Apple og Nokia begraver stridsøksen

Nokia dropper patentslagsmål med Apple. Firmaerne indgår et nyt samarbejde.

Foto: Jarmoluk

CNET kan fortælle, at Apple og Nokia har indgået et nyt samarbejde. De to firmaer har ellers ligget i strid med hinanden siden december 2016.

I en fælles pressemeddelelse fortæller de to firmaer, at de har løst alle tvister omkring patentrettigheder. De er blevet enige om nye vilkår, som vil betyde, at de to firmaer vil se frem til et samarbejde i mange år ud i fremtiden.

– Nokia 3310 (2017) vs. Nokia 3310 (2000)

Apple vs. Nokia

I december 2016 stoppede Apple med at sælge Nokias Withings produkter i deres butikker. Nokia købte det franske firma Withings i maj 2016. Withings producerer forskellige smarte sundhedsprodukter såsom en smart badevægt, aktivitets trackere, blodtryksmålere og smart-ure.

Da Apple trak alle Withings produkter fra deres butikker, sagsøgte Nokia Apple for at overtræde 32 af Nokias patenter. Dette fik Apple til at beskylde Nokia for at være en såkaldt patent troll

Ofte kan patentstridigheder vare mange år, men denne må siges at være ganske kortvarig.

– I dag kan du købe den nye Nokia 3310 i Danmark

Sammen om nye produkter

I den nye aftale, skal Nokia levere netværksinfrastruktur-produkter og services til Apple. Apple vil genoptage salget af Nokia Health produkter i butikkerne verden over. Samtidigt indleder de to firmaer et samarbejde om udviklingen af nye digitale sundhedsprodukter.

Ifølge CNET er de specifikke vilkår i aftalen hemmelige, men Nokia får i aftalen et ukendt pengebeløb af Apple.

Et sammenarbejde mellem Nokia og Apple kan betyde, at vi kommer til at se nye og spændende smarte sundhedsprodukter i fremtiden.

– Nokia 3, 5, 6 og de andre nyheder

Mere til historien

Det ser ud til at Nokia igen har fået vind i sejlene. De har netop lanceret en opdateret udgave af den populære Nokia 3310, som allerede inden salgstarten ser ud til at blive en succes. Nokia er også på vej med en serie af nye <ndroid telefoner senere på året.

iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram