Motorola arbejder på selv-reparerende skærm

Mobilproducenten Motorola har for nylig ansøgt om et patent til skærmen, der kan reducere “deformationer” eller ridser på skærmen.

Rør ikke skærmen! (Patent-illustration: Motorola / Det amerikanske patentkontor)

Skærmen først.

Bang!

Telefonen ligger på granitgulvet, og med rystende hænder vender du skærmen mod dit ansigt. Et edderkoppespinds-mønster af revner løber over hele skærmen.

I fremtiden behøver ovenstående situation ikke nødvendigvis at resultere i et træls besøg hos den lokale mobil-guru. I hvert fald ikke hvis det står til Motorola. Det skriver The Verge, der rapporterer om en ny patentansøgning, som Motorola for nylig har indsendt til det amerikanske patentkontor.

Varme er løsningen

Af patentansøgningen fremgår det, at opfindelsen vil kunne “vende udviklingen af deformationer” i skærmen. På dansk betyder det, at telefonens skræm kan registrere ridser og derefter mindske deres størrelse.

Motorolas planer fortæller, at varme skal smelte polymer. Disse polymer skal så forme sig, så ridserne bliver mindre. Det fremgår ikke hvilken polymer, der er tale om, men de omtales i patentansøgningen som “shape memory polymer”. Det betyder, at polymerene kan vende tilbage til deres oprindelige form. Og altså få ridserne til at blive mindre.

Selv-reparerende skræm. (Patent-illustration: Motorola / Det amerikanske patentkontor)

Noget tyder dog på, at forbrugerne ikke kan bruge telefonen imens skærmen reparerer sig selv. På en illustration i patentansøgningen fremgår det nemlig, at smartphonen oplyser brugeren om, at den ikke må bruges imens. Det kan skyldes, den varme som processen kræver for at virke. Det er dog uvist, hvor lang tid brugerne ikke kan bruge deres telefoner.

 - LG G Flex – mere end en kurve – læs stortesten

Det er ikke første gang, at mobilproducenter eksperimenterer med selv-reparerende elementer. Tilbage i 2013 lancerede LG deres G Flex, hvis bagside kunne fikse små ridser.

Mere til historien

Apple patenterede i 2012 en ny hjemknap med fingeraftrykslæser, skrev Cult of Mac. Denne blev som bekendt til virkelighed med Touch ID på iPhone 5S. Så måske Motorolas selv-reparerende skræm også lander mellem forbrugernes fingre?

For billig? Tæt på Motorola Moto G53

VIDEO: Du savner en billig basal smartphone, der er god nok til det meste. Du skal se testen af Motorola Moto G53.

(mere…)
Motorola Rizr kan være fremtidens mobil

Motorola har afsløret koncepttelefonen, Rizr, der har et NYT skærmformat. Måske fremtidens telefon?

(mere…)
Motorola Moto G53 test | et pletskud til lavpris?

TEST: Motorola er mestre i value-for-money. Et pletskud til lavpris? Jeg har testet lavpristelefonen Motorola Moto G53. Læs testen før du køber.

(mere…)
Motorola Razr tager yderskærmen til et nyt niveau

Nye billeder er lækket af det, som ventes at være Motorola Razr 2023. Holder de stik, er yderskærmen helt speciel.

(mere…)
Motorola kommer med FED farve

Motorola Edge 30 Fusion kommer snart i en MEGA fed farve, der helt sikkert vil gøre indtryk.

(mere…)
Motorola er klar med fire lavpristelefoner

OVERBLIK: Her er informationer og priser på de nye lavpristelefoner Moto G23, G53, G73 og Moto E13.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram