Nu kan du bruge Wi-Fi Opkald på Huawei P10

Huawei P10 understøtter nu Wi-Fi Opkald / VoLTE. TDC og Telenors netværk er med fra premieren.

Wi-Fi Opkald på Huawei P10

Wi-Fi Opkald på Huawei P10 (Foto: MereMobil.dk)

Efter længere ventetid kan ejere af Huawei 10 endelig bruge Wi-Fi Opkald på deres telefon.

Funktionen bliver aktiveret via en softwareopdatering, som ejerne af telefonerne kan hente ned og installere. Opdateringen til Huawei P10 fylder omkring 700 megabytes.

Udover at åbne for Wi-Fi Opkald og VoLTE (Voice over LTE) indeholder opdateringen også andre optimeringer samt en opdatering af sikkerhedsniveauet i Android 7.0 fra 5. maj 2017 til 5. juli 2017.

I første omgang er der åbnet for Wi-Fi Opkald på YouSee og Telenors netværk. Ifølge Huawei forventes de øvrige operatører ligeledes at åbne for muligheden.

Lige nu er Wi-Fi Opkald kun tilgængelig på Huawei P10. Der arbejdes, ifølge Huawei, på en opdatering med tilsvarende funktion til Huawei P10 Lite.

Teleselskabet 3 oplyser til MereMobil.dk, at “Vi kommer umiddelbart ikke til at supportere P10 og P10 Lite. Men vi arbejder med Huawei på at få det på kommende modeller”.

TEST: Så god er Huawei P10

Huawei har ikke frigivet oplysninger om, hvorvidt Wi-Fi Opkald også vil komme til modeller som P9, P9 Lite og Honor telefonerne.

Du skal i være opmærksom på, at det ikke er sikkert opdateringen kan hentes, hvis ikke der sidder et SIM-kort i den telefon, som du forsøger at opdatere.

Med Wi-Fi Opkald aktiveret bliver samtalerne, når dækningen fra mobilnettet er dårlig, transmitteret via det lokale trådløse netværk (Wi-Fi) som telefonen er tilkoblet. Wi-Fi opkald kan særligt være en fordel steder hvor indendørsdækningen ikke er optimal.

BAGGRUND: Derfor er Wi-Fi Calling vigtigt

Mere til historien

TDCs netværk blev i slutningen af juni åbnet for Wi-Fi Opkald. Her havde både 3 og Telenor forlængst aktiveret funktionen.

Fra 2025 skal din telefon opdateres i flere år

Softwaren skal vedligeholdes gratis i lang tid efter, at en telefon er taget af markedet. Ny lovgivning træder i kraft fra sommeren 2025.

(mere…)
Disse Xiaomi-modeller får HyperOS

SE LISTEN: Xiaomi har netop offentliggjort de smartphones og tablets, som får opdateringen til HyperOS.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
OnePlus vil ikke matche Google og Samsung på opdateringer

Når det kommer til Android-opdateringer, vil OnePlus ikke matche de 7 år, som Samsung og Google nu lover.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram