Motorola arbejder på selv-reparerende skærm

Mobilproducenten Motorola har for nylig ansøgt om et patent til skærmen, der kan reducere “deformationer” eller ridser på skærmen.

Rør ikke skærmen! (Patent-illustration: Motorola / Det amerikanske patentkontor)

Skærmen først.

Bang!

Telefonen ligger på granitgulvet, og med rystende hænder vender du skærmen mod dit ansigt. Et edderkoppespinds-mønster af revner løber over hele skærmen.

I fremtiden behøver ovenstående situation ikke nødvendigvis at resultere i et træls besøg hos den lokale mobil-guru. I hvert fald ikke hvis det står til Motorola. Det skriver The Verge, der rapporterer om en ny patentansøgning, som Motorola for nylig har indsendt til det amerikanske patentkontor.

Varme er løsningen

Af patentansøgningen fremgår det, at opfindelsen vil kunne “vende udviklingen af deformationer” i skærmen. På dansk betyder det, at telefonens skræm kan registrere ridser og derefter mindske deres størrelse.

Motorolas planer fortæller, at varme skal smelte polymer. Disse polymer skal så forme sig, så ridserne bliver mindre. Det fremgår ikke hvilken polymer, der er tale om, men de omtales i patentansøgningen som “shape memory polymer”. Det betyder, at polymerene kan vende tilbage til deres oprindelige form. Og altså få ridserne til at blive mindre.

Selv-reparerende skræm. (Patent-illustration: Motorola / Det amerikanske patentkontor)

Noget tyder dog på, at forbrugerne ikke kan bruge telefonen imens skærmen reparerer sig selv. På en illustration i patentansøgningen fremgår det nemlig, at smartphonen oplyser brugeren om, at den ikke må bruges imens. Det kan skyldes, den varme som processen kræver for at virke. Det er dog uvist, hvor lang tid brugerne ikke kan bruge deres telefoner.

 – LG G Flex – mere end en kurve – læs stortesten

Det er ikke første gang, at mobilproducenter eksperimenterer med selv-reparerende elementer. Tilbage i 2013 lancerede LG deres G Flex, hvis bagside kunne fikse små ridser.

Mere til historien

Apple patenterede i 2012 en ny hjemknap med fingeraftrykslæser, skrev Cult of Mac. Denne blev som bekendt til virkelighed med Touch ID på iPhone 5S. Så måske Motorolas selv-reparerende skræm også lander mellem forbrugernes fingre?

Motorola Edge 50-serien – pris og tilgængelighed

PRISERNE: Fra Pro til Ultra. Her er hvad du skal vide om de danske priser på den nye Moto Edge 50-serie.

(mere…)
Her er Motorolas nye prisvenlige edge-serie

OVERBLIK: Motorola er klar med 3 nye telefoner, hvor alle kan være med. Priserne virker ret rimelige og specifikationerne ser fine ud.

(mere…)
Moto Edge 50-serien – dette skal du forvente

Motorola har bekræftet, at de i næste uge vil afsløre den nye Moto Edge 50-serie. Få detaljerne her.

(mere…)
Motorola Edge 50 Pro er snart klar i Europa

En ny topmodel fra Motorola er umiddelbart på vej til lancering i vores markedsområde. Læs mere om Motorola Edge 50 Pro.

(mere…)
Motorola på vej med nyt flagskib

En ny topmodel er på vej fra Motorola med masser af AI-features og fede specifikationer. Læs mere om Motorola Edge 50 Pro her.

(mere…)
Motorola har lanceret nye budgetvenlige smartphones

Moto G Power 5G og Moto G 5G er de to nye budgetvenlige smartphones fra Motorola, som byder på store opgraderinger.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram