3 er klar med hurtigere 4G på 1.800 MHz

6

Fra den 14. juni kan 3s kunder se frem til højere hastigheder og mere kapacitet når 4G opgraderes.

Sidste år afholdte den danske stat en auktion over frekvenser på det såkaldte 1.800 MHz frekvensbånd. I den forbindelse blev frekvenserne omfordelt, og teleselskabet 3 fik en licens på 2 x 20 MHz. Disse frekvenser skal tillægges de 2 x 10 MHz, som 3 i forvejen havde licens på, og som ikke var en del af auktionen.

Nye mobil-licenser har fået nye ejere – hvad betyder det for dig?

Resultatet betyder, at 3 fra den 14. juni 2017 har i alt 2 x 30 MHz til rådighed på 1.800 MHz frekvensbåndet – altså tre gange så meget kapacitet på det vigtige frekvensbånd sammenlignet med tidligere. Derudover har 3 også 2 x 10 MHz på 2.600 MHz frekvensbåndet.

Opgradering tager tid

Mobilmast telemast
Mobilmast i Jylland (Foto: MereMobil.dk)

3 vil selvfølgelig opgradere hele mobilnetværket med de nye frekvenser, men opgraderingen kommer til at foregår i etaper. Der startes på Bornholm, og derefter opgraderes der løbende i resten af landet.

– “Det mere spektrum (20MHz), vi nu har til rådighed på 1.800MHz båndet, giver os et kapacitet boost, således vores kunder vil opleve en forøget hastighed, når de surfer eller streamer på nettet, og det vil også give bedre oplevelse i de områder, hvor der i dag allerede er et stort forbrug. Vi implementerer så hurtigt vi kan for at give vores kunder en endnu bedre oplevelse,” fortæller netværksdirektør Kim Christensen til MereMobil.dk.

Første etape bliver at fordoble 1.800 MHz båndet fra 10 MHz til 20 MHz. 3 forventer at være færdige med denne del ved udgangen af uge 24.

Hele landet bliver opgraderet

Til MereMobil.dk oplyser 3, at 98 procent af selskabets omkring 2.000 mobilsites kan udvide med ekstra 10 MHz efter den 14. juni 2017. Det betyder, at 3s kunder vil få adgang til 2 x 20 MHz på 1.800 MHz frekvensbåndet i hele landet, hvilket samtidig betyder, at 3 kan tilbyde downloadhastigheder på op til 150 Mbit/s på 1.800 MHz frekvensbåndet.

Endvidere er 100 af disse mobilsites er udstyret med nyt udstyr, der gør det muligt også at bruge  de sidste 10 MHz  – det vil sige i alt 2 x 30 MHz. De resterende 1900 mobilsites skal opdateres med nyt udstyr for at kunne udnytte alle 2 x 30 MHz, men til MereMobil.dk oplyser 3, at denne opgradering forventes at blive foretaget i løbet af 2017.

Mere til historien

TT-netværket (Telenor og Telia) har 2 x 25 MHz og TDC (YouSee) har 2 x 20 MHz på 1800 MHz frekvensbåndet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer