Ny Chrome-opdatering forbedrer artikellæsning markant

2

KORT NYT: En ny update til Chrome skal forhindre hjemmesider i at “hoppe”, mens siden indlæses.

Chrome logo
Chrome logo

En af de mere irriterende ting ved at læse artikler på nettet er, når siden pludselig hopper midt under læsningen. Det er ekstra irriterende, hvis du bruger Chrome fra din mobil, da den mindre skærm gør, at det opleves voldsommere. Ofte vil det opleves som, hjemmesiden af sig selv hopper tilbage til toppen af siden.

– Chrome OS og Chromebook er et lynhurtigt Windows-alternativ 

Scroll Anchoring skal reducere irriterende hop

Når hjemmesider springer, skyldes det, at siden er i gang med at indlæse indhold, som ikke er synligt på skærmen. Det kan f.eks. være en bannerreklame eller et billede i toppen af hjemmesiden. Du kan læse en mere teknisk forklaring her.

9to5Google kan fortælle, at Google har opdateret Chrome, så spring på hjemmesider reduceres. Version 56 af Chrome har indbygget en funktion, som kaldes Scroll Anchoring, der skal forhindre hjemmesider i at hoppe. Scroll Anchoring er indbygget i den seneste udgave af Chrome til Mac, Windows, Linux, Android, og Chrome OS.

I videoen herunder, kan du se hvordan Scroll Anchoring virker. Hjemmesiden til venstre i videoen indlæses uden Scroll Anchoring.

– Google klar med Android O – se nogle af nyhederne her

Mere til historien

Scroll Anchoring har forhindret omkring tre hop pr. side, siden det blev introduceret i Chrome version 56 i slutningen af januar.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer