TDC fusion med Viasat- og TV 3-ejer koster tv-boks livet

TDC’s milliardopkøb af Viasat- og TV 3-ejeren MTG er første skridt på vejen mod udfasning af tv-boksen til fordel for apps.

“Markant forbedret hastighed”. “Optagelser i skyen”. “Lækker app-integration”. Sådan konkluderede vi i en test af YouSees nye tv-boks, Humax YS-4000, for bare tre uger siden.

Endelig havde YouSee en tv-boks på hylden, som præsterede fint. Men nu kan tv-bokse snart være fortid. Det skriver Berlingske Business i forlængelse af torsdagens store nyhed om TDC’s milliardopkøb af Viasat- og TV3-ejeren MTG.

Berlingske Business mener, at opkøbet er indledningen til et “dødsstød” for den tv-boks, som den danske telegigant indtil nu har satset på som sin fremtid.

Den spådom støtter administrerende direktør i TDC A/S, Pernille Erenbjerg. Hun siger, at tv-boksen ikke forsvinder lige med det samme, men at apps vil æde sig ind på tv-boksen:

– “… og om tre-fem år vil det primært være på apps”, siger Pernille Erenbjerg, som også skal stå i spidsen det endnu unavngivne fælles selskab.

TDC taber tv-kunder

Ifølge Business har TDC alene sidste år tabt i alt 80.000 tv-kunder og 62.000 kunder, som både har tv- og internetforbindelse.

Og selvom TDC har satset stort, og blandt andet gjort YouSees tv-boks obligatorisk for alle nye kunder, er det fortsat kun omkring en tredjedel af TDCs tv-kunder, der har en tv-boks, som TDC betragter som en afgørende brik for fremtidens forretning, skriver avisen.

Mere til historien

TDC presses gevaldigt på det der må betragtes som egen hjemmebane. Der ulmer nemlig en bredbåndskrig i København og omegn, skrev erhvervsmediet Finans for nylig. Waoo – elselskabernes tv- og bredbåndsudbyder – har indtaget hovedstaden med priser, der ligger op til 30 procent under TDC’s bredbåndspriser.

Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
Lukningen af fastnettet i Danmark starter til årsskiftet

TDC Net trækker ved årsskiftet de første stik til fastnettet i Danmark.

(mere…)
Eesy har nu eSIM til smartwatches

KORT NYT: Som det første lavprisselskab er Eesy nu klar med eSIM til smartwatches.

(mere…)
Viaplay hæver prisen markant

En stor prisstigning er en realitet i dag hos Viaplay. Begrundelsen lyder, at oplevelser generelt er blevet dyrere. 

(mere…)
Samsungs OLED tv-skærm er vanvittig overbevisende

TEST: Samsungs OLED-skærm S94C er på de fleste punkter et rigtigt godt køb. Skærmbilledet står UTROLIGT flot.

(mere…)
Google TV er blevet en reklamesøjle

Der er ikke længere kun reklamer for nye serier og film på Google TV – nu vises også reklamer for f.eks. fastfood.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram