Næste års GPS bliver mere præcis

2018’s telefoner bliver udstyret med nye chips, der gør navigation mere præcist.

– “Drej til højre om 20 meter”, lyder det spædt fra højtaleren. Men der er et problem. For der ingen vej om 20 meter; du kører nemlig på motorvejen. Men din telefon tror, du befinder dig på landevejen, der løber lige ved siden af.

iPhone 8 farver

iPhone 8 understøtter navigationssystemet Galileo. (Foto: Apple)

GPS eller Global Positioning System er ikke særlig præcist. Men sådan er det måske ikke meget længere. Det skriver hjemmesiden IEEE Spectrum.

De fleste moderne telefoner kan bestemme deres position ned til en nøjagtighed på 5 meter. Det rækker til de fleste tilfælde, men som nævnt ovenover dækker det ikke alle muligheder. Men næste år bliver det bedre. For chip-producenten Broadcom annoncerede for nyligt, at man næste år vil starte produktionen af ny chips, som gør GPS’en i telefoner mere præcis.

Galileo – Europas GPS-system er nu online

Ifølge Broadcom vil de kommende telefoner kunne bestemme deres position indenfor en afvigelse på kun 30 cm. Dermed er det måske slut med at navigere forkert på grund af GPS’en. De nye chips har dog ligesom de gamle nemmest ved at beregne deres placering, hvis man står i det åbne.

Den nørdede forklaring

De kommende chips er mere præcise, da de kan kommunikere med et nyt satellit-signal kaldet “L5”. Det ny signal gør modsat sin forgænger “L1” det nemmere at beregne den præcise placering. Næste års telefoner vil dog fortsat bruge L1-signalet. Det er nemlig hurtigere at komme i kontakt med.

En anden fordel ved L5-signalet er dets styrke. Det betyder, at navigation i byer bliver bedre. Det skyldes, at signalet bliver mindre forstyrret af bygninger.

Der findes allerede en række produkter, som understøtter L5, men Broadcoms kommende chips er de første, som er henvendt til almindelige forbrugere. 

Mere til historien

Der findes indtil flere satelit-systemer, der kan bruges til navigering. De tæller blandt andet det amerikanske GPS, russiske GLONASS og europæiske Galileo.

Har din GPS-navigation opført sig underligt?

Omfattende jamming af GPS-signaler på dansk grund. Har du været ramt?

(mere…)
Google Maps: Lettere at holde styr på trafik- og rejsetider

En opdatering er klar til Google Maps. Foruden en ny brugerflade, så gør den det også nemmere, at holde styr på trafikken og rejsetider.

(mere…)
Galileo – Europas GPS-system er nu online

KORT NYT: Nu kører Galileo – Europas eget positionssystem.

(mere…)
Ny app hjælper ved eftersøgninger

Applikationen Forsvundet NU skal gøre personeftersøgning hurtigere og bedre.

(mere…)
Farvel til HERE Maps – goddag til HERE WeGo

Navigationsapplikationen HERE Maps er opdateret – og har skiftet navn. App'en hedder nu HERE WeGo og introducerer en ny og forbedret rutevejledning.

(mere…)
Gratis offline navigation til bilferien
TIP: Hent HERE Maps til iPhone eller Android og kør på bilferie med gratis offline-navigation.(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram