Gymnasieelever må undvære smartphone, computer og tablet

Nyt forsøg: I en uge skal eleverne på Dronninglund Gymnasium gennemføre undervisningen uden telefon, tablet og computer.

Apple Macbook

Den næste uges tid er det slut med at tage noter på computeren for eleverne på Dronninglund Gymnasium.

Forestil dig en gymnasieklasse helt uden skærme og elektroniske dimser. Det er den næste uges tid virkeligheden på Dronninglund Gymnasium i Nordjylland. Eleverne skal nemlig gennemføre matematik, dansk, samfundsfag og alle andre gymnasiefag helt uden computer, smartphone eller tablet. Det skriver DR.

Forskning: Mobilen i tasken giver mere fokuserede elever

De nordjyske gymnasieelever er en del af et forsøg, der skal gøre eleverne mere bevidste om, hvor meget tid og energi de bruger på elektroniske dimser. Og som tidligere forskning dokumenterer, så kan det også være gavnligt for udbyttet af undervisningen.

På Dronninglund Gymnasium har man allerede en regel om, at mobiltelefonen skal ligge i elevens taske. Men nu er man altså gået skridtet videre og har dømt computerne ude af undervisningslokalerne den næste uges tid.

– “Nu vil vi bare gerne kickstarte en god og nødvendig debat om, hvornår man skal bruge de digitale medier, og hvornår man ikke skal. Det gælder både i undervisningen men også derhjemme”, forklarer rektor på Dronninglund Gymnasium, Lars Jørgensen til DR.

Facebook vil have dig til at bruge kortere tid på … Facebook

De nye forsøg bliver til med hjælp fra Jesper Aagaard, der forsker i mennesker og teknologier ved Aarhus Universitet.

– “Rigtig meget af vores teknologibrug foregår på et niveau, hvor man ikke tænker over, at ‘hov nu er jeg på Facebook igen’. Hvis man ikke engang imellem stopper op, så fortsætter man jo bare. Også selvom man godt ved, at det er uhensigtsmæssigt”, fortæller Jesper Aagaard til DR.

Allerede fra næste uge må eleverne på Dronninglund Gymnasium bruger computer i undervisningen igen. I mellemtiden er det dog tilladt for eleverne at bruge internet derhjemme.

Mere til historien

En gruppe på ni elever har valgt at gennemføre forsøget helt uden internet; også når de er hjemme.

Jesperhus er klar med en ny app til børn

En ny app er klar fra Jesperhus. Du kan glæde dig til, at den bliver udviklet yderligere med flere funktioner.

(mere…)
Red Barnet: Digital regulering er et ”voksenansvar”

Der skal regulering på digitale produkter og det er et voksenansvar, at få styr på. Sådan lyder det fra generalsekretæren i Red Barnet.

(mere…)
Så meget datatrafik bruger dit barn på mobilen

Hvor meget data bruger dit barn på mobilabonnement om måneden? Her er tallene.

(mere…)
Flertal ønsker aldersgrænsen hævet for sociale medier

Frankrig ønsker at forbyde sociale medier for børn og unge under 18 år. En meningsmåling i Norge peger i samme retning.

(mere…)
Forsker i opråb: Savner præcision i debatten om “skærmtid”

Skærme i skolen bliver ofte omtalt i generelle vendinger af politikere og debattører, mener eksperter.

(mere…)
Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram