Gymnasieelever må undvære smartphone, computer og tablet

Nyt forsøg: I en uge skal eleverne på Dronninglund Gymnasium gennemføre undervisningen uden telefon, tablet og computer.

Apple Macbook

Den næste uges tid er det slut med at tage noter på computeren for eleverne på Dronninglund Gymnasium.

Forestil dig en gymnasieklasse helt uden skærme og elektroniske dimser. Det er den næste uges tid virkeligheden på Dronninglund Gymnasium i Nordjylland. Eleverne skal nemlig gennemføre matematik, dansk, samfundsfag og alle andre gymnasiefag helt uden computer, smartphone eller tablet. Det skriver DR.

Forskning: Mobilen i tasken giver mere fokuserede elever

De nordjyske gymnasieelever er en del af et forsøg, der skal gøre eleverne mere bevidste om, hvor meget tid og energi de bruger på elektroniske dimser. Og som tidligere forskning dokumenterer, så kan det også være gavnligt for udbyttet af undervisningen.

På Dronninglund Gymnasium har man allerede en regel om, at mobiltelefonen skal ligge i elevens taske. Men nu er man altså gået skridtet videre og har dømt computerne ude af undervisningslokalerne den næste uges tid.

- “Nu vil vi bare gerne kickstarte en god og nødvendig debat om, hvornår man skal bruge de digitale medier, og hvornår man ikke skal. Det gælder både i undervisningen men også derhjemme”, forklarer rektor på Dronninglund Gymnasium, Lars Jørgensen til DR.

Facebook vil have dig til at bruge kortere tid på … Facebook

De nye forsøg bliver til med hjælp fra Jesper Aagaard, der forsker i mennesker og teknologier ved Aarhus Universitet.

- “Rigtig meget af vores teknologibrug foregår på et niveau, hvor man ikke tænker over, at 'hov nu er jeg på Facebook igen'. Hvis man ikke engang imellem stopper op, så fortsætter man jo bare. Også selvom man godt ved, at det er uhensigtsmæssigt”, fortæller Jesper Aagaard til DR.

Allerede fra næste uge må eleverne på Dronninglund Gymnasium bruger computer i undervisningen igen. I mellemtiden er det dog tilladt for eleverne at bruge internet derhjemme.

Mere til historien

En gruppe på ni elever har valgt at gennemføre forsøget helt uden internet; også når de er hjemme.

Hvert andet barn har haft dårlige oplevelser på nettet

Ifølge en ny undersøgelse har mere end hvert andet barn haft ubehagelige oplevelser på nettet. De fortæller det dog ikke altid til forældrene.

(mere…)
Statsministeren ønsker mindre skærmtid i skolerne

Den danske statsminister, Mette Frederiksen (S), ønsker at eleverne bruger mindre tid foran skærme i skolen.

(mere…)
Mobiltelefoner og tablets udfordrer børns læselyst

Danske elever i 4. klasse ligger historisk lavt i stor international undersøgelse.

(mere…)
Nu skal forældre forstå deres børns digitale liv

En række organisationer vil hjælpe forældre med at navigere i børnenes digitale udfordringer fra mobning til datahøst.

(mere…)
Bag skærmen sidder spioner og manipulerer vores børn

TV 2 er klar en dokumentar, der påviser, hvordan techfirmaerne bevidst spekulerer i at misbruge vores børns data.

(mere…)
Borgerforslag vil stoppe techindustriens kommercielle udnyttelse af børn og unge

Folketinget er med 50.000 underskrifter til et borgerforslag tvunget til, at forholde sig til børns adgang til blandt andet sociale medieplatforme.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram