Så er det tiden, at du får solgt din Galaxy S8

TIP: Samsung sender med Galaxy S9 konkurrenterne ned ad en blind vej. Skal du med på det nye mobileventyr, er det nu, at denne Samsung-model skal sælges.

Samsung Galaxy S8+

FAKTA: Android telefoner er, uanset producent, de telefoner på markedet, der falder hurtigst i pris. Apples iPhone holder prisen væsentligt bedre. Som eksempel blev iPhone 7 (128 GB) udbudt til 6.699 kroner den 16. september 2016. I det frie marked koster modellen nu cirka 5.400 kroner. Det er et fald på lige under 20 procent. Men det er altså over hele 16 måneder. (Foto: Samsung)

Sidder du lige nu med en Samsung Galaxy S8 eller Galaxy S8+, i hånden? Jeg har en god og en dårlig nyhed.

Den dårlige nyhed får du først: Den Galaxy S8-model, du har købt for relativt kort tid siden, er faldet helt vildt i pris. Brugtsalgsværdien er dermed kraftigt reduceret. Sorry! Men sådan er det!

Den gode nyhed: Du kan stadig få lidt for telefonen, hvis du sælger den nu. Og så har du startbeløbet til en den næste topmodel, Galaxy S9.

Lad os lige se på, hvor slemt det står til. Læs videre og få svaret.

Så meget er prisen på Galaxy S8 og Galaxy S8+ faldet

Fredag den 28. april 2017 landede Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+ i de danske butikker. Prisen var 6.199 kroner for Galaxy S8 og 6.999 kroner for Galaxy S8+.

I dag koster de – og hold nu fast – 4.500 kroner for Galaxy S8 og 5.300 kroner Galaxy S8+**. Det er et prisfald på henholdsvis 27,4 og 24,2 procent inden for kun 9-10 måneder.

Det kan du få for din Galaxy S8 og Galaxy S8+

En nogenlunde velholdt Samsung Galaxy S8 med 64 GB hukommelse vil jeg vurdere til 3.000 kroner i et hurtigt salg. Altså den realistiske pris.

På DBA udbydes modellen for op til 4.000 kroner. Du kan starte prissætningen i dette prisleje, men rykker det ikke, så vil jeg anbefale, at du går ned i pris. Jeg ville nok sætte min til 3.400 kroner, og se om ikke jeg kunne lukke handlen omkring 3.000 kroner.

Huskeregel: Mobiler bliver ikke mere værd, som tiden går. Det er kun dyr rødvin, og veteranbiler der stiger i pris.

Jo tættere vi kommer på salgsstarten af Galaxy S9 i april, vil der formodentlig være flere, som ønsker at sælge sidste års topmodel. Dette kan presse prisen yderligere og gøre det endnu sværere for dig at sælge.

Der er ikke specielt mange plus-modeller på DBA lige nu. Og udbudsprisen er cirka 4.000 kroner.

LÆS OGSÅ: 5 ting du skal tjekke før du køber en brugt smartphone

Når jeg ser på, hvad den uden plus udbydes til, så er forskellen ikke ret stor. Forvent derfor ikke mirakler, hvis du sælger en Galaxy S8+. En realistisk pris vil jeg tro er 3.500 kroner. Måske endda lidt mindre.

Forudsætningen er, at du sælger nogle vedholdte telefoner uden ret mange ridser. Skærmen skal være i orden, og den originale æske og tilbehør skal medfølge. Læs min guide til, hvordan du får mest for din brugte smartphone, og få tips til hvordan du kan maksimere prisen.

Skal du købe Galaxy S9 eller vente?

Spørger du min krybdyr-nørd hjerne? Hvis ja! Jo for søren. Ud med den gamle og ind med en Galaxy S9. Nyt er fedt. Fordi det er nyt!

Denne dato præsenteres Galaxy S9

Den mere reflekterende og økonomiske del af min hjerne siger nej. Din Galaxy S8 fejler intet. Det er stadig en af markedets bedste smartphones. Det kan godt være, at Samsung kommer med en ny fed telefon, men det er jo ikke sådan, at den nye model kan flyve eller ordne haven for dig.

Galaxy S9 er selvfølgelig lidt hurtigere end Galaxy S8. Kameraet en smule bedre. Designet er toptimeret. Men når skåltalerne er slut, og gæsterne er gået hjem, så er det altså stadig bare en telefon, der er marginalt bedre end Galaxy S8. I hvert fald på papiret.

Hvis du har en Galaxy S8 / Galaxy S8+ så tag det med ro. Er det en Galaxy S7, eller ældre, der ligger i lommen, så smut ind og køb en brugt Galaxy S8. Det er der MEGET mere fornuftig i. Den gamle mobil sætter du selvfølgelig til salg.

Galaxy S7 kan du få omkring 1.700 – 2.000 kroner brugt. Køber du så Galaxy S8 brugt, har du altså fået en fed, nyere smartphone for omkring 1.000 kroner.

Hvis du er åben overfor andet end Samsung, så tag med på inspirationstur blandt de brugte smartphones. Jeg har håndplukket 5 fede smartphones, naturligvis brugte, til under 3.000 kroner.

**: Priserne i denne guide er indhentet den 25. januar 2018.

Mere til historien

Denne artikel er bragt i samarbejde med DBA Guide.

Festivalklar? Sådan vælger du den rigtige powerbank

GUIDE: Den bedste powerbank er ikke den billigste. Her er mindst 5 gode råd til, hvordan du vælger den rigtige powerbank.

(mere…)
Sådan undgår du at slettede billeder dukker op igen

TIP: Læs hvordan du sikrer dig mod, at dine slettede billeder fra iPhone og iPad pludselig dukker op igen.

(mere…)
Hvad er det bedste og billigste mobilabonnement til børn?

TIP: Børne-abonnement til telefonen! Hvad er det? Læs om priserne og mobilabonnementer til børn.

(mere…)
Sådan gør du noget ved din afhængighed af sociale medier

TIP: Flere og flere danskere bliver afhængige af sociale medier, det viser en ny undersøgelse. Her er 5 tips til at gøre noget ved det.

(mere…)
Galaxy S22-serien får nu Galaxy AI-funktionerne

Galaxy S22-serien og andre Galaxy-enheder fra 2022 modtager nu opdateringen med Galaxy AI-funktionerne.

(mere…)
Sirenen – dette skal du vide om beredskabsmeddelelser på mobilen

BAGGRUND: S!renen er systemet til beredskabsmeddelelser i Danmark. Her er, hvad du skal vide.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
73 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram