Google vil advare dig, når nogen kigger dig over skulderen

7

Google-forskere vil formentlig præsentere en elektronisk skærmbeskytter, som afbryder alt, hvad du laver og afslører, hvis du bliver kigget over skulderen.

Google demo
Når du bliver kigget over skulderen skifter telefonen til at vise, hvad frontkameraet ser (Foto: Google)

Gennem alle tider har det været mere end irriterende, hvis nogen kiggede over skulderen, når man har læst avis eller de seneste 10 år, når man har tjekket sin smartphone. Men det skal være slut – i hvert fald på håndholdte enheder.

Googles udviklere er nemlig på trapperne med en teknologi som afslører, hvis der bliver smugkigget bagfra.

Ifølge CNET har Google-forskerne Hee Jung Ryu og Florian Schroff leget med ansigtsgenkendelse og kunstig intelligens, og har skabt en såkaldt “Electronic Screen Protector”, som advarer dig, hvis en anden person ser på din skærm.

Funktionen er endnu ikke færdigudviklet, men den er designet til beskytte mod alt lige fra virksomheds-spioner til irriterende, nysgerrige søskende.

Google gør Bluetooth parring virkelig simpel

Demo på YouTube

Hee Jung Ryu lagde midt i september en video på YouTube, hvor funktionen blev demonstreret. Se videoen herunder.

Her fremgår det tydeligt, at smartphonens frontkamera er aktivt hele tiden og kan registrere, hvis der dukker en person op bag ved.

Således ser man på videoen er person skrive en tekstbesked, men da en anden person dukker op bag ved skifter smartphonen fra tekstbeskeden til frontkameraet.

Så snart den fremmede ser væk, skifter telefonen tilbage til tekstbeskeden.

Ifølge CNET kan funktionen sikre, at data ikke bliver læst af de forkerte personer, og dermed beskytte følsomme virksomhedsoplysninger, som eventuelt bliver læst eller bearbejdet på farten.

Google har endnu ikke meldt noget ud om, hvornår teknologien er klar, og hvordan den tænkes anvendt, men Hee Jung Ryu og Florian Schroff forventes ifølge CNET, at præsentere deres produkt på konferencen “Neural Information Processing Systems 2017 ” (NIPS) i Long Beach, Californien, USA, i december.

Mere til historien

Teknologien kan ifølge Hee Jung Ryu og Florian Schroff opdage et blik på to millisekunder og genkende et ansigt på 47 millisekunder.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer