iPhone-køen eksisterer fortsat – bare online

1

Skal du have iPhone 8 eller iPhone 8 Plus? De kan forudbestilles nu. øen er startet. Vil du i kø kan du komme det hjemmefra. Køen er nemlig online og ikke foran de fysiske butikker.

iPhone 8 og iPhone 8 Plus
iPhone 8 og iPhone 8 Plus (Foto: Apple)

Der var engang, at salgsstarten for iPhones kunne få folk ud og stå i timevis uanset vejret. Men tiderne har ændret sig. I takt med teleselskaberne har åbnet op for forudbestillinger, samt onlinekøb, er køen foran de fysiske butikker forsvundet.

Mindre kø-interesse for nye iPhones

De seneste år er salget i stedet flyttet ind på teleselskabernes webshop.

– ”Salget af nye iPhones stiger stadig støt år for år, og vi har derfor store forventninger til starten på presale i dag, hvor kunderne kan lægge en ordre på de nye telefoner. De seneste år har vi set, at der ikke er lige så mange folk, som stiller sig i kø ved selve salgsstarten ved vores butikker som tidligere set. Denne ændring skyldes dog ikke en dalende interesse, men til gengæld det faktum, at flere og flere forudbestiller deres iPhone online. Derfor står det ’store slag’ ved starten klokken 09.01, når vi aktiverer ’bestil nu’-knapperne på 3.dk og tager imod bestillinger på telefonerne i kundeservice og i butikkerne,” siger David Elsass, direktør for privatmarkedet hos 3.

Der er åbnet for forudbestillingerne…

Det er i dag, at det går løs med forudbestillingerne for de nye iPhone 8’ere. Mobilkøbere har kunne forudbestille deres eksemplarer af iPhone 8 eller iPhone 8 Plus fra klokken 9.01 i dag (fredag den 15. september 2017, red.).

iPhone 8 og iPhone 8 Plus kan forudbestilles nu

Og at køen nu er blevet digital fremfor foran de fysiske butikker stiller også krav til teknikken. Vi har måske alle oplevet, at have været i kø ved Billetnet og inden man ser sig om, så er man smidt af og billetten til drømme-koncerten derfor ikke er sikret alligevel.

– “Vi forventer, at trafikken til 3.dk vil være massiv i minutterne op til kl. 9 og i timerne derefter i dag (fredag den 15. september 2017). Og det kan være en udfordring for systemerne at håndtere. Vi ønsker at give kunderne den bedste oplevelse og minimere eventuel ventetid, og derfor har vi gjort en del forarbejde for at sikre, at alt kommer til at gå glat. Sidste år havde vi ingen ventetid, og det er naturligvis ambitionen igen i år,” slutter David Elsass.

3 har derfor optimeret opsætningen af 3.dk, så hjemmesiden kan klare de besøg den får uden at gå ned. Ligesom design og brugeroplevelse er gjort mere intuitivt, så det er nemmere at finde de oplysninger kunderne efterspørger. Det er også blevet nemmere at sammenligne produkter på 3.dk. Det betyder kunden nemmere får det produkt der på specifikationer og pris passer den enkelte bedst.

Teleselskaber: Apple har skabt endnu en succes

Det tog i gennemsnit mindre end 1 minut for 3’s kunder, at bestille deres nye smartphone da iPhone 7 og iPhone 7 Plus blev lanceret sidste år.

Også YouSee har investeret i et nyt kø-system, så de bedre kan få afviklet køen til iPhone 8 og iPhone 8 Plus.

iPhone X har salgsstart 3. november og kan forudbestilles fra 27. oktober 2017.

Mere til historien

Det er ikke kun teleselskabet, som nu er klar til at tage imod forudbestillinger. Også de øvrige teleselskaber, Apple, Humac mv. har åbnet for forudbestillingerne i dag klokken 09.01.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer