Apple aflyser Apple Music Festival

0

Efter 10 år har Apple besluttet at lukke og slukke for deres ellers populære Apple Music Festival, tidligere iTunes Festival, som har været afholdt i London. Og det kan give plads til Apple-støttet musik på dansk jord.

Apple Music Festival
Apple Music Festival

Et flerdages arrangement med musik fra Adele, Ed Sheeran, Pharell Williams og mange andre. Det har været opskriften på den Apple-arrangerede musikfestival kaldet “Apple Music Festival”. Men nu er det slut med livetoner finansieret af amerikanske Apple. Det oplyser Apple over for det engelske musikmedie Music Business Worldwide.

 – Sådan bliver iPhone 8 – her er hvad vi forventer

Apple Music Festival eller iTunes Festival som det oprindeligt var kendt som startede samme år, som Steve Jobs viste den første iPhone frem – altså tilbage  i 2007. Showet forløb over en måneds tid med koncerter mere eller mindre hver aften. Og scenen har i årenes løb lagt gulv til navne som Adele, Paul Simon, Ed Sheeran, Coldplay, Justin Timberlake, Alicia Keys, Lady Gaga, Arctic Monkeys, Kendrick Lamar, The Weeknd, One Direction og Beck.

 – Apple Music klar med ny karaoke-serie Carpool Karaoke

Interesserede danskere har kunnet følge med hjemme fra stuen via iTunes og Apple TV.

Apple Music-event i Danmark?

Selvom Apple nu ikke længere er arrangør bag en musikfestival i London, så har Apple langt fra droppet scener, lys og live-musik. Tidligere i år var Apple til stede under musikfestivalen South by Southwest (SXSW) i Texas. Her var den amerikanske virksomhed med til at backe optrædener fra Lana Del Rey og DJ Khaled.

Og Apples tilstedeværelse ved SXSW åbner en lille dør på klem for, Apple kan hjælpe ved danske musikfestivaler. For ved SXSW i 2016 var der et samlet antal besøgende på knap 88.000 gæster. Det oplyser festivalen. Til sammenligning havde Roskilde Festival i 2017 130.000 gæster. Det fortæller musikfestivalen på sin hjemmeside.

Og så er der naturligvis også mange andre danske festivaler, hvor Apple kan hjælpe med oplevelsen.

Mere til historien

iTunes Festival ændrede navn til Apple Music Festival i 2015. Navneændringen var et resultat af den ny-lancerede streamingtjeneste “Apple Music”.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer