Samsung og LG: Vi sløver IKKE vores mobiler

Apple er alene om, at drosle ned på hastigheden, når batteriet er slidt. Samsung, LG, HTC og Motorola har meldt ud. Huawei er fortsat tavs.

Ifølge tech-sites verden over står mobilproducenterne nærmest i kø for at fortælle, at de IKKE sløver deres mobiler i takt med at batteriet ældes og mister ydeevnen.

Udmeldingerne kommer efter Apple op til jul måtte krybe til korset og åbent erkende, at ældre iPhones (iPhone 6 og ældre, red.) sløves med nedsat processorydelse, når batteriet bliver gammelt og slidt.

- Nu bliver batteriskift på ældre iPhones billigere

Blandt andre Samsung, LG, HTC og Motorola sværger nu nærmest om, at Apple har været ene om tricket.

Således har Samsung sagt til Phonearena: "Vi reducerer ikke CPU'ens ydeevne gennem softwareopdateringer henover telefonens levetid".

LG har været noget mere kontant i sin udmelding og sagde til Phonearena, at de "aldrig har og aldrig vil" nedsætte telefonernes ydeevne.

Andre store producenter, som for eksempel Huawei, har endnu ikke meldt noget ud, men noget tyder ifølge Tek.no på, at Apple har været alene om batteri-tricket, som ifølge mange iPhone-ejere har fået dem til at skifte til en nyere model, når deres telefon blev sløv.

Den 29. december meddelte Apple i en mail til MereMobil.dk, at man fra slutningen af januar til og med december kan få foretaget et batteriskift for 229 kroner (normalprisen er 629 kroner).

Mere til historien

Det var folkene bag benchmarkprogrammet GeekBench som påviste, at nogle iPhones mistede hastighed, når batteriet blev slidt - brugerne står altså med telefoner, der er blevet langsommere.

Sådan fortryder du afsendelse af en iMessage

TIP: Du kan fortryde afsendelse af en iMessage på iPhone og iPad. Læs her hvordan du redigerer og fortryder en iMessage-besked.

(mere…)
iPhone 14 Pro test | den største nyhed længe

TEST: Nyhedsværdien er reel på iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max, men prisen er høj. Læs min iPhone 14 Pro test her.

(mere…)
Apple Watch Ultra og nye AirPods Pro er i butikkerne

I dag har Apple salgsstart på den længe ventede anden generation af deres populære AirPods Pro, samt deres helt nye Apple Watch Ultra.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16-opdatering – retter kamerafejl

Kamerafejlen på iPhone 14-modellerne rettes med iOS 16.0.2, som nu er klar til download.

(mere…)
Apple flytter gradvist væk fra Kina

Flere iPhone og Apple-produkter skal produceres uden for Kina. Hvad tænker du? Er det godt at rykke techproduktion ud af Kina?

(mere…)
Sådan slår du “always-on” fra på iPhone 14 Pro

TIP: Always-on holder skærmen på iPhone 14 Pro og Pro Max tændt hele tiden. Du kan slå always-on fra. Se hvordan her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram