Windows app store tilbyder pirat-apps

1

Microsofts app-butik til Windows indeholder flere pirat-applikationer selvom en aftale skulle forhindre det.

Netflix, DR TV og Spotify. Microsoft har flere streaming-apps på hylderne i sin Windows app-butik. Men ikke alle apps er lige lovlige. Det skriver sitet TorrentFreak.

En simpel søgning på ordene “Free movies“ resulterer i næsten 500 hits. Her ligger Netflix-appen, men også mere lumske-udseende programmer. Flere af ikonerne lokker med teksterne “free” og “HD”.

Screenshot fra Windows Store. (Foto: MereMobil)

Langt de fleste apps er gratis, men ifølge TorrentFreak så indeholder flere af dem reklamer. Det er uvist om reklameindtægterne bliver givet videre til selskaberne med rettigheder til de film, som tjenesterne tilbyder.

Microsoft underskrev tidligere på året en stor aftale med en række rettighedsorganisationer. Det skriver TorrentFreak. Med aftalen skulle Microsofts søgemaskine “Bing” ikke længere linke til hjemmeside med pirat-indhold.

Alligevel lukker Microsoft altså flere pirat-apps ind i sin butik. Og det er selvom samtlige apps skal tjekkes, inden de når ud til forbrugernes Windows-PC’er. Dermed burde der altså ikke være nogle pirat-apps.

Konkurrenten Apple og deres app store har også været hjemsted for flere problematiske apps. I 2009 godkendte Apple en såkaldt emulator, der gjorde det muligt at spille Nintendo 64-spil på iPhone. Kort tid efter måtte Apple dog fjerne appen igen. Man havde nemlig overset den feature under godkendelsesprocessen. Det skrev Wired tilbage i 2009.

Udviklerne bag én af pirat-applikationerne til Windows programmerer også apps til Android. Appen optræder dog ikke på i Google Play. I stedet skal man downloade den direkte fra udviklerens hjemmeside.

– Politiet lukker Popcorn Time pirater i Danmark

I skrivende stund har næsten en halv million apparater appen installeret. Det oplyser udvikleren via sin hjemmeside.

TorrentFreak har forsøgt at få en kommentar fra Microsoft, men den amerikanske it-virksomhed har ikke ønsket at svare på, hvorfor man tillader pirat-streaming-apps i sin butik.

Mere til historien

Windows Store så dagens lys med frigivelsen af Windows 8 tilbage i 2012.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer