3 er klar med hurtigere 4G på 1.800 MHz

Fra den 14. juni kan 3s kunder se frem til højere hastigheder og mere kapacitet når 4G opgraderes.

Sidste år afholdte den danske stat en auktion over frekvenser på det såkaldte 1.800 MHz frekvensbånd. I den forbindelse blev frekvenserne omfordelt, og teleselskabet 3 fik en licens på 2 x 20 MHz. Disse frekvenser skal tillægges de 2 x 10 MHz, som 3 i forvejen havde licens på, og som ikke var en del af auktionen.

Nye mobil-licenser har fået nye ejere – hvad betyder det for dig?

Resultatet betyder, at 3 fra den 14. juni 2017 har i alt 2 x 30 MHz til rådighed på 1.800 MHz frekvensbåndet – altså tre gange så meget kapacitet på det vigtige frekvensbånd sammenlignet med tidligere. Derudover har 3 også 2 x 10 MHz på 2.600 MHz frekvensbåndet.

Opgradering tager tid

Mobilmast telemast

Mobilmast i Jylland (Foto: MereMobil.dk)

3 vil selvfølgelig opgradere hele mobilnetværket med de nye frekvenser, men opgraderingen kommer til at foregår i etaper. Der startes på Bornholm, og derefter opgraderes der løbende i resten af landet.

– “Det mere spektrum (20MHz), vi nu har til rådighed på 1.800MHz båndet, giver os et kapacitet boost, således vores kunder vil opleve en forøget hastighed, når de surfer eller streamer på nettet, og det vil også give bedre oplevelse i de områder, hvor der i dag allerede er et stort forbrug. Vi implementerer så hurtigt vi kan for at give vores kunder en endnu bedre oplevelse,” fortæller netværksdirektør Kim Christensen til MereMobil.dk.

Første etape bliver at fordoble 1.800 MHz båndet fra 10 MHz til 20 MHz. 3 forventer at være færdige med denne del ved udgangen af uge 24.

Hele landet bliver opgraderet

Til MereMobil.dk oplyser 3, at 98 procent af selskabets omkring 2.000 mobilsites kan udvide med ekstra 10 MHz efter den 14. juni 2017. Det betyder, at 3s kunder vil få adgang til 2 x 20 MHz på 1.800 MHz frekvensbåndet i hele landet, hvilket samtidig betyder, at 3 kan tilbyde downloadhastigheder på op til 150 Mbit/s på 1.800 MHz frekvensbåndet.

Endvidere er 100 af disse mobilsites er udstyret med nyt udstyr, der gør det muligt også at bruge  de sidste 10 MHz  – det vil sige i alt 2 x 30 MHz. De resterende 1900 mobilsites skal opdateres med nyt udstyr for at kunne udnytte alle 2 x 30 MHz, men til MereMobil.dk oplyser 3, at denne opgradering forventes at blive foretaget i løbet af 2017.

Mere til historien

TT-netværket (Telenor og Telia) har 2 x 25 MHz og TDC (YouSee) har 2 x 20 MHz på 1800 MHz frekvensbåndet.

Nu sælger 3 brugte telefoner

Du kan spare 4.800 kroner på en iPhone, hvis den må være brugt.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Påbud til 3 og indskærpelse af regler

Ikke alle danske mobilselskaber har fulgt reglerne om bindingsperioder. Afgørelse har tilbagevirkende kraft.

(mere…)
Prisnedsættelse på 5G-bredbånd fra 3

En router med frit dataforbrug, hvor du blot skal sætte stikket i, er blevet billigere hos 3.

(mere…)
Prøv Apple One gratis i tre måneder

Se fede film og serier, hør musik, spil masser af spil og gem dine billeder på iCloud. Læs mere om, hvordan du prøver Apple One, gratis.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram