Sikkerhedsbrist: Dine data fra Fitbit kunne opsnappes

0

Forskere fandt alvorlig sårbarhed i Fitbits populære fitness-armbånd.

FItbit Charge 2 (Foto: Fitbit)
Data fra ens Fitbit er ikke nødvendigvis sikre godt nok (Foto: Fitbit)

De populære fitness-armbånd fra Fitbit har fået en alvorlig skramme.

Sikkerhedseksperter har nemlig fundet en alvorlig sikkerhedsbrist, der kunne give uvedkommende adgang til brugerens personlige data om blandt andet aktivitet, tilbagelagt distance, brændte kalorier og sovevarighed. Det skriver Computerworld.

Det er forskere på universitetet i Edinburg, som har opdaget bristen, hvor det er muligt at fange data, når de udveksles mellem Fitbits servere og armbåndene Fitbit One og Fitbit Flex.

Ifølge blandt andre det britiske tech-medie V3 har det sågar været muligt selvom data er krypteret.

Til britiske The Telegraphs tech-sektion siger dr. Paul Patras, at universitetets arbejde viser, at sikkerheds- og privatlivsforanstaltninger, der gennemføres i populære bærbare enheder, fortsat er langsommere end udviklingen i ny teknologi.

Fitbit har lukket sikkerheds-hullet og forklarer, at der i købet af et par dage vil blive udrullet opdateringer, der forbedrer sikkerheden. Og at krypteringen i den forbindelse også bliver forbedret, skriver Computerworld.

Mere til historien

Fitbit meldte for at par uger siden krig mod Apple, Samsung og Garmin i kampen om kunderne til smartswatches. Fitbit lancerer nemlig et smartur , som man kender det fra Apple Watch eller Samsung Gear S3. Ionic hedder uret og du kan læse om det her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer