Trådløs opladning dominerer CES 2018

2

Tilbehørsproducenterne lancerer et hav af forskellige trådløse oplader i kølvandet på iPhone 8 og iPhone X.

Trådløs opladning
Trådløs opladning af iPhone X på en IKEA bordlampe (Foto: MereMobil.dk)

Qi opladning finder tilsyneladende vej ind i en række forskellige produkter. I hvert fald har standarden for trådløs opladning taget CES 2018 med storm. Det skriver The Verge.

Qi-trådløs opladning er langt fra nyt. Faktisk fik standarden sin debut i 2009. Alligevel har der været langt imellem de trådløse opladere til CES i Las Vegas. Men det er slut nu. For ifølge The Verge har lanceringen af iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X betydet, at tilbehørsproducenterne nu er gået amok med trådløse opladere.

Bag om Qi-trådløs opladning

Belkin er blot en af de producenter, der har løftet slørret for en ny trådløs oplader. Den amerikanske virksomhed har ifølge sin hjemmeside lanceret hele fem trådløse opladere under navnet “Boost Up”.

Her er alt fra opladere med plads til to telefoner og en trådløse oplader til bilen.

Og hvis man tager et kig på Belkins hjemmeside, så virker det som om, at produkterne er et resultat af de nyeste iPhones. Firmaet understreger i hvert fald, at samtlige nye trådløse opladere er kompatible med iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X. Men der er ikke nævnt andre telefoner som eksempelvis Samsung Galaxy Note 8, der også understøtter trådløs opladning.

Apple sætter hastigheden op på trådløs opladning

En anden nyhed omkring trådløs opladning stammer også fra CES. Det drejer som om selskabet PowerMat, der har sin egen standard for trådløs opladning. Selskabet har nu valgt at efterlade den og i stedet satse på Qi. Det betyder, at Qi i øjeblikket er standarden for trådløs opladning. Så mens Android- og iPhone-folk har forskellige stik, så kan de enes om den trådløse oplader.

Mere til historien

Qi-trådløs opladning understøtter op til 10 watt. På iPhones er den maksimale effekt dog kun på 7,5 watt. Og det kræver desuden, at man har iOS 11.2.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer