Danskerne er flittigst i Norden til at bruge mobilbetaling

0

Danskerne i front på mobilbetaling i butikkerne. En ny undersøgelse viser, at danskerne er dem i Norden som oftest betaler med telefonen.

Danskerne er i front. I hvert fald når det kommer til at benytte smartphonen som betalingsmiddel eller til at overføre penge til venner og familie. Det viser en undersøgelse af de nordiske forbrugeres mobilvaner, som rådgivningsfirmaet Deloitte står bag. Det skriver TV 2 med kilde i Ritzau.

 – Apple Pay er ofte dyrest til mobilbetalinger

Ifølge undersøgelsen har hver tredje dansker prøvet at bruge mobilen til betaling for varer i en fysisk butik. For vores nabolande er tallene henholdsvis 26, 10 og 6 procent.

Frederik Behnk, direktør og afdelingsleder i Deloitte, mener der er flere grunde til, at danskerne er de førende.

– ”Vi har en høj andel af smartphonebrugere i Danmark. Samtidig har vi nogle pengeinstitutter, der har været flittige til at danne grundlag for, at vi kan lave mobile transaktioner nemt og enkelt. Og det er nok en af årsagerne til, at vi – lige nu i hvert fald – er foran de andre nordiske lande,” siger Frederik Behnk.

Han mener desuden også, at Danmark er godt på vej til at blive et af de første kontantløse samfund i verden. Hvilket også vil betyde store forandringer i detailhandlen. Hvilket allerede er i gang med selvbetjeningskasser og mindre bemanding i butikkerne.

 – Myterne om sikkerheden i mobilbetaling

5.000 personer mellem 18 og 75 år fra Danmark, Norge, Sverige og Finland har deltaget i undersøgelsen.

Mere til historien

Ifølge Frederik Behnk fra Deloitte så kan det kontantløse samfund også få betydning i bekæmpelsen af sort arbejde. Da myndighederne længere vil kunne afklare hvor pengestrømmene kommer fra.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer