Trådløs opladning dominerer CES 2018

Tilbehørsproducenterne lancerer et hav af forskellige trådløse oplader i kølvandet på iPhone 8 og iPhone X.

Trådløs opladning

Trådløs opladning af iPhone X på en IKEA bordlampe (Foto: MereMobil.dk)

Qi opladning finder tilsyneladende vej ind i en række forskellige produkter. I hvert fald har standarden for trådløs opladning taget CES 2018 med storm. Det skriver The Verge.

Qi-trådløs opladning er langt fra nyt. Faktisk fik standarden sin debut i 2009. Alligevel har der været langt imellem de trådløse opladere til CES i Las Vegas. Men det er slut nu. For ifølge The Verge har lanceringen af iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X betydet, at tilbehørsproducenterne nu er gået amok med trådløse opladere.

Bag om Qi-trådløs opladning

Belkin er blot en af de producenter, der har løftet slørret for en ny trådløs oplader. Den amerikanske virksomhed har ifølge sin hjemmeside lanceret hele fem trådløse opladere under navnet “Boost Up”.

Her er alt fra opladere med plads til to telefoner og en trådløse oplader til bilen.

Og hvis man tager et kig på Belkins hjemmeside, så virker det som om, at produkterne er et resultat af de nyeste iPhones. Firmaet understreger i hvert fald, at samtlige nye trådløse opladere er kompatible med iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X. Men der er ikke nævnt andre telefoner som eksempelvis Samsung Galaxy Note 8, der også understøtter trådløs opladning.

Apple sætter hastigheden op på trådløs opladning

En anden nyhed omkring trådløs opladning stammer også fra CES. Det drejer som om selskabet PowerMat, der har sin egen standard for trådløs opladning. Selskabet har nu valgt at efterlade den og i stedet satse på Qi. Det betyder, at Qi i øjeblikket er standarden for trådløs opladning. Så mens Android- og iPhone-folk har forskellige stik, så kan de enes om den trådløse oplader.

Mere til historien

Qi-trådløs opladning understøtter op til 10 watt. På iPhones er den maksimale effekt dog kun på 7,5 watt. Og det kræver desuden, at man har iOS 11.2.

Ikea Sjömärke kan gøre dit bord til trådløs oplader

Du kan tilføje trådløs opladning til dit skrivebord, sengebord, en hylde eller andet med Ikeas nye produkt Sjömärke.

(mere…)
Apple speeder ikke trådløsopladning op

Der sker en del med teknologien for trådløs-opladning og hastigheden af denne, men Apples nye iPhones oplader ikke hurtigere end sidste års modeller. 

(mere…)
Ny MagSafe-oplader spottet før Apple-event

KORT NYT: Det tyder på, at Apple er klar med en ny MagSafe-oplader til det kommende Apple event.

(mere…)
Motorola klar med revolutionerende oplader

Motorola er klar med en ny trådløs oplader, som kan lade på tre meters afstand.

(mere…)
Apple lancerer trådløs opladning på farten

Apple er klar med en MagSafe Battery Pack til iPhone 12-serien, der lader trådløst.

(mere…)
To billigere alternativer til MagSafe-opladeren fra Apple

Der findes alternativer til MagSafe-opladeren fra Apple. Jeg har prøvet to billigere MagSafe-alternativer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram