Så hurtigt internet har vi i Danmark

26

Den gennemsnitlige danske bredbåndsforbindelse er langsommere end i Litauen og Rumænien. Men…

63.02 mbps. Sådan lyder hastigheden for danskernes gennemsnitlige bredbåndsforbindelse. Det fortæller Computerworld.

Oplysninger stammer fra hjemmesiden Speedtest.net. Her har brugere mulighed for at teste deres internetforbindelse. Ud fra de tests, som brugere tager, kan sitet udregne et gennemsnit for hvert land.

Hos Speedtest.net kan du test din internethastighed. Både på mobil eller computer. (Foto: Speedtest.net)

Ifølge tallene for juli måned rangerer Danmark som nummer 15 på listen. Dermed rykker danskerne og deres bredbåndsforbindelser ned af ranglisten sammenlignet med juni.

Når det kommer til hastigheden for mobilinternet er resultatet dog et andet. Her scorer Danmark i gennemsnit 35.60 mbps. Det resulterer i en 12. plads. Det samme som i forrige måned.

– TDC lancerer Vplus – hurtigt internet via kobberkabler

Hvis man sammenligner sig med de andre nordiske lande er resultaterne meget lige landene i mellem. Nordmændene har de højeste hastigheder for mobilinternet, mens svenskerne har det hurtigste internet til at downloade film. Og danskerne ligger ikke langt bagefter i begge kategorier.

Overgået af Østeuropa

Kigger man nærmere på tallene vil man finde, at de to østeuropæiske lande Litauen og Rumænien overgår Danmark med gennemsnitlige bredbåndshastigheder på henholdsvis 67.29 og 91.48 mbps. Men her skal man have lige have en ting in mente. Internettets udbredelse i landene.

I Danmark har 91 procent af alle danske familier adgang i bredbånd i eget hjem. Det viser en opgørelse fra Danmark Statistik. Sammenligner man med Rumænien så estimerer statistik-siden Internet Live Stats, at kun 58 procent af rumænerne har adgang til internettet fra eget hjem. For Litauen er andelen lidt større. Her er det 77,2 procent af befolkningen som kan se YouTube fra deres hjemmesofa.

I øjeblikket kræver Speedtest.net, at mindst 3.333 personer fra et givent land har testet deres internethastighed via hjemmesiden. Når det krav er opfyldt bliver der udregnet et gennemsnit. Derfor kan et relativt lille udsnit af et lands internetbrugere tegne et billede for hele befolkningen. Og hvis de eneste med internet er folk fra urbane centre med høj hastighed, så vil det naturligvis påvirke resultatet.

Speedtest.net har ikke offentliggjort, hvor mange tests der er lavet i hvert enkelt land.

Mere til historien

Hvis du er interesseret i at kigge nærmere på tallene, så kan du finde dem her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
26 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer