Se hvilke apps der snager i din Facebook og Google profil

TIP: Mange apps snager i din Facebook- og Google profil. Her får du hjælp til at styre dine apps rettigheder.

Social media keyboard

Når du logger ind med f.eks. Facebook og Google så giver du samtidigt mange rettigheder fra dig (Foto: Shahid Abdullah)

Vidste du, at hver gang du benytter din Google-konto eller ditto Facebook til, at logge på en tjeneste, giver du også adgang til dine oplysninger? Måske ikke dem alle, men ihvertfald dele af dem.

Hvis du er klar over det, er du måske også klar over, at det er oplysninger som har høj værdi, og derfor sælges videre eller som kan anvendes til at målrette reklamer?

Hvis det skræmmer dig, kan du følge Computerworlds råd om, at oprette en konto, som udelukkende anvendes til at logge på diverse tjenester på web og i app.

TIP: 3 ting du skal prøve i iOS 10.3 på iPhone

Tid til rengøring?

Men måske er det på tide, at tjekke, hvor dine data ender. Det har Computerworld lavet en guide til. Og det er egentlig simpelt.

Vi begynder med Facebook: Klik på pilen i øverste højre hjørne og klik derefter på Indstillinger.

I menuen til venstre klikker du derefter på “Apps”. Nu får du en oversigt over de apps du har tilladt adgang til dine data.

Ud for hver app findes redigerings-ikonet, som er en blyant. Klikker du på den, får du en oversigt over, hvad du har tilladt.

Nu kan du redigere i tilladelserne, men hvis du benytter Facebook til at logge på tjenester som Spotify, kan det give problemer, hvis du fjerner tilladelsen, skriver Computerworld.

Tryk på krydset for helt at fjerne en app og dens tilknytning til din profil.

Apps der snupper dine data

Her er nogle eksempler på apps, som suger mange af dine data til sig:

Skype: Her har du sagt ja til at app’en kan penetrere oplysninger som for eksempel, hvor du er vokset op, din alder og din email-adresse. Dertil kommer at du i standard-tilladelsen siger ja til, at app’en har adgang til dine billeder og dine videoer. Og ikke mindst din venneliste.

Selv en så uskyldig app som SoundCloud har som standard et flueben i vennelisten, din emailadresse, din fødselsdato og din personlige beskrivelse.

Og man kan undre sig længe over, hvorfor Storify-app’en vil have adgang til stort set alt. Den kan som standard sågar kigge på dine statusopdateringer.

GUIDE: Sådan løser du bøvl med fingeraftrykslæseren

Bruger du din Google-konto som login, så skal du dybt ind: “Min konto” -> “Tilknyttede apps og websites” -> “Administrer apps”. Du lander således på siden “Apps, der er tilknyttet din konto”. Her får du en oversigt over apps, der har adgang til dine data. Du fjerner tilladelsen ved at klikke på appen og derefter på “Fjern”.

Mere til historien

Måske giver det mening for dig, at benytte dine profiler på de sociale medie til at logge ind på diverse tjenester? Men husker du at fjerne tilladelsen til dine konti, når du ikke bruger tjenesten/app’en?

Festivalklar? Sådan vælger du den rigtige powerbank

GUIDE: Den bedste powerbank er ikke den billigste. Her er mindst 5 gode råd til, hvordan du vælger den rigtige powerbank.

(mere…)
Flertal ønsker aldersgrænsen hævet for sociale medier

Frankrig ønsker at forbyde sociale medier for børn og unge under 18 år. En meningsmåling i Norge peger i samme retning.

(mere…)
Sådan undgår du at slettede billeder dukker op igen

TIP: Læs hvordan du sikrer dig mod, at dine slettede billeder fra iPhone og iPad pludselig dukker op igen.

(mere…)
Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Børn er alt for tidligt på sociale medier

En ny rapport fra Børns Vilkår viser, at børn alt for tidligt kommer på de sociale medier. Tæt på 50 procent har en profil før de er 10 år.

(mere…)
Hvad er det bedste og billigste mobilabonnement til børn?

TIP: Børne-abonnement til telefonen! Hvad er det? Læs om priserne og mobilabonnementer til børn.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram