Så hurtigt internet har vi i Danmark

Den gennemsnitlige danske bredbåndsforbindelse er langsommere end i Litauen og Rumænien. Men…

63.02 mbps. Sådan lyder hastigheden for danskernes gennemsnitlige bredbåndsforbindelse. Det fortæller Computerworld.

Oplysninger stammer fra hjemmesiden Speedtest.net. Her har brugere mulighed for at teste deres internetforbindelse. Ud fra de tests, som brugere tager, kan sitet udregne et gennemsnit for hvert land.

Hos Speedtest.net kan du test din internethastighed. Både på mobil eller computer. (Foto: Speedtest.net)

Ifølge tallene for juli måned rangerer Danmark som nummer 15 på listen. Dermed rykker danskerne og deres bredbåndsforbindelser ned af ranglisten sammenlignet med juni.

Når det kommer til hastigheden for mobilinternet er resultatet dog et andet. Her scorer Danmark i gennemsnit 35.60 mbps. Det resulterer i en 12. plads. Det samme som i forrige måned.

– TDC lancerer Vplus – hurtigt internet via kobberkabler

Hvis man sammenligner sig med de andre nordiske lande er resultaterne meget lige landene i mellem. Nordmændene har de højeste hastigheder for mobilinternet, mens svenskerne har det hurtigste internet til at downloade film. Og danskerne ligger ikke langt bagefter i begge kategorier.

Overgået af Østeuropa

Kigger man nærmere på tallene vil man finde, at de to østeuropæiske lande Litauen og Rumænien overgår Danmark med gennemsnitlige bredbåndshastigheder på henholdsvis 67.29 og 91.48 mbps. Men her skal man have lige have en ting in mente. Internettets udbredelse i landene.

I Danmark har 91 procent af alle danske familier adgang i bredbånd i eget hjem. Det viser en opgørelse fra Danmark Statistik. Sammenligner man med Rumænien så estimerer statistik-siden Internet Live Stats, at kun 58 procent af rumænerne har adgang til internettet fra eget hjem. For Litauen er andelen lidt større. Her er det 77,2 procent af befolkningen som kan se YouTube fra deres hjemmesofa.

I øjeblikket kræver Speedtest.net, at mindst 3.333 personer fra et givent land har testet deres internethastighed via hjemmesiden. Når det krav er opfyldt bliver der udregnet et gennemsnit. Derfor kan et relativt lille udsnit af et lands internetbrugere tegne et billede for hele befolkningen. Og hvis de eneste med internet er folk fra urbane centre med høj hastighed, så vil det naturligvis påvirke resultatet.

Speedtest.net har ikke offentliggjort, hvor mange tests der er lavet i hvert enkelt land.

Mere til historien

Hvis du er interesseret i at kigge nærmere på tallene, så kan du finde dem her.

TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Hiper har åbnet for mange nye sydfynske husstande

Nu kan ca. 23.000 husstande og erhvervsadresser i og omkring Svendborg Kommune, samt på Langeland, købe fiberprodukter fra Hiper.

(mere…)
4,3 mia. mennesker ejer en smartphone

Rapport afslører store globale forskelle i udbredelsen af smartphones. Millioner bruger stadig mobiler med trykknapper.

(mere…)
Prisnedsættelse på 5G-bredbånd fra 3

En router med frit dataforbrug, hvor du blot skal sætte stikket i, er blevet billigere hos 3.

(mere…)
Er krigen mellem 5G og fiber udsat?

For et år siden meldte teleselskabet 3 krig mod det kablede internet. Og var ikke i tvivl om, at “fremtidens internet er trådløst".

(mere…)
Netgear Orbi 960 test | Effektivt WiFi 6E mesh-netværk

TEST: Virkelig god Wi-Fi dækning i hele boligen og lynhurtige hastigheder. Jeg har prøvet Netgear Orbi 960.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram