Sikkerhedsbrist: Dine data fra Fitbit kunne opsnappes

Forskere fandt alvorlig sårbarhed i Fitbits populære fitness-armbånd.

FItbit Charge 2 (Foto: Fitbit)

Data fra ens Fitbit er ikke nødvendigvis sikre godt nok (Foto: Fitbit)

De populære fitness-armbånd fra Fitbit har fået en alvorlig skramme.

Sikkerhedseksperter har nemlig fundet en alvorlig sikkerhedsbrist, der kunne give uvedkommende adgang til brugerens personlige data om blandt andet aktivitet, tilbagelagt distance, brændte kalorier og sovevarighed. Det skriver Computerworld.

Det er forskere på universitetet i Edinburg, som har opdaget bristen, hvor det er muligt at fange data, når de udveksles mellem Fitbits servere og armbåndene Fitbit One og Fitbit Flex.

Ifølge blandt andre det britiske tech-medie V3 har det sågar været muligt selvom data er krypteret.

Til britiske The Telegraphs tech-sektion siger dr. Paul Patras, at universitetets arbejde viser, at sikkerheds- og privatlivsforanstaltninger, der gennemføres i populære bærbare enheder, fortsat er langsommere end udviklingen i ny teknologi.

Fitbit har lukket sikkerheds-hullet og forklarer, at der i købet af et par dage vil blive udrullet opdateringer, der forbedrer sikkerheden. Og at krypteringen i den forbindelse også bliver forbedret, skriver Computerworld.

Mere til historien

Fitbit meldte for at par uger siden krig mod Apple, Samsung og Garmin i kampen om kunderne til smartswatches. Fitbit lancerer nemlig et smartur , som man kender det fra Apple Watch eller Samsung Gear S3. Ionic hedder uret og du kan læse om det her.

Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
Din Messenger sikres bedre mod aflytning

Facebook Messenger bliver nu sikret bedre. Måske har du allerede bemærket ændringen.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Pas på svindel fra “Skat”

Skal du have penge tilbage eller ej? Årsopgørelsen er på vej som viser dette, men pas på det fører oftest fup og svindelnumre med sig.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram