Huawei: VoLTE er snart på vej til P10 og P10 Lite

KORT NYT: Ejerne af Huawei P10 og Huawei P10 Lite kan glæde sig til en snarlig lancering af VoLTE, 4G tale, på telefonerne.

Huawei P10 (Foto: Huawei)

Huawei P10 og P10 Lite får snart VoLTE (Foto: Huawei)

VoLTE, eller Voice Over LTE som 4G tale kaldes, er snart på vej til Huawei smartphones. Overfor MereMobil.dk bekræfter Huaweis marketingmanager, Marie Dam Feldborg, at den kinesiske telefonproducent arbejder på at gøre deres software klar til VoLTE og Wifi Calling.

 – Hvad er VoLTE – Voice over LTE?

Helt konkret arbejder Huawei i øjeblikket på softwaren til de nye telefoner P10 og P10 Lite, men det forventes ikke, at softwaren ligger klar før efter sommerferien.

Processen med udviklingen af software foregår i flere trin. Dette involverer blandt andet at både software til telefonerne, og en certificering af denne software hos teleselskaberne. De enkelte telefoners software skal nemlig gennem en godkendelsesprocedure, så teleselskaberne kan sikre, at VoLTE fungerer som forventet.

Huawei bekræfter endvidere, at de forventer, at softwaren bliver godkendt til brug på alle tre teleselskaber, der har VoLTE i Danmark – det vil sige TDC, Telenor og 3.

YouSee tester VoLTE – lancering snart på vej

Udover P10 og P10 Lite arbejder Huawei også på software til fremtidige modeller, som endnu ikke er på markedet. Det er uvist hvor mange ældre Huawei-modeller, som vil få softwareopdateringen der gør de understøtter VoLTE.

TEST: Huawei P10 er ret fed – men overrasker ikke

Mere til historien

VoLTE tilbyder forbedret lydkvalitet, lynhurtig opkald samt højere kapacitet på mobilnetværket til samtaler.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram