Sådan tager du termiske billeder med smartphonen

Hvor er huset utæt? Udfør selv termografering med denne dims og en app til smartphonen.

Termografering

Termografering kan udføres med smartphonen (Foto: Seek Thermal)

Synes du også at varmeregningen er lidt for høj? Og tænker du også, at der måske smutter lidt varme ud, steder som ikke sådan lige er til at hverken se eller føle?

Så skal du måske få lavet dig en såkaldt termografering af dit hus. Det er en metode, hvorpå man kan finde kuldebroer, den manglende isolering eller de utætheder der kan findes i din bolig.

Sådan en undersøgelse foretages normalt af en specialist med dyrt udstyr, men nu kan du komme de kloge folk i forkøbet og foretage din egen termiske måling.

AvXperten i Grenaa satser nemlig nu på at tage sin bid af et niche-marked med salget af en ny termisk enhed til smartphones. Ifølge AvXperten kan enheden måle sig med professionelle termografi-kameraer.

Seek Thermal hedder dimsen, du sætter på smartphonen. Der er tale en infrarød-sensor, der kobles til mobilen med et USB- eller Lightning-stik. Ved hjælp af en app, kan man så tage termiske billeder.

Prisen for en Seek Thermal-enhed begynder ved 2.000 kroner. Der findes tre forskellige modeller til både iOS og Android.

Tolkning af resultatet kan være svært

Ifølge Bolius, boligejernes videnscenter, kræver det dog en del erfaring, at tolke billederne fra termograferingen, så det er nok klogt kun at betragte sine egne termogrammer som vejledende.

– “Nogle billeder kan nemlig vise falske kolde eller varme områder, da for eksempel vinduesrudernes genskin eller sne på bygningen kan give misvisende målinger”, skriver Bolius.

Bolius skriver videre, at der kan også være tilfælde, hvor markante resultater fra termograferingen viser sig at have en helt naturlig forklaring.

– “Derfor kan det være en god hjælp at have en erfaren rådgiver med, som også vil kunne fortælle dig, om der reelt set er brug for energiforbedringer eller ej”, lyder det fra Bolius.

TIP: Sådan løser du problemer med fingeraftrykslæseren

Mere til historien

Termiske kameraer opfanger den infrarøde energi, der udstråles. Kameraet konverterer energien til et billede baseret på temperaturaflæsning – et såkaldt termogram. Et termisk kamera kan for eksempel hjælpe med at opdage energitab i boliger eller beskadiget isolering, ineffektive HVAC-systemer og dårlig konstruktion.

Smartphone fra Polestar er måske snart godkendt?

Polestar er kendt for elbiler, men nu er de snart på vej med en mobil.

(mere…)
Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Sociale medier forbydes for mindreårige

Et flertal i en amerikansk delstat har stemt for, at sociale medier skal forbydes for børn under 17 år.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Hvad er din yndlings-telefon?

VIDEO: Hvilken telefon er din 'go-to' telefon - og hvorfor?

(mere…)
De 5 bedste gamle smartphone-funktioner, vi savner

Ville du ikke hellere have gode højttalere og et udskifteligt batteri end en foldbar skærm?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram