OnePlus vil indsamle mindre data om brugerne

OnePlus stopper med at gemme telefonnumre og Wi-Fi oplysninger. De gør det også nemmere, at stoppe med at sende data til dem.

Hvad skal OnePlus bruge mit telefonnummer til? Det var formodentlig det spørgsmål, som sikkerhedseksperten Chris Moore stillede sig selv, da han opdagede, hvad hans telefon sendte til OnePlus.

OnePlus One (Foto: OnePlus)

Alle OnePlus-telefoner inklusiv den første har eftersigende send følsomme oplysninger. (Foto: OnePlus)

I et blogindlæg på OnePlus’ forum fremgår det, at den kinesiske mobilproducent stopper med at opsamle blandt andet telefonnumre og Wi-Fi information fra kundernes telefoner.

OnePlus endte sidste uge i stormvejr, da det kom frem, at Chris Moores telefon havde sendt omkring 10 MB data til OnePlus på én dag. Ifølge OnePlus sikrer dataene, at OnePlus kan gøre brugeroplevelsen af softwaren bedre. Og OnePlus er langt fra de eneste, som tracker brugernes adfærd.

OnePlus lancerer Oreo-beta til 3/3T

Google har et lignende system. Men her bliver brugerne hørt, når de aktiverer deres telefon. Desuden er dataene helt anonyme modsat OnePlus, der også modtog telefonnummer og Wi-Fi oplysninger.

OnePlus lover i blogindlægget, at man inden udgangen af oktober vil indføre et system a lá Googles. Det betyder, at brugere af telefonen vil blive spurgt omkring tracking, allerede når de aktiverer deres nye OnePlus-telefon.

OnePlus 5 sælges nu med studenterrabat

Hvis man har en OnePlus-telefon kan man slå tracking fra i indstillinger. Det foregår under “Avanceret”. Ifølge OnePlus gør det dog support dårligere. Det skyldes, at support-afdelingen hos OnePlus så ikke længere har indsigt i brugen af telefonen.

Ændringerne af OnePlus’ data-politik vedrører samtlige OnePlus-telefoner med OxygenOS. Det betyder, at alle OnePlus-apparater med den seneste opdatering har sendt data til OnePlus. Ifølge OnePlus har de indsamlede data ikke været delt med tredjepart.

Mere til historien

OnePlus oplyser ikke om den seneste udgave af OxygenOS til OnePlus 5 stopper med at sende data til OnePlus. Du kan blive klogere på opdateringen her.

Salget af OnePlus-telefoner er stoppet i Tyskland

Brud på patentrettigheder har ført til et øjeblikkeligt stop for salg af OnePlus og Oppo-telefoner i Tyskland.

(mere…)
OnePlus har ikke droppet ’alert slider’ for altid

Hvis alert slider er vigtig for dig, skal du ikke købe OnePlus 10T, men fremtiden byder på nye telefoner MED knappen, fortæller OnePlus.

(mere…)
OnePlus 10T – en billigere OnePlus 10 Pro

Den mangler lidt for at være en topmodel. Til gengæld er prisen interessant og du får den helt nye Snapdragon processor. Se hvilke forskelle der er på OnePlus 10T og OnePlus 10 Pro her.

(mere…)
OnePlus 10T: De sidste detaljer er afsløret

Vi har allerede set billeder af den kommende telefon og lidt detaljer. Nu får vi de sidste specifikationer.

(mere…)
OnePlus 10T vil mangle to vigtige egenskaber

Ingen fysisk ’alertslider’ og uden Hasselblad-branded kamera, fortæller OnePlus.

(mere…)
OnePlus 10T kommer i august

Sommeren er for alvor over os her i Danmark og OnePlus inviterer OnePlus til stor lanceringsevent om nogle uger. De vil præsentere OnePlus 10T 5G.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram