Så hurtigt internet har vi i Danmark

Den gennemsnitlige danske bredbåndsforbindelse er langsommere end i Litauen og Rumænien. Men...

63.02 mbps. Sådan lyder hastigheden for danskernes gennemsnitlige bredbåndsforbindelse. Det fortæller Computerworld.

Oplysninger stammer fra hjemmesiden Speedtest.net. Her har brugere mulighed for at teste deres internetforbindelse. Ud fra de tests, som brugere tager, kan sitet udregne et gennemsnit for hvert land.

Hos Speedtest.net kan du test din internethastighed. Både på mobil eller computer. (Foto: Speedtest.net)

Ifølge tallene for juli måned rangerer Danmark som nummer 15 på listen. Dermed rykker danskerne og deres bredbåndsforbindelser ned af ranglisten sammenlignet med juni.

Når det kommer til hastigheden for mobilinternet er resultatet dog et andet. Her scorer Danmark i gennemsnit 35.60 mbps. Det resulterer i en 12. plads. Det samme som i forrige måned.

- TDC lancerer Vplus – hurtigt internet via kobberkabler

Hvis man sammenligner sig med de andre nordiske lande er resultaterne meget lige landene i mellem. Nordmændene har de højeste hastigheder for mobilinternet, mens svenskerne har det hurtigste internet til at downloade film. Og danskerne ligger ikke langt bagefter i begge kategorier.

Overgået af Østeuropa

Kigger man nærmere på tallene vil man finde, at de to østeuropæiske lande Litauen og Rumænien overgår Danmark med gennemsnitlige bredbåndshastigheder på henholdsvis 67.29 og 91.48 mbps. Men her skal man have lige have en ting in mente. Internettets udbredelse i landene.

I Danmark har 91 procent af alle danske familier adgang i bredbånd i eget hjem. Det viser en opgørelse fra Danmark Statistik. Sammenligner man med Rumænien så estimerer statistik-siden Internet Live Stats, at kun 58 procent af rumænerne har adgang til internettet fra eget hjem. For Litauen er andelen lidt større. Her er det 77,2 procent af befolkningen som kan se YouTube fra deres hjemmesofa.

I øjeblikket kræver Speedtest.net, at mindst 3.333 personer fra et givent land har testet deres internethastighed via hjemmesiden. Når det krav er opfyldt bliver der udregnet et gennemsnit. Derfor kan et relativt lille udsnit af et lands internetbrugere tegne et billede for hele befolkningen. Og hvis de eneste med internet er folk fra urbane centre med høj hastighed, så vil det naturligvis påvirke resultatet.

Speedtest.net har ikke offentliggjort, hvor mange tests der er lavet i hvert enkelt land.

Mere til historien

Hvis du er interesseret i at kigge nærmere på tallene, så kan du finde dem her.

TDC tvinger Fastspeed til prisstigninger

Fastspeed har netop sendt et brev ud til deres kunder, hvor de oplyser, prisen stiger på 1000/100 Mbit/s bredbåndsforbindelsen.

(mere…)
Første kig på Nighthawk RAXE500 - WiFi 6E gaming- og streamingrouter

VIDEO: En kraftig router med WIFi 6E til entusiasterne. Her er mit første kig på Netgear Nighthawk RAXE500.

(mere…)
Waoo er endnu engang kåret for bedst internet

Waoo sætter rekord igen. Waoo er nemlig for 11. år i træk blevet kåret til "bedste internet" i Loyality Groups årlige undersøgelse Branche Index Internet 2022.

(mere…)
Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

(mere…)
Elon Musk har aktiveret internetsatellitter over Ukraine

Krigen påvirker ukrainernes adgang til internettet. Det skal Starlink-satellitsystemet skal råde bod på. Tesla-grundlæggeren Elon Musik har nu aktiveret Starlink over Ukraine.

(mere…)
Bliv klædt på til at bestille det rigtige internet

Prisen på hurtigt internet skal være lav. Bredbåndshastigheden høj. Inden du bestiller internet, så læse disse gode råd.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram