Apple gør det nemmere at slå Touch ID fra

Når iOS 11 debuterer til efteråret er det med en genvej til midlertidigt at deaktivere Touch ID. Og det kan blive en hovedpine for politiet.

Med iOS 11 bliver det nemmere at deaktivere Touch ID. (Foto: Twitter-bruger Kia‏☆)

Hvis du af en eller anden grund vil slå Touch ID fra på din iOS-enhed er det noget af rejse, som du skal ud på. Og det vil Apple nu lave om på. For når iOS 11 indfinder sig hos millioner af iOS-brugere bliver det hurtigt at slå fingeraftrykslæseren midlertidigt fra. Det rapporterer The Verge.

 - iOS 11 – alt du skal vide om den store opdatering

Fem tryk på lås-knappen giver i iOS 11 brugerne mulighed for at ringe til alarmcentralen, men også til midlertidigt at slå Touch ID fra indtil adgangskoden bliver tastet. Dermed er det ikke nødvendigt, at rode i indstillinger for at slå fingeraftrykslæseren midlertidigt fra.

Til kamp mod politiet?

Apples nemmere løsning til at slå fingeraftrykslæseren fra kommer efter en række episoder, hvor politiet har låst mistænktes telefoner op via Touch ID. Norsk politi fik eksempelvis dommerens ord for, at man måtte tvinge en narkomistænkt til at låse telefonen op. Det skrev iTAVISEN tilbage i 2016.

Hvis den mistænkte ikke havde haft Touch ID aktiveret ville norsk politi måske ikke havde haft adgang til telefonen. Også amerikansk politi har skaffet sig adgang til en iPhone med Touch ID.

 - Næste iPhone vil kunne låses op med ansigtet

Vi har tidligere rapporteret, at den kommende iPhone måske kan låses op med ens ansigt. Men det vides ikke om Apple også vil implementere en nem måde, at slå ansigtsgenkendelsen fra. Desuden er der heller ikke etableret noget juridisk grundlag for, om politiet kan tvinge mistænkte til at låse deres telefoner op med ansigtet – ligesom eksempelvis norsk politi fik lov til med mistænktes finger.

Mere til historien

Apple lancerer formodentlig iOS 11 til efteråret. iOS 11 byder på en række forbedringer sammenlignet med iOS 10. Eksempelvis rykker iMessage til skyen, hvilket skulle gøre det nemmere at fortsætte samtalen, når man skifter Apple-udstyr.

Lanceringsdatoen for iPhone 14-serien er måske afsløret

RYGTE: Der er længe til, men rygterne svirrer allerede om, hvornår Apple vil annoncere den kommende iPhone 14-serie.

(mere…)
Apple Watch Series 8 – rygter om nyt design

I efteråret kommer Apple Watch Series 8. Rygterne svirrer om, at Apple Watch vil få nyt design.

(mere…)
Mindre opdatering til iPhone

Du kan nu hente iOS 15.5 til iPhone. Der er også opdateringer til iPad, Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Nyt billigere Apple TV på vej

RYGTE: Skal man tro analytikeren Ming-Chi Kuo, så er Apple på vej med et nyt (og billigere) Apple TV senere i år.

(mere…)
Apple tester USB-C på iPhone

RYGTE: Lightning-stikket får (måske) snart dødsstødet fra Apple. Tests er angiveligt i gang.

(mere…)
Den ikoniske iPod takker af - en historisk æra er slut

Apple oplyser, at det er slut med den ikoniske iPod. Nu "aflives" iPod Touch, som den sidste iPod model.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram