Mikrobetaling for artikler og indhold på vej

1

Nets udvikler et betalingssystem til artikler og andet online indhold. Vi forklarer her, hvordan det fungerer.

Betalingsfirmaet Nets vil forsøge at knække den kode, som der skal til for at få nettets nyhedshungrende brugere til at betale for artikler. Det skriver DR. Idéen er et system til mikrobetaling.

Systemet er baseret på blockchain-teknologi, som er bedst kendt fra bitcoin-systemet, hvor der opereres med en virtuel bankbog. Blockchain-teknologien anses for et være temmelig sikker for brugerne og har den fordel, at brugerens handlinger online kan omsættes til digital valuta, som sættes ind på den virtuelle bankbog.

DR forklarer Nets idé således:

Første gang, man bruger systemet, kobles det sammen med et betalingskort eller en bankkonto, hvorfra et beløb sættes ind på en virtuel bankbog.
Herfra kan det bruges alle steder, der har implementeret systemet, skriver DR, og sammenligner det med den måde Rejsekortet fungerer i dag.

Efter første køb kan artikler og andet digitalt indhold, som video eller musik, købes med et enkelt klik, hvorefter mikrobetalingen trækkes fra den virtuelle konto. Brugeren får besked, når kontoen skal tankes op.

Discountkrig skærpes: Bip og du har betalt

Udover betalingsfunktionen vil systemet også kunne give rabatter til de, der læser mange artikler, eller veksle mikrobetalingerne til et almindeligt abonnement, hvis det bedre kan betale sig for brugeren.

Nets løsning er i første omgang rettet direkte mod større mediehuse, men vil også kunne bruges af små medier eller bloggere.

Mediebranchen har gennem hele internettets levetid haft problemer med at omsætte trafik til indtjening og presses gevaldigt i disse år. Ikke kun af Facebook og Google, men også af mindre sites og bloggere, som vokser sig større og større.

Mere til historien

Mikrobetaling dækker over stykbetaling for små enheder. Det er typisk musik, artikler eller andre digitale småtterier, der ofte vil koste mellem ganske få øre og et par håndfulde kroner. På grund af de små beløbsstørrelser, er det uhensigtsmæssigt at kræve, at brugerne skal betale med kreditkort.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer