Windows app store tilbyder pirat-apps

Microsofts app-butik til Windows indeholder flere pirat-applikationer selvom en aftale skulle forhindre det.

Netflix, DR TV og Spotify. Microsoft har flere streaming-apps på hylderne i sin Windows app-butik. Men ikke alle apps er lige lovlige. Det skriver sitet TorrentFreak.

En simpel søgning på ordene “Free movies“ resulterer i næsten 500 hits. Her ligger Netflix-appen, men også mere lumske-udseende programmer. Flere af ikonerne lokker med teksterne “free” og “HD”.

Screenshot fra Windows Store. (Foto: MereMobil)

Langt de fleste apps er gratis, men ifølge TorrentFreak så indeholder flere af dem reklamer. Det er uvist om reklameindtægterne bliver givet videre til selskaberne med rettigheder til de film, som tjenesterne tilbyder.

Microsoft underskrev tidligere på året en stor aftale med en række rettighedsorganisationer. Det skriver TorrentFreak. Med aftalen skulle Microsofts søgemaskine “Bing” ikke længere linke til hjemmeside med pirat-indhold.

Alligevel lukker Microsoft altså flere pirat-apps ind i sin butik. Og det er selvom samtlige apps skal tjekkes, inden de når ud til forbrugernes Windows-PC’er. Dermed burde der altså ikke være nogle pirat-apps.

Konkurrenten Apple og deres app store har også været hjemsted for flere problematiske apps. I 2009 godkendte Apple en såkaldt emulator, der gjorde det muligt at spille Nintendo 64-spil på iPhone. Kort tid efter måtte Apple dog fjerne appen igen. Man havde nemlig overset den feature under godkendelsesprocessen. Det skrev Wired tilbage i 2009.

Udviklerne bag én af pirat-applikationerne til Windows programmerer også apps til Android. Appen optræder dog ikke på i Google Play. I stedet skal man downloade den direkte fra udviklerens hjemmeside.

- Politiet lukker Popcorn Time pirater i Danmark

I skrivende stund har næsten en halv million apparater appen installeret. Det oplyser udvikleren via sin hjemmeside.

TorrentFreak har forsøgt at få en kommentar fra Microsoft, men den amerikanske it-virksomhed har ikke ønsket at svare på, hvorfor man tillader pirat-streaming-apps i sin butik.

Mere til historien

Windows Store så dagens lys med frigivelsen af Windows 8 tilbage i 2012.

Microsoft på vej med ”Xbox-butik” til mobilen

Microsoft vil gerne tilbyde spil til gamere på smartphones, men opkøbet af Activision Blizzard er afhængig af dette.

(mere…)
Her er genvejen du mangler i Word

TIP: Sådan indsætter du tekst i Microsoft Word uden formatering -paste plain text  - er her endelig.

(mere…)
Kan Microsoft give Google en mavepuster?

KOMMENTAR: 100 millioner brugere om dagen. Microsoft har teknologien til at ryste Google. Det bliver et helt nyt internet og ”SEO” er snart fortid.

(mere…)
Etik og AI er besværligt – fyrer vigtigt team

Microsoft har afsat et vigtigt team.

(mere…)
Microsoft garanterer Sony vigtig licens

En licensaftale mellem Microsoft og Sony er på bordet for at berolige konkurrencemyndighederne.

(mere…)
Spilbaserede apps hjælper elever og lærerne

I skoleklasser er der stor forskel på læseniveauet. Spilbaserede læseapps kan hjælpe lærerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram