Danskerne er flittigst i Norden til at bruge mobilbetaling

Danskerne i front på mobilbetaling i butikkerne. En ny undersøgelse viser, at danskerne er dem i Norden som oftest betaler med telefonen.

Danskerne er i front. I hvert fald når det kommer til at benytte smartphonen som betalingsmiddel eller til at overføre penge til venner og familie. Det viser en undersøgelse af de nordiske forbrugeres mobilvaner, som rådgivningsfirmaet Deloitte står bag. Det skriver TV 2 med kilde i Ritzau.

 – Apple Pay er ofte dyrest til mobilbetalinger

Ifølge undersøgelsen har hver tredje dansker prøvet at bruge mobilen til betaling for varer i en fysisk butik. For vores nabolande er tallene henholdsvis 26, 10 og 6 procent.

Frederik Behnk, direktør og afdelingsleder i Deloitte, mener der er flere grunde til, at danskerne er de førende.

– ”Vi har en høj andel af smartphonebrugere i Danmark. Samtidig har vi nogle pengeinstitutter, der har været flittige til at danne grundlag for, at vi kan lave mobile transaktioner nemt og enkelt. Og det er nok en af årsagerne til, at vi – lige nu i hvert fald – er foran de andre nordiske lande,” siger Frederik Behnk.

Han mener desuden også, at Danmark er godt på vej til at blive et af de første kontantløse samfund i verden. Hvilket også vil betyde store forandringer i detailhandlen. Hvilket allerede er i gang med selvbetjeningskasser og mindre bemanding i butikkerne.

 – Myterne om sikkerheden i mobilbetaling

5.000 personer mellem 18 og 75 år fra Danmark, Norge, Sverige og Finland har deltaget i undersøgelsen.

Mere til historien

Ifølge Frederik Behnk fra Deloitte så kan det kontantløse samfund også få betydning i bekæmpelsen af sort arbejde. Da myndighederne længere vil kunne afklare hvor pengestrømmene kommer fra.

iPhone-brugere SKAL kunne vælge Dankort i Apple Pay

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen minder banker og kortudbydere om de danske regler for betalinger.

(mere…)
Mobilbetaling hitter i Norden

Vi er særligt vilde med mobilbetalinger i Norden, hvor det nu er den næstmest benyttede betalingsmulighed.

(mere…)
Ny MobilePay-app på vej – pas på fup og svindel

MobilePay er i næste uge klar med en ny app og derfor ventes det, at du den kommende tid skal være opmærksom på fup og svindel.

(mere…)
MobilePay på vej med stor opdatering mod svindel

En sikkerhedsopdatering fra MobilePay er på vej i foråret, som et led i at forhindre misbrug, trusler og svindel.

(mere…)
MobilePay får konkurrence af global spiller

En global spiller på det finansielle marked dumper prisen, og bliver billigere end MobilePay for erhvervslivet.

(mere…)
Nye gebyrer kan betyde MobilePay-stop

Mange erhvervsdrivende har frygtet oktober, som betyder nyt gebyr hos MobilePay. I sidste ende kan det betyde et MobilePay-stop i nogle butikker.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram