iOS 11 gør det mere bøvlet at slukke for WI-FI og Bluetooth

7

Med iOS 11 kan du ikke længere slukke for Wi-Fi og Bluetooth via Kontrolcenter.

Kontrolcenter
Kontrolcenter i iOS 10 og iOS 11 (Grafik: MereMobil.dk)

Et lille svirp med tommelfingeren og Kontrolcenter viser sig. Du trykker på Wi-Fi-ikonet, og din telefon slår Wi-Fi fra. Det var tilfældet med iOS 10, men med iOS 11 så stopper iOS-apparater blot med at være forbundet til det trådløse netværk. De slår altså ikke Wi-Fi fra.

Ovenstående principper er i øvrigt også gældende for Bluetooth. Her er det så blot forbindelsen til Bluetooth-enheden, der blev deaktiveret. Men Bluetooth-antennen er altså stadig aktiv.

GUIDE: 11 ting du skal vide om iOS 11

Med iOS 11 betyder Apples ændrede Kontrolcenter altså, at man skal navigere til indstillingerne for at slå Bluetooth eller Wi-Fi fra.

Apple beskriver selv på en support-side, hvordan det nye Kontrolcenter virker. Og her specificerer Apple grunden til ændringen. Det skyldes nemlig en række features.

Eksempelvis er Handoff stadig tilgængeligt selv, hvis man trykker på Bluetooth-ikonet i Kontrolcenter. Handoff gør det bl.a. nemt at forsætte med at surfe internettet på en anden Apple-enhed, eller modtage og sende SMS-beskeder fra Mac-computere.

iOS 11 gør iPhone 5S langsommere

Ændringen betyder også, at et tryk på Bluetooth knappen ikke frakobler Apple Watch. Og så betyder permanent Wi-Fi desuden, at telefonen er bedre til at bestemme sin placering.

Apples support-side præciserer også nye ændringer vedrørende Wi-Fi og Bluetooth. Eksempelvis bliver automatisk tilslutning midlertidigt slået fra, når man trykker på de respektive ikoner. Men det bliver så slået til igen, hvis man eksempelvis bevæger sig et andet sted hen. Eller hvis uret passerer klokken 5 om morgenen. Det samme er i øvrigt tilfældet, hvis du genstarter din iPhone eller iPad.

På MereMobil.dk er vi forundrede over det nye knapper, som reelt mere bidrager til forvirring end gavn.

Kontrolcenter blev introduceret med iOS 7, der fik sin debut i 2013 sammen med iPhone 5S.

Mere til historien

På iPhone X er Kontrolcenter flyttet fra til toppen af skærmen. Et svirp fra telefonens bund svarer nemlig til et tryk på hjemknappen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer