3 er klar med hurtigere 4G på 1.800 MHz

Fra den 14. juni kan 3s kunder se frem til højere hastigheder og mere kapacitet når 4G opgraderes.

Sidste år afholdte den danske stat en auktion over frekvenser på det såkaldte 1.800 MHz frekvensbånd. I den forbindelse blev frekvenserne omfordelt, og teleselskabet 3 fik en licens på 2 x 20 MHz. Disse frekvenser skal tillægges de 2 x 10 MHz, som 3 i forvejen havde licens på, og som ikke var en del af auktionen.

- Nye mobil-licenser har fået nye ejere - hvad betyder det for dig?

Resultatet betyder, at 3 fra den 14. juni 2017 har i alt 2 x 30 MHz til rådighed på 1.800 MHz frekvensbåndet - altså tre gange så meget kapacitet på det vigtige frekvensbånd sammenlignet med tidligere. Derudover har 3 også 2 x 10 MHz på 2.600 MHz frekvensbåndet.

Opgradering tager tid

Mobilmast telemast

Mobilmast i Jylland (Foto: MereMobil.dk)

3 vil selvfølgelig opgradere hele mobilnetværket med de nye frekvenser, men opgraderingen kommer til at foregår i etaper. Der startes på Bornholm, og derefter opgraderes der løbende i resten af landet.

- "Det mere spektrum (20MHz), vi nu har til rådighed på 1.800MHz båndet, giver os et kapacitet boost, således vores kunder vil opleve en forøget hastighed, når de surfer eller streamer på nettet, og det vil også give bedre oplevelse i de områder, hvor der i dag allerede er et stort forbrug. Vi implementerer så hurtigt vi kan for at give vores kunder en endnu bedre oplevelse," fortæller netværksdirektør Kim Christensen til MereMobil.dk.

Første etape bliver at fordoble 1.800 MHz båndet fra 10 MHz til 20 MHz. 3 forventer at være færdige med denne del ved udgangen af uge 24.

Hele landet bliver opgraderet

Til MereMobil.dk oplyser 3, at 98 procent af selskabets omkring 2.000 mobilsites kan udvide med ekstra 10 MHz efter den 14. juni 2017. Det betyder, at 3s kunder vil få adgang til 2 x 20 MHz på 1.800 MHz frekvensbåndet i hele landet, hvilket samtidig betyder, at 3 kan tilbyde downloadhastigheder på op til 150 Mbit/s på 1.800 MHz frekvensbåndet.

Endvidere er 100 af disse mobilsites er udstyret med nyt udstyr, der gør det muligt også at bruge  de sidste 10 MHz  - det vil sige i alt 2 x 30 MHz. De resterende 1900 mobilsites skal opdateres med nyt udstyr for at kunne udnytte alle 2 x 30 MHz, men til MereMobil.dk oplyser 3, at denne opgradering forventes at blive foretaget i løbet af 2017.

Mere til historien

TT-netværket (Telenor og Telia) har 2 x 25 MHz og TDC (YouSee) har 2 x 20 MHz på 1800 MHz frekvensbåndet.

3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Streaminggiganter skal betale

Netflix, TikTok, YouTube og Facebook betaler ikke for udviklingen af mobilnetværkene. Det skal ændres, mener store europæiske teleselskaber.

(mere…)
3 har verdens højeste upload 

Ny analyse fra netværksanalyseselskabet Opensignal viser, at danske 3 har verdens højeste uploadhastighed.

(mere…)
Det koster Galaxy S23’erne hos 3

PRISER: Du kan købe Samsung Galaxy S23 billigt hos 3. Der er dobbelt op på GB uden at det koster ekstra.

(mere…)
Flexii åbner for 5G og fjerner abonnement

Et abonnement forsvinder, mens Flexii-kunderne får adgang til 5G.

(mere…)
Danskerne satte igen data-rekord

Nye tal viser, at danskerne endnu engang har sat nye rekorder i brugen af mobildata. Nyhedsbegivenheder og sport trækker.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram