iOS 11.3 kommer måske med nem-login til hjemmesider

0

RYGTE: Apple arbejder på single sign-on til iCloud a la Facebook login. Måske kommer det i iOS 11.3.

Sådan ser det ud når man prøver at logge på hjemmesiden Etsy. (Foto: Etsy / Facebook / Google

Forestil dig, at du kun skal huske koden til din iCloud-konto for at logge ind på at hav af hjemmesider eller web-tjenester. Det kan meget vel blive fremtiden. Det rapporterer Engadget.

Rygterne er baseret på ny kode, som 9To5Mac har fundet i den seneste beta-version til iOS 11.3. Koden viser angiveligt, at Apple vil gøre det muligt at logge ind på hjemmeside med sit Apple-ID. Funktionen minder efter sigende meget og lignende tiltag fra Google, Twitter og Facebook.

Apple sætter ny omsætningsrekord i julekvartalet 2017

Med Facebook er det muligt at logge ind på hjemmeside uden at oprette en ny bruger. Et eksempel på dette er det kommentar-system, som du finder her på MereMobil.dk. Det tillader dig nemlig at logge ind via din Facebook-konto.

Når man logger ind via Facebook giver man typisk hjemmesiden adgang til e-mail og navn. Det varierer dog fra site til site. Nogle hjemmesider kræver desuden også adgang til oplysninger om venner og væg.

Apple understøtter allerede single sign-on a la Facebook og Google. Denne funktion finder man dog udelukkende på Apple TV i USA. Her kan brugeren nemt logge ind på TV-tjenester via deres iCloud-konto. Ifølge Engadget mangler flere store spillere dog på listen. Eksempelvis finder man hverken HBO eller Netflix.

8 ting du kan glæde dig til i iOS 11.3

Den kommende version af iOS får også andre funktioner end single sign-on. iPhone X-ejere kan blandt andet glæde sig til flere animojis. Derudover gør iOS 11.3 det muligt at se mere detaljeret information om enhedens batteri. Og så kan man beslutte om man vil tillade en reduktion af spidsbelastninger.

Mere til historien

Single sign-on er ikke det samme som Apples iCloud nøglering, der husker brugernavn og koder til forskellige hjemmesider. Med single sign-on vil en hjemmesidekonto i princippet ikke have nogen kode.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer