G-specifikationen først forventes præciseret i løbet af sommeren 2018.

Ingen planer om 4G-version af Nokia 3310 i Danmark

Fordi 5G ventes at vokse markant i løbet af sine første fem år, går nuværende mobil-teknologier en svær fremtid i møde. GSMA Intelligence vurderer, at 2G på verdensplan er næsten udryddet i 2025.

I 2017 udgjorde 2G sammen med 3G mere end to tredjedele af alle verdens mobile dataforbindelser.

Allerede i 2017 slukkede det amerikanske teleselskab AT&T for sit 2G-mobilnetværk. I Danmark holder teleselskaberne indtil videre gang i det aldrende netværk, der blev specificeret i starten af 90’erne, men på sigt er det meget sandsynligt, at også danske 2G-netværk må lade livet til fordel for mere plads til de nye netværk.

Så vildt potentiale er der stadig i 4G LTE – du behøver ikke vente på 5G

GSMA Intelligence forventer desuden, at 4G vil opleve massiv vækst frem mod 2025. Man antager, at mobilnetværket vil stå for mere end halvdelen af de mobile dataforbindelser eller godt 5 milliarder forbindelser på verdensplan.

Du kan dykke ned i GSMA Intelligence’s analyse ved at følge linket her og gå til side 25.

Mere til historien

GSMA, der står bag GSMA Intelligence, repræsenterer mere end 800 mobiloperatører fra 237 forskellige lande og territorier.

3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Nu droppes data-begrænsningen endelig

5G-INTERNET: Ét teleselskab har fjernet databegrænsningen på abonnementer til 5G-forbindelser rettet mod private husstande.

(mere…)
Streaminggiganter skal betale

Netflix, TikTok, YouTube og Facebook betaler ikke for udviklingen af mobilnetværkene. Det skal ændres, mener store europæiske teleselskaber.

(mere…)
3 har verdens højeste upload 

Ny analyse fra netværksanalyseselskabet Opensignal viser, at danske 3 har verdens højeste uploadhastighed.

(mere…)
Flexii åbner for 5G og fjerner abonnement

Et abonnement forsvinder, mens Flexii-kunderne får adgang til 5G.

(mere…)
Danskerne satte igen data-rekord

Nye tal viser, at danskerne endnu engang har sat nye rekorder i brugen af mobildata. Nyhedsbegivenheder og sport trækker.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram