Android P skal sikre brugere mod overvågning

RYGTE: Den kommende udgave af Android skal forhindre, at inaktive apps overvåger brugere via kamera eller mikrofon.

Nexus 6P (Foto: Google)

Med Android Marshmallow fik brugerne mulighed for give eller fjerne apps tilladelser til eksempelvis kameraet. Det kommende ændringer bliver dog mere automatiske. Her ses Huawei Nexus 6P med Android Marshmallow (Foto: Google)

Smartphones er udstyret med mikrofoner og kameraer. Derfor kan de i princippet bruges til overvågning. Men i fremtiden bliver det svære for suspekte udviklere, at overvåge Android-brugere. Det skriver Engadget.

Ifølge det amerikanske internetmedie vil Googles kommende Android-version holde øje med apps, der ikke er i brug.

Dermed kan apps ikke overtage kameraet på enheden, hvis ikke appen er i brug. Det fungerer dog en anelse anderledes med mikrofoner.

I Android P vil en app fortsat kunne bruge dem, også selvom appen ikke er brug. Men appen vil ikke have mulighed for at gemme optagelserne.

Engadget skriver, at de kommende ændringer er baseret på kode, som for nylig er kommet frem. Ændringer er rettet mod malware og andre suspekte programmer. Derfor skulle de ikke betyde noget for de apps, der har grund til at bruge kamera og mikrofon.

Google har fjernet mere end halv million apps i 2017

Alene i 2017 måtte Google fjerne over en halv million skumle apps. Disse kan have overvåget deres brugere, hvis de er blevet installeret. De kommende ændringer kan forhindre, at det bliver tilfældet.

De er langt fra første gang, at Google vil give brugerne bedre sikkerhed mod overvågning. Med Android 6.0 fra 2015 introducerede Google tilladelser. Det betød, at brugere aktivt skulle give apps lov til at bruge eksempelvis kameraet eller mikrofonerne. Men når en app har fået tilladelse til at bruge kameraet kan den i teorien tilgå kameraet, selvom brugeren ikke anvender appen.

Det er uvist, hvornår Google vil præsentere Android P. Sidste forår præsenterede Google via et såkaldt udvikler-preview Android 8.0. Først sidst på sommeren blev Android 8 lanceret til almindelige brugere.

Mere til historien

Android P får efter alt at dømme et “sødt” navn, der starter med “P”.

FBI undersøger TikToks overvågning af journalister

FBI og det amerikanske justitsministerium stiller nu skarpt på TikTok-ejeren Bytedance. Det handler om overvågning af Kina-kritiske journalister.

(mere…)
Hackere kan udnytte ny version af ChatGPT

Den nye version af ChatGPT kan sætte turbo på cyberkriminalitet, da den kan udnyttes af hackere.

(mere…)
USA-krav: Sælg TikTok ellers forbyder vi appen

Amerikanerne strammer kravene til TikTok. Kineserne skal ud af ejerskabet.

(mere…)
Lanceringsdato for Google Pixel Fold og Pixel 7a afsløret

Salgsstart for de kommende Google Pixel Fold og Pixel 7a telefoner er måske afsløret. Google har endnu ikke bekræftet.

(mere…)
Mobilforhandler afslører alt om kommende Samsung-modeller

En mobilforhandler har afsløret alle detaljer om kommende mellemklasse-telefoner fra Samsung - Galaxy A54 og Galaxy A34. Se specifikationerne.

(mere…)
Samsung Galaxy S23 FE droppes måske

KORT NYT: Er det slut med Samsungs ”Fan Edition”-modeller?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram