Huawei: VoLTE er snart på vej til P10 og P10 Lite

KORT NYT: Ejerne af Huawei P10 og Huawei P10 Lite kan glæde sig til en snarlig lancering af VoLTE, 4G tale, på telefonerne.

Huawei P10 (Foto: Huawei)

Huawei P10 og P10 Lite får snart VoLTE (Foto: Huawei)

VoLTE, eller Voice Over LTE som 4G tale kaldes, er snart på vej til Huawei smartphones. Overfor MereMobil.dk bekræfter Huaweis marketingmanager, Marie Dam Feldborg, at den kinesiske telefonproducent arbejder på at gøre deres software klar til VoLTE og Wifi Calling.

 - Hvad er VoLTE - Voice over LTE?

Helt konkret arbejder Huawei i øjeblikket på softwaren til de nye telefoner P10 og P10 Lite, men det forventes ikke, at softwaren ligger klar før efter sommerferien.

Processen med udviklingen af software foregår i flere trin. Dette involverer blandt andet at både software til telefonerne, og en certificering af denne software hos teleselskaberne. De enkelte telefoners software skal nemlig gennem en godkendelsesprocedure, så teleselskaberne kan sikre, at VoLTE fungerer som forventet.

Huawei bekræfter endvidere, at de forventer, at softwaren bliver godkendt til brug på alle tre teleselskaber, der har VoLTE i Danmark – det vil sige TDC, Telenor og 3.

- YouSee tester VoLTE - lancering snart på vej

Udover P10 og P10 Lite arbejder Huawei også på software til fremtidige modeller, som endnu ikke er på markedet. Det er uvist hvor mange ældre Huawei-modeller, som vil få softwareopdateringen der gør de understøtter VoLTE.

- TEST: Huawei P10 er ret fed - men overrasker ikke

Mere til historien

VoLTE tilbyder forbedret lydkvalitet, lynhurtig opkald samt højere kapacitet på mobilnetværket til samtaler.

Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Huawei Mate 50-serien lanceres internationalt

En international lancering med Mate 50-serien er på vej. Det er dog uvist, hvilke lande den lanceres i.

(mere…)
Huawei overhaler Apple inden om

Når Apple i dag muligvis præsenterer en iPhone med satellitforbindelse, så har kineserne allerede taget broden af nyheden.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram