Se hvilke apps der snager i din Facebook og Google profil

TIP: Mange apps snager i din Facebook- og Google profil. Her får du hjælp til at styre dine apps rettigheder.

Social media keyboard

Når du logger ind med f.eks. Facebook og Google så giver du samtidigt mange rettigheder fra dig (Foto: Shahid Abdullah)

Vidste du, at hver gang du benytter din Google-konto eller ditto Facebook til, at logge på en tjeneste, giver du også adgang til dine oplysninger? Måske ikke dem alle, men ihvertfald dele af dem.

Hvis du er klar over det, er du måske også klar over, at det er oplysninger som har høj værdi, og derfor sælges videre eller som kan anvendes til at målrette reklamer?

Hvis det skræmmer dig, kan du følge Computerworlds råd om, at oprette en konto, som udelukkende anvendes til at logge på diverse tjenester på web og i app.

- TIP: 3 ting du skal prøve i iOS 10.3 på iPhone

Tid til rengøring?

Men måske er det på tide, at tjekke, hvor dine data ender. Det har Computerworld lavet en guide til. Og det er egentlig simpelt.

Vi begynder med Facebook: Klik på pilen i øverste højre hjørne og klik derefter på Indstillinger.

I menuen til venstre klikker du derefter på "Apps". Nu får du en oversigt over de apps du har tilladt adgang til dine data.

Ud for hver app findes redigerings-ikonet, som er en blyant. Klikker du på den, får du en oversigt over, hvad du har tilladt.

Nu kan du redigere i tilladelserne, men hvis du benytter Facebook til at logge på tjenester som Spotify, kan det give problemer, hvis du fjerner tilladelsen, skriver Computerworld.

Tryk på krydset for helt at fjerne en app og dens tilknytning til din profil.

Apps der snupper dine data

Her er nogle eksempler på apps, som suger mange af dine data til sig:

Skype: Her har du sagt ja til at app'en kan penetrere oplysninger som for eksempel, hvor du er vokset op, din alder og din email-adresse. Dertil kommer at du i standard-tilladelsen siger ja til, at app'en har adgang til dine billeder og dine videoer. Og ikke mindst din venneliste.

Selv en så uskyldig app som SoundCloud har som standard et flueben i vennelisten, din emailadresse, din fødselsdato og din personlige beskrivelse.

Og man kan undre sig længe over, hvorfor Storify-app'en vil have adgang til stort set alt. Den kan som standard sågar kigge på dine statusopdateringer.

- GUIDE: Sådan løser du bøvl med fingeraftrykslæseren

Bruger du din Google-konto som login, så skal du dybt ind: "Min konto" -> "Tilknyttede apps og websites" -> "Administrer apps". Du lander således på siden "Apps, der er tilknyttet din konto". Her får du en oversigt over apps, der har adgang til dine data. Du fjerner tilladelsen ved at klikke på appen og derefter på "Fjern".

Mere til historien

Måske giver det mening for dig, at benytte dine profiler på de sociale medie til at logge ind på diverse tjenester? Men husker du at fjerne tilladelsen til dine konti, når du ikke bruger tjenesten/app'en?

Her er prisen på en elbilopladning

GUIDE: Hvad er billigst at køre i? En elbil eller en benzinbil? Få svaret her.

(mere…)
Medie: ByteDance har adgang til følsom persondata

TikTok-ejeren ByteDance har fuld adgang til persondata, selvom det tidligere er afvist af virksomheden.

(mere…)
TikTok har flyttet US-brugeres data

Data fra TikTok-appen, som amerikanske brugere skaber, kører nu fra amerikanske servere hos Oracle.

(mere…)
Arbejder Zuckerberg på Twitter-konkurrent?

Skal man tro de seneste rygter, så arbejder Mark Zuckerberg og Co. på en konkurrent til Twitter. Den nye platform skulle se dagens lys til sommer.

(mere…)
Hvornår lukker 2G-mobilnettet?

OVERBLIK: Hvad sker der med 2G? Hvornår lukker teleselskaberne for 2G-mobildækningen?

(mere…)
Facebook-ejer får rekordbøde for at sende data til USA

Nej, Meta ! I må IKKE sende vores data til USA.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram