Android Nougat øger markedsandel – Oreo usynlig

0

Android 7.0 Nougat øger stille og roligt sin markedsandel, mens den nye Android 8.0 Oreo endnu er usynlig.

Android udbredelsen opgjort pr. 11. september 2017 (Kilde: Dashboard Android)
Android udbredelsen opgjort pr. 11. september 2017 (Kilde: Dashboard Android)

Den månedlige opgørelse over de forskellige Android-version er klar fra Google. Denne opgørelse er ganske interessant af flere grunde. Applikations-udviklere kan blandt andet bruge den til, at se hvilke Android-versioner de skal sikre deres applikationer virker med.

Og for vi andre er det bare spændende at se, hvor mange brugere der reelt set har den nyeste Android-version. Samt hvor hurtigt, at brugerne modtager den nye opdatering.

Den nye opgørelse viser også, at der går noget tid fra en ny Android-opdatering frigives til den fremgår på denne opgørelse. Android 8.0 Oreo er endnu ikke at se på den seneste opgørelse. Den er dog også indtil videre kommet til de Google-producerede smartphones – Nexus og Pixel.

Android Oreo rammer Nexus 6P og Nexus 5X

Men Android 7 Nougat har nu nået en markedsandel på 15,8 procent og har dermed overhalet Android 4.4 KitKat, som dog fortsat er installeret på 15,1 procent af alle aktive Android-enheder.

Android 6 Marshmallow
Android 6 Marshmallow

Android Lollipop er stadigvæk den anden mest installerede Android-version med 28.8 procent, mens det er Android 6.0 Marshmallow der er den mest udbredte version med 32,2 procent af markedet. Samlet set er de to versioner installeret på 6 ud af 10 Android-telefoner.

Vi skal også forvente, at det formentlig varer et godt stykke tid inden Android 8.0 Oreo for alvor viser tænder på denne opgørelse. Flere producenter har meldt ud, at deres enheder vil få opdateringen. Det er dog uvist, hvornår opdateringen vil blive frigivet til de forskellige enheder. Det tætteste vi er kommet på en tidsramme for frigivelsen af softwaren er inden årets udgang.

Disse telefoner tror vi får Android 8.0 Oreo

Mere til historien

De ældre Android-versioner, Gingerbread og Ice Cream Sandwich, hænger i med 0,6 procent markedsandel hver. Gingerbread mistede ellers tidligere i år understøttelsen af Google Play Services.

Læs også:
Android 8.0 Oreo er officiel – dette skal du vide

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer