Gymnasieelever må undvære smartphone, computer og tablet

1

Nyt forsøg: I en uge skal eleverne på Dronninglund Gymnasium gennemføre undervisningen uden telefon, tablet og computer.

Apple Macbook
Den næste uges tid er det slut med at tage noter på computeren for eleverne på Dronninglund Gymnasium.

Forestil dig en gymnasieklasse helt uden skærme og elektroniske dimser. Det er den næste uges tid virkeligheden på Dronninglund Gymnasium i Nordjylland. Eleverne skal nemlig gennemføre matematik, dansk, samfundsfag og alle andre gymnasiefag helt uden computer, smartphone eller tablet. Det skriver DR.

Forskning: Mobilen i tasken giver mere fokuserede elever

De nordjyske gymnasieelever er en del af et forsøg, der skal gøre eleverne mere bevidste om, hvor meget tid og energi de bruger på elektroniske dimser. Og som tidligere forskning dokumenterer, så kan det også være gavnligt for udbyttet af undervisningen.

På Dronninglund Gymnasium har man allerede en regel om, at mobiltelefonen skal ligge i elevens taske. Men nu er man altså gået skridtet videre og har dømt computerne ude af undervisningslokalerne den næste uges tid.

– “Nu vil vi bare gerne kickstarte en god og nødvendig debat om, hvornår man skal bruge de digitale medier, og hvornår man ikke skal. Det gælder både i undervisningen men også derhjemme”, forklarer rektor på Dronninglund Gymnasium, Lars Jørgensen til DR.

Facebook vil have dig til at bruge kortere tid på … Facebook

De nye forsøg bliver til med hjælp fra Jesper Aagaard, der forsker i mennesker og teknologier ved Aarhus Universitet.

– “Rigtig meget af vores teknologibrug foregår på et niveau, hvor man ikke tænker over, at ‘hov nu er jeg på Facebook igen’. Hvis man ikke engang imellem stopper op, så fortsætter man jo bare. Også selvom man godt ved, at det er uhensigtsmæssigt”, fortæller Jesper Aagaard til DR.

Allerede fra næste uge må eleverne på Dronninglund Gymnasium bruger computer i undervisningen igen. I mellemtiden er det dog tilladt for eleverne at bruge internet derhjemme.

Mere til historien

En gruppe på ni elever har valgt at gennemføre forsøget helt uden internet; også når de er hjemme.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer