Danskerne er flittigst i Norden til at bruge mobilbetaling

Danskerne i front på mobilbetaling i butikkerne. En ny undersøgelse viser, at danskerne er dem i Norden som oftest betaler med telefonen.

Danskerne er i front. I hvert fald når det kommer til at benytte smartphonen som betalingsmiddel eller til at overføre penge til venner og familie. Det viser en undersøgelse af de nordiske forbrugeres mobilvaner, som rådgivningsfirmaet Deloitte står bag. Det skriver TV 2 med kilde i Ritzau.

 - Apple Pay er ofte dyrest til mobilbetalinger

Ifølge undersøgelsen har hver tredje dansker prøvet at bruge mobilen til betaling for varer i en fysisk butik. For vores nabolande er tallene henholdsvis 26, 10 og 6 procent.

Frederik Behnk, direktør og afdelingsleder i Deloitte, mener der er flere grunde til, at danskerne er de førende.

- ”Vi har en høj andel af smartphonebrugere i Danmark. Samtidig har vi nogle pengeinstitutter, der har været flittige til at danne grundlag for, at vi kan lave mobile transaktioner nemt og enkelt. Og det er nok en af årsagerne til, at vi - lige nu i hvert fald - er foran de andre nordiske lande,” siger Frederik Behnk.

Han mener desuden også, at Danmark er godt på vej til at blive et af de første kontantløse samfund i verden. Hvilket også vil betyde store forandringer i detailhandlen. Hvilket allerede er i gang med selvbetjeningskasser og mindre bemanding i butikkerne.

 - Myterne om sikkerheden i mobilbetaling

5.000 personer mellem 18 og 75 år fra Danmark, Norge, Sverige og Finland har deltaget i undersøgelsen.

Mere til historien

Ifølge Frederik Behnk fra Deloitte så kan det kontantløse samfund også få betydning i bekæmpelsen af sort arbejde. Da myndighederne længere vil kunne afklare hvor pengestrømmene kommer fra.

Betaling med MobilePay er i fare

EU er nøglen til at bryde Apples dominans på markedet for mobilbetaling i fysiske butikker. Sker det ikke er MobilePay i fare.

(mere…)
WeShare er lukket - her er dine muligheder

TIP: WeShare er lukket. Vi giver dig her to andre muligheder for at dele og afregne udgifter med andre.

(mere…)
Måske betaler du for meget med Apple Pay?

Dankort er billigst at bruge for forbrugeren i Apple Pay, men kun én bank giver forbrugerne muligheden.

(mere…)
MobilePay slår atter Black Week-rekorder

Alt stiger og danskerne klager over krisen, men alligevel blev der sat masser af rekorder i den netop overståede Black Week.

(mere…)
MobilePay lukker appen WeShare

Appen WeShare lukker i starten af 2023, oplyser MobilePay, som står bag tjenesten.

(mere…)
Samsung Pay kommer snart til Danmark

Apple Pay og Google Pay er tilgængelig. Nu er Samsung Pay på vej, bekræfter Samsung.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram