Windows app store tilbyder pirat-apps

Microsofts app-butik til Windows indeholder flere pirat-applikationer selvom en aftale skulle forhindre det.

Netflix, DR TV og Spotify. Microsoft har flere streaming-apps på hylderne i sin Windows app-butik. Men ikke alle apps er lige lovlige. Det skriver sitet TorrentFreak.

En simpel søgning på ordene “Free movies“ resulterer i næsten 500 hits. Her ligger Netflix-appen, men også mere lumske-udseende programmer. Flere af ikonerne lokker med teksterne “free” og “HD”.

Screenshot fra Windows Store. (Foto: MereMobil)

Langt de fleste apps er gratis, men ifølge TorrentFreak så indeholder flere af dem reklamer. Det er uvist om reklameindtægterne bliver givet videre til selskaberne med rettigheder til de film, som tjenesterne tilbyder.

Microsoft underskrev tidligere på året en stor aftale med en række rettighedsorganisationer. Det skriver TorrentFreak. Med aftalen skulle Microsofts søgemaskine “Bing” ikke længere linke til hjemmeside med pirat-indhold.

Alligevel lukker Microsoft altså flere pirat-apps ind i sin butik. Og det er selvom samtlige apps skal tjekkes, inden de når ud til forbrugernes Windows-PC’er. Dermed burde der altså ikke være nogle pirat-apps.

Konkurrenten Apple og deres app store har også været hjemsted for flere problematiske apps. I 2009 godkendte Apple en såkaldt emulator, der gjorde det muligt at spille Nintendo 64-spil på iPhone. Kort tid efter måtte Apple dog fjerne appen igen. Man havde nemlig overset den feature under godkendelsesprocessen. Det skrev Wired tilbage i 2009.

Udviklerne bag én af pirat-applikationerne til Windows programmerer også apps til Android. Appen optræder dog ikke på i Google Play. I stedet skal man downloade den direkte fra udviklerens hjemmeside.

– Politiet lukker Popcorn Time pirater i Danmark

I skrivende stund har næsten en halv million apparater appen installeret. Det oplyser udvikleren via sin hjemmeside.

TorrentFreak har forsøgt at få en kommentar fra Microsoft, men den amerikanske it-virksomhed har ikke ønsket at svare på, hvorfor man tillader pirat-streaming-apps i sin butik.

Mere til historien

Windows Store så dagens lys med frigivelsen af Windows 8 tilbage i 2012.

Drastisk ændring i Windows

Ejer du en Windows-computer, så skal du forberede dig på nye tider.

(mere…)
Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Salget af Xbox-konsoller er i frit fald

Xbox-konsoller kan måske forsvinde helt ud af markedet. Sådan lyder meldingen fra spil-analytiker.

(mere…)
Hold øje med strømpriserne – og spar penge

Selvom strømpriserne netop nu ikke er skyhøje, så er der stadig penge at spare ved at holde øje med priserne.

(mere…)
Svenskere stikker ulovligt parkerede biler med ny app

Svensk firma er klar til, at rulle stikker-app ud til store dele af Sverige.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram