OnePlus vil indsamle mindre data om brugerne

OnePlus stopper med at gemme telefonnumre og Wi-Fi oplysninger. De gør det også nemmere, at stoppe med at sende data til dem.

Hvad skal OnePlus bruge mit telefonnummer til? Det var formodentlig det spørgsmål, som sikkerhedseksperten Chris Moore stillede sig selv, da han opdagede, hvad hans telefon sendte til OnePlus.

OnePlus One (Foto: OnePlus)

Alle OnePlus-telefoner inklusiv den første har eftersigende send følsomme oplysninger. (Foto: OnePlus)

I et blogindlæg på OnePlus’ forum fremgår det, at den kinesiske mobilproducent stopper med at opsamle blandt andet telefonnumre og Wi-Fi information fra kundernes telefoner.

OnePlus endte sidste uge i stormvejr, da det kom frem, at Chris Moores telefon havde sendt omkring 10 MB data til OnePlus på én dag. Ifølge OnePlus sikrer dataene, at OnePlus kan gøre brugeroplevelsen af softwaren bedre. Og OnePlus er langt fra de eneste, som tracker brugernes adfærd.

OnePlus lancerer Oreo-beta til 3/3T

Google har et lignende system. Men her bliver brugerne hørt, når de aktiverer deres telefon. Desuden er dataene helt anonyme modsat OnePlus, der også modtog telefonnummer og Wi-Fi oplysninger.

OnePlus lover i blogindlægget, at man inden udgangen af oktober vil indføre et system a lá Googles. Det betyder, at brugere af telefonen vil blive spurgt omkring tracking, allerede når de aktiverer deres nye OnePlus-telefon.

OnePlus 5 sælges nu med studenterrabat

Hvis man har en OnePlus-telefon kan man slå tracking fra i indstillinger. Det foregår under “Avanceret”. Ifølge OnePlus gør det dog support dårligere. Det skyldes, at support-afdelingen hos OnePlus så ikke længere har indsigt i brugen af telefonen.

Ændringerne af OnePlus’ data-politik vedrører samtlige OnePlus-telefoner med OxygenOS. Det betyder, at alle OnePlus-apparater med den seneste opdatering har sendt data til OnePlus. Ifølge OnePlus har de indsamlede data ikke været delt med tredjepart.

Mere til historien

OnePlus oplyser ikke om den seneste udgave af OxygenOS til OnePlus 5 stopper med at sende data til OnePlus. Du kan blive klogere på opdateringen her.

OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
Udfordrer Samsung på batteritid – mød OnePlus Watch 2

OnePlus Watch 2 imponerer på batteritiden, der sætter Samsung Galaxy Watch og Apple Watch til vægs.

(mere…)
Der teases for OnePlus Watch 2

Skal man tro de seneste rygter, så er OnePlus klar med et nyt smartwatch i næste uge, der ventes at hedde OnePlus Watch 2.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
Disse OnePlus-telefoner opdateres med AI-funktioner

LISTE: Her kan du se hvilke OnePlus-telefoner, der bliver opdateret med AI-funktionalitet.

(mere…)
Lysstyrke-fusk? Kan det virkelig passe…

4.500 nits lysstyrke på OnePlus 12. Det er over 40 procent kraftigere end på en Samsung-topmodel.  Det lyder jo vildt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram