Android Nougat øger markedsandel – Oreo usynlig

Android 7.0 Nougat øger stille og roligt sin markedsandel, mens den nye Android 8.0 Oreo endnu er usynlig.

Android udbredelsen opgjort pr. 11. september 2017 (Kilde: Dashboard Android)

Android udbredelsen opgjort pr. 11. september 2017 (Kilde: Dashboard Android)

Den månedlige opgørelse over de forskellige Android-version er klar fra Google. Denne opgørelse er ganske interessant af flere grunde. Applikations-udviklere kan blandt andet bruge den til, at se hvilke Android-versioner de skal sikre deres applikationer virker med.

Og for vi andre er det bare spændende at se, hvor mange brugere der reelt set har den nyeste Android-version. Samt hvor hurtigt, at brugerne modtager den nye opdatering.

Den nye opgørelse viser også, at der går noget tid fra en ny Android-opdatering frigives til den fremgår på denne opgørelse. Android 8.0 Oreo er endnu ikke at se på den seneste opgørelse. Den er dog også indtil videre kommet til de Google-producerede smartphones – Nexus og Pixel.

- Android Oreo rammer Nexus 6P og Nexus 5X

Men Android 7 Nougat har nu nået en markedsandel på 15,8 procent og har dermed overhalet Android 4.4 KitKat, som dog fortsat er installeret på 15,1 procent af alle aktive Android-enheder.

Android 6 Marshmallow

Android 6 Marshmallow

Android Lollipop er stadigvæk den anden mest installerede Android-version med 28.8 procent, mens det er Android 6.0 Marshmallow der er den mest udbredte version med 32,2 procent af markedet. Samlet set er de to versioner installeret på 6 ud af 10 Android-telefoner.

Vi skal også forvente, at det formentlig varer et godt stykke tid inden Android 8.0 Oreo for alvor viser tænder på denne opgørelse. Flere producenter har meldt ud, at deres enheder vil få opdateringen. Det er dog uvist, hvornår opdateringen vil blive frigivet til de forskellige enheder. Det tætteste vi er kommet på en tidsramme for frigivelsen af softwaren er inden årets udgang.

- Disse telefoner tror vi får Android 8.0 Oreo

Mere til historien

De ældre Android-versioner, Gingerbread og Ice Cream Sandwich, hænger i med 0,6 procent markedsandel hver. Gingerbread mistede ellers tidligere i år understøttelsen af Google Play Services.

Læs også:
- Android 8.0 Oreo er officiel - dette skal du vide

Lydkvaliteten bliver bedre på din iPhone

Fra iOS 16.4 forbedres lydkvaliteten ved telefonsamtaler fra iPhone.

(mere…)
Asus: Android 13 er klar til ROG Phone 6 og ROG Phone 6 Pro

KORT NYT: Har du en af de to gamer-telefoner, Asus ROG Phone 6 eller ROG Phone 6 Pro, så er Android 13 opdateringen klar.

(mere…)
Samsung måske på vej med Galaxy S23 FE

Samsung droppede sidste år modellen, Galaxy S22 FE, men måske Fan Edition-modellen returnerer med Galaxy S23.

(mere…)
Første opdatering er klar til Galaxy S23-serien

Nu kan du hente den første opdatering til Samsung Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ og Galaxy S23.

(mere…)
Galaxy S22-telefoner drænes efter One UI 5.1 opdatering

Samsung har udsendt One UI 5.1 til Galaxy S22-modellerne, men nogle brugere oplever nu, at batteriet drænes hurtigere end før.

(mere…)
iOS 16.4 og iPadOS 16.4 tilføjer nye emojis

Apple har sendt iOS 16.4 og iPadOS 16.4 ud i betatest. Elsker du emojis, så er der nye emojis at glæde sig til.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram