Sikkerhedsbrist: Dine data fra Fitbit kunne opsnappes

Forskere fandt alvorlig sårbarhed i Fitbits populære fitness-armbånd.

FItbit Charge 2 (Foto: Fitbit)

Data fra ens Fitbit er ikke nødvendigvis sikre godt nok (Foto: Fitbit)

De populære fitness-armbånd fra Fitbit har fået en alvorlig skramme.

Sikkerhedseksperter har nemlig fundet en alvorlig sikkerhedsbrist, der kunne give uvedkommende adgang til brugerens personlige data om blandt andet aktivitet, tilbagelagt distance, brændte kalorier og sovevarighed. Det skriver Computerworld.

Det er forskere på universitetet i Edinburg, som har opdaget bristen, hvor det er muligt at fange data, når de udveksles mellem Fitbits servere og armbåndene Fitbit One og Fitbit Flex.

Ifølge blandt andre det britiske tech-medie V3 har det sågar været muligt selvom data er krypteret.

Til britiske The Telegraphs tech-sektion siger dr. Paul Patras, at universitetets arbejde viser, at sikkerheds- og privatlivsforanstaltninger, der gennemføres i populære bærbare enheder, fortsat er langsommere end udviklingen i ny teknologi.

Fitbit har lukket sikkerheds-hullet og forklarer, at der i købet af et par dage vil blive udrullet opdateringer, der forbedrer sikkerheden. Og at krypteringen i den forbindelse også bliver forbedret, skriver Computerworld.

Mere til historien

Fitbit meldte for at par uger siden krig mod Apple, Samsung og Garmin i kampen om kunderne til smartswatches. Fitbit lancerer nemlig et smartur , som man kender det fra Apple Watch eller Samsung Gear S3. Ionic hedder uret og du kan læse om det her.

FBI undersøger TikToks overvågning af journalister

FBI og det amerikanske justitsministerium stiller nu skarpt på TikTok-ejeren Bytedance. Det handler om overvågning af Kina-kritiske journalister.

(mere…)
Hackere kan udnytte ny version af ChatGPT

Den nye version af ChatGPT kan sætte turbo på cyberkriminalitet, da den kan udnyttes af hackere.

(mere…)
USA-krav: Sælg TikTok ellers forbyder vi appen

Amerikanerne strammer kravene til TikTok. Kineserne skal ud af ejerskabet.

(mere…)
Nu vil TikTok imødekomme vestlig frygt

TikTok vil finde partner i Europa og sikre, at europæiske brugeres data ikke overføres til Kina.

(mere…)
Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Folketinget: TikTok skal ud

Den potentielle spionapp fra Kina, skal fjernes fra telefonerne. Sådan lyder den klare besked fra øverste ledelse i Folketinget.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram