Nu kan du bruge Wi-Fi Opkald på Huawei P10

Huawei P10 understøtter nu Wi-Fi Opkald / VoLTE. TDC og Telenors netværk er med fra premieren.

Wi-Fi Opkald på Huawei P10

Wi-Fi Opkald på Huawei P10 (Foto: MereMobil.dk)

Efter længere ventetid kan ejere af Huawei 10 endelig bruge Wi-Fi Opkald på deres telefon.

Funktionen bliver aktiveret via en softwareopdatering, som ejerne af telefonerne kan hente ned og installere. Opdateringen til Huawei P10 fylder omkring 700 megabytes.

- Artiklen fortsætter efter annoncen -

Udover at åbne for Wi-Fi Opkald og VoLTE (Voice over LTE) indeholder opdateringen også andre optimeringer samt en opdatering af sikkerhedsniveauet i Android 7.0 fra 5. maj 2017 til 5. juli 2017.

I første omgang er der åbnet for Wi-Fi Opkald på YouSee og Telenors netværk. Ifølge Huawei forventes de øvrige operatører ligeledes at åbne for muligheden.

Lige nu er Wi-Fi Opkald kun tilgængelig på Huawei P10. Der arbejdes, ifølge Huawei, på en opdatering med tilsvarende funktion til Huawei P10 Lite.

Teleselskabet 3 oplyser til MereMobil.dk, at “Vi kommer umiddelbart ikke til at supportere P10 og P10 Lite. Men vi arbejder med Huawei på at få det på kommende modeller”.

TEST: Så god er Huawei P10

Huawei har ikke frigivet oplysninger om, hvorvidt Wi-Fi Opkald også vil komme til modeller som P9, P9 Lite og Honor telefonerne.

Du skal i være opmærksom på, at det ikke er sikkert opdateringen kan hentes, hvis ikke der sidder et SIM-kort i den telefon, som du forsøger at opdatere.

Med Wi-Fi Opkald aktiveret bliver samtalerne, når dækningen fra mobilnettet er dårlig, transmitteret via det lokale trådløse netværk (Wi-Fi) som telefonen er tilkoblet. Wi-Fi opkald kan særligt være en fordel steder hvor indendørsdækningen ikke er optimal.

BAGGRUND: Derfor er Wi-Fi Calling vigtigt

Mere til historien

TDCs netværk blev i slutningen af juni åbnet for Wi-Fi Opkald. Her havde både 3 og Telenor forlængst aktiveret funktionen.


Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.