Det kan du vente: Teknologier der kan ændre vores verden

0

Robotterne kommer for alvor, kunstig intelligens tager over og vores måde at tænke betaling på vil ændre sig i de næste ti år, spår eksperter.

Kunstig intelligens (Kilde: PIxabay.com)
Kunstig intelligens (Kilde: PIxabay.com)

DR har bedt fire eksperter spå om, hvilke teknologier der de kommende ti år kan ændre vores verden.

For eksempel mener konsulent og forfatter Louise Opprud Jakobsen fra Dare Disrupt, at det vi indtil nu har set af kunstig intelligens – for eksempel Apples Siri og Cortana fra Microsoft – er ingenting i forhold til, hvad der kommer.

– “Det bliver vildt! Mange ting er en kunstig intelligens langt bedre til end et menneske, som for eksempel at køre bil, at oversætte sprog, at mundaflæse, at stille diagnoser osv.,” siger Louise Opprud Jakobsen til DR.dk. Hun mener desuden, at vi må redefinere vores domæne, når kunstig intelligens for alvor tager fat og overtager job.

Innovationskonsulent med speciale i teknologi og oplevelser hos Innovation Lab, Jarle Kondrup peger på, at vi i fremtiden vil gøre større brug af sensorer, mens han sammen med tech-journalisten Anders Høeg Nissen fremhæver Blockchain-teknologien. Det er den teknologi, som ligger til grund for valuta-systemet Bitcoin og som Nets i øjeblikket vil bygge et dansk mikrobetalingssystem på.

Cyborg?

Anders Høeg Nissen nævner kvantecomputeren. Med den vil vi flytte os endnu en gang, mener han, mens redaktør og podcast-vært Henrik Føhns, tidligere vært på P1s radioprogram Harddisken, i sin krystalkugle ser, at vi kommer til at manipulere og optimere vores kroppe på nye måder.

Henrik Føhns peger også på, at stemmegenkendelse endnu er underudviklet.

– “I fremtiden kommer vi til at kommunikere med vores teknologi gennem samtale, for eksempel i form af chatbots,” siger han til DR.

Mere til historien

Udover ovennævnte mener tech-kvartetten at der er mere i vente, når det kommer til selvkørende biler, droner og robotter i det hele taget. Og så vil Virtual Reality, Augmented Reality og Mixed Reality for alvor få sit brede gennembrud.
Læs mere her

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer