Nu kan du bruge Wi-Fi Opkald på Huawei P10

Huawei P10 understøtter nu Wi-Fi Opkald / VoLTE. TDC og Telenors netværk er med fra premieren.

Wi-Fi Opkald på Huawei P10

Wi-Fi Opkald på Huawei P10 (Foto: MereMobil.dk)

Efter længere ventetid kan ejere af Huawei 10 endelig bruge Wi-Fi Opkald på deres telefon.

Funktionen bliver aktiveret via en softwareopdatering, som ejerne af telefonerne kan hente ned og installere. Opdateringen til Huawei P10 fylder omkring 700 megabytes.

Udover at åbne for Wi-Fi Opkald og VoLTE (Voice over LTE) indeholder opdateringen også andre optimeringer samt en opdatering af sikkerhedsniveauet i Android 7.0 fra 5. maj 2017 til 5. juli 2017.

I første omgang er der åbnet for Wi-Fi Opkald på YouSee og Telenors netværk. Ifølge Huawei forventes de øvrige operatører ligeledes at åbne for muligheden.

Lige nu er Wi-Fi Opkald kun tilgængelig på Huawei P10. Der arbejdes, ifølge Huawei, på en opdatering med tilsvarende funktion til Huawei P10 Lite.

Teleselskabet 3 oplyser til MereMobil.dk, at "Vi kommer umiddelbart ikke til at supportere P10 og P10 Lite. Men vi arbejder med Huawei på at få det på kommende modeller".

- TEST: Så god er Huawei P10

Huawei har ikke frigivet oplysninger om, hvorvidt Wi-Fi Opkald også vil komme til modeller som P9, P9 Lite og Honor telefonerne.

Du skal i være opmærksom på, at det ikke er sikkert opdateringen kan hentes, hvis ikke der sidder et SIM-kort i den telefon, som du forsøger at opdatere.

Med Wi-Fi Opkald aktiveret bliver samtalerne, når dækningen fra mobilnettet er dårlig, transmitteret via det lokale trådløse netværk (Wi-Fi) som telefonen er tilkoblet. Wi-Fi opkald kan særligt være en fordel steder hvor indendørsdækningen ikke er optimal.

- BAGGRUND: Derfor er Wi-Fi Calling vigtigt

Mere til historien

TDCs netværk blev i slutningen af juni åbnet for Wi-Fi Opkald. Her havde både 3 og Telenor forlængst aktiveret funktionen.

Lydkvaliteten bliver bedre på din iPhone

Fra iOS 16.4 forbedres lydkvaliteten ved telefonsamtaler fra iPhone.

(mere…)
Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Asus: Android 13 er klar til ROG Phone 6 og ROG Phone 6 Pro

KORT NYT: Har du en af de to gamer-telefoner, Asus ROG Phone 6 eller ROG Phone 6 Pro, så er Android 13 opdateringen klar.

(mere…)
Første opdatering er klar til Galaxy S23-serien

Nu kan du hente den første opdatering til Samsung Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ og Galaxy S23.

(mere…)
Galaxy S22-telefoner drænes efter One UI 5.1 opdatering

Samsung har udsendt One UI 5.1 til Galaxy S22-modellerne, men nogle brugere oplever nu, at batteriet drænes hurtigere end før.

(mere…)
iOS 16.4 og iPadOS 16.4 tilføjer nye emojis

Apple har sendt iOS 16.4 og iPadOS 16.4 ud i betatest. Elsker du emojis, så er der nye emojis at glæde sig til.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram