Nu kan du bruge Wi-Fi Opkald på Huawei P10

6

Huawei P10 understøtter nu Wi-Fi Opkald / VoLTE. TDC og Telenors netværk er med fra premieren.

Wi-Fi Opkald på Huawei P10
Wi-Fi Opkald på Huawei P10 (Foto: MereMobil.dk)

Efter længere ventetid kan ejere af Huawei 10 endelig bruge Wi-Fi Opkald på deres telefon.

Funktionen bliver aktiveret via en softwareopdatering, som ejerne af telefonerne kan hente ned og installere. Opdateringen til Huawei P10 fylder omkring 700 megabytes.

Udover at åbne for Wi-Fi Opkald og VoLTE (Voice over LTE) indeholder opdateringen også andre optimeringer samt en opdatering af sikkerhedsniveauet i Android 7.0 fra 5. maj 2017 til 5. juli 2017.

I første omgang er der åbnet for Wi-Fi Opkald på YouSee og Telenors netværk. Ifølge Huawei forventes de øvrige operatører ligeledes at åbne for muligheden.

Lige nu er Wi-Fi Opkald kun tilgængelig på Huawei P10. Der arbejdes, ifølge Huawei, på en opdatering med tilsvarende funktion til Huawei P10 Lite.

Teleselskabet 3 oplyser til MereMobil.dk, at “Vi kommer umiddelbart ikke til at supportere P10 og P10 Lite. Men vi arbejder med Huawei på at få det på kommende modeller”.

TEST: Så god er Huawei P10

Huawei har ikke frigivet oplysninger om, hvorvidt Wi-Fi Opkald også vil komme til modeller som P9, P9 Lite og Honor telefonerne.

Du skal i være opmærksom på, at det ikke er sikkert opdateringen kan hentes, hvis ikke der sidder et SIM-kort i den telefon, som du forsøger at opdatere.

Med Wi-Fi Opkald aktiveret bliver samtalerne, når dækningen fra mobilnettet er dårlig, transmitteret via det lokale trådløse netværk (Wi-Fi) som telefonen er tilkoblet. Wi-Fi opkald kan særligt være en fordel steder hvor indendørsdækningen ikke er optimal.

BAGGRUND: Derfor er Wi-Fi Calling vigtigt

Mere til historien

TDCs netværk blev i slutningen af juni åbnet for Wi-Fi Opkald. Her havde både 3 og Telenor forlængst aktiveret funktionen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer