Apple gør det nemmere at slå Touch ID fra

Når iOS 11 debuterer til efteråret er det med en genvej til midlertidigt at deaktivere Touch ID. Og det kan blive en hovedpine for politiet.

Med iOS 11 bliver det nemmere at deaktivere Touch ID. (Foto: Twitter-bruger Kia‏☆)

Hvis du af en eller anden grund vil slå Touch ID fra på din iOS-enhed er det noget af rejse, som du skal ud på. Og det vil Apple nu lave om på. For når iOS 11 indfinder sig hos millioner af iOS-brugere bliver det hurtigt at slå fingeraftrykslæseren midlertidigt fra. Det rapporterer The Verge.

 – iOS 11 – alt du skal vide om den store opdatering

Fem tryk på lås-knappen giver i iOS 11 brugerne mulighed for at ringe til alarmcentralen, men også til midlertidigt at slå Touch ID fra indtil adgangskoden bliver tastet. Dermed er det ikke nødvendigt, at rode i indstillinger for at slå fingeraftrykslæseren midlertidigt fra.

Til kamp mod politiet?

Apples nemmere løsning til at slå fingeraftrykslæseren fra kommer efter en række episoder, hvor politiet har låst mistænktes telefoner op via Touch ID. Norsk politi fik eksempelvis dommerens ord for, at man måtte tvinge en narkomistænkt til at låse telefonen op. Det skrev iTAVISEN tilbage i 2016.

Hvis den mistænkte ikke havde haft Touch ID aktiveret ville norsk politi måske ikke havde haft adgang til telefonen. Også amerikansk politi har skaffet sig adgang til en iPhone med Touch ID.

 – Næste iPhone vil kunne låses op med ansigtet

Vi har tidligere rapporteret, at den kommende iPhone måske kan låses op med ens ansigt. Men det vides ikke om Apple også vil implementere en nem måde, at slå ansigtsgenkendelsen fra. Desuden er der heller ikke etableret noget juridisk grundlag for, om politiet kan tvinge mistænkte til at låse deres telefoner op med ansigtet – ligesom eksempelvis norsk politi fik lov til med mistænktes finger.

Mere til historien

Apple lancerer formodentlig iOS 11 til efteråret. iOS 11 byder på en række forbedringer sammenlignet med iOS 10. Eksempelvis rykker iMessage til skyen, hvilket skulle gøre det nemmere at fortsætte samtalen, når man skifter Apple-udstyr.

Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
iPhone sidder tungt på markedet

iPhone 15 hænger lidt i bremsen på listen over de ti bedst sælgende mobiltelefoner i 2023.

(mere…)
Apple også på vej med en smartring

Samsung er på vej med deres Galaxy Ring. Nu forlyder det, at Apple arbejder på en ”Apple Ring”.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram