Discountkrig skærpes med mobil: Bip og du har betalt

Coop lancerer ny måde at handle på i kædens Fakta-butikker. I 2018 kan kunderne således selv scanne og betale deres varer.

Kampen om forbrugerne og deres betalingsformer får nu Coop Danmark til at indlede en offensiv.

Ifølge erhvervsmediet Finans.dk vil dagligvarekoncernen lade discountforbrugere selv scanne varer ind med deres smartphone.

Projektet hedder Bip & Betal og i løbet af 2018 vil systemet være rullet ud i alle koncernens 410 Fakta-butikker.

Det er godt et år siden, at vi på MereMobil.dk skrev om Bip & Betal første gang.

Bip og ned i kurven

Bip & Betal har kørt som et forsøg i enkelte butikker, og går i al sin enkelthed ud på, at kunderne scanner og betaler med deres smartphone, mens de lægger varerne i indkøbskurven.

Ifølge Coop har forsøget været en succes, og derfor rulles betalings-modellen ud til hele Fakta-kæden.

- "Fakta-kæden er det rette sted at indføre det i første omgang på permanent basis, da der er tale om butikker med et mindre gennemsnitskøb end i de større supermarkeder", siger koncerndirektør, Jan Madsen, til Finans.dk. Han mener, at det af konkurrencemæssige årsager er afgørende at kunne gøre det let og enkelt for forbrugerne at handle - ikke mindst i discountsektoren.

Se hvordan Bip & Betal fungerer

Mere til historien

Bip & Betal er en del af en digitaliseringsstrategi i Coop. Koncernen har i den forbindelse lanceret en ny medlemsapp, der blandt andet kan bruges til betaling.

Apple Pay er det foretrukne mobilbetalingsmiddel

Danskerne er blevet glade for mobilbetaling og Apple har førertrøjen. Hver femte betaling i butikkerne i de større danske byer sker med Apple Pay.

(mere…)
20 procent af alle betalinger sker fra mobilen

En ny undersøgelse fra Danmarks Nationalbank viser, at 1 ud af 5 betalinger i de fysiske butikker nu sker fra telefonen.

(mere…)
Danskerne vilde med mobilbetaling

MobilePay er uden sammenligning den mobilbetalingsløsning, som flest danskere har på mobilen. Det er dog Apple Pay, som står for flest transaktioner i de fysiske butikker.

(mere…)
MobilePay sætter rekorder på nethandel

Julemåneden sætter ingen rekorder i 2021, som det ser ud lige nu. Men det gør hele 2021, hvor der i gennemsnit har været over en millioner daglige betalinger.

(mere…)
MobilePay slog atter rekorder på Black Friday 2021

Black Friday er blevet til Black Week, hvilket spreder danskernes shopping ud. Black Friday er dog fortsat størst.

(mere…)
Skattestyrelsen må tjekke MobilePay-overførsler

Skatterådet har givet Skattestyrelsen lov til at hente oplysninger om MobilePay-brugere med høje overførsler.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram