Nethandlen i Danmark er eksploderet

0

Der er ingen tvivl om, at danskerne shopper på livet løs online. Faktisk er nethandlen herhjemme eksploderet – dog er det udenlandske webshops der høster gevinsten.

Swipp Nethandel (Foto: Swipp)
Swipp Nethandel er nu fortid, da det tabte i konkurrencen mod MobilePay. Men det viser mobilbetaling i en webshop (Foto: Swipp)

Danskerne brugte rekordmange penge på nethandel i første halvår af 2017. Det viser nye tal.

I alt blev der næsten foretaget 85 millioner handler i webshops de første seks måneder af 2017 -og brugt omkring 56,9 milliarder kroner på e-handlen. Det viser de nyeste tal fra FDIH (Foreningen for Dansk Internethandel).

I forhold til første halvår sidste år (2016), så er der også tale om en vækst på 13 procent i forbruget.

 – Næsten hver fjerde julegave købes på nettet

Det er ikke overraskende, at der sættes nye rekorder. For danskerne er med fremme når det gælder nethandel. Men det seneste års tid har særligt to ting ændret sig ved danskernes forbrugsvaner, ifølge direktør Niels Raalund i FDIH. Det skriver TV2.dk.

Der er nu 14 procent af alle handler, som foretages på smartphonen. Dette er en vækst på 40 procent i forhold til 2016. Og dernæst har betalingerne også flyttet sig. Flere og flere benytter sig af eksempelvis MobilePay i stedet for Dankort og Mastercard.

Det gælder derfor også for netbutikker om at være mobilklar.

Startour webshop på mobilen
Startour webshop på mobilen

Udenlandske webshops høster gevinsten

Danskerne har heller ikke kig på de hjemlige webshops. Faktisk foretrækker mange danskere udenlandske webshops.

Særligt Zalando, Ebay og Amazon har for alvor bidt sig fast i bevidstheden hos de danske forbrugere. Og det er også de udenlandske webshops, der dominerer på listen over de 20 mest populære webshops for danskerne.

 – Tablets og mobiler står for mere og mere internethandel

FDIH’s analyse viser også, at en tredjedel af forbruget, svarende til omkring 38 milliarder kroner om året, forsvinder over grænsen til udenlandske giganter som Zalando, E-bay og Amazon.

Den eneste danske butik, som befinder sig i Top 5 er Coop.dk. Og udenlandske webshops er placeret på halvdelen af pladserne i Top 20. Du kan se hele Top 20 på Finans.dk.

Mere til historien

En undersøgelse fra Dansk Erhverv viste i slutningen af 2016, at danskerne var i toppen i EU når det gjaldt nethandel. Også selvom nethandlen ”kun” udgjorde 13 procent af den danske varehandel. Det skriver TV2.dk.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer